Domowa wędlina w sam raz na świąteczny stół. Jest prosta w przygotowaniu i smaczna. Zresztą sami wypróbujcie. Składniki: 1,2 kg schabu 15 dag śliwek suszonych
Kuchnia domowa AniSzukacie pomysłu na świąteczny obiad, którego jeszcze do tej pory nie zrobiliście? To może zainteresuje was polędwiczka wieprzowa w śmietanowym sosie z whisky? Jeśli tak to
Bernika - moj kulinarny pamietnikZauważyliście pewnie u siebie, że najzwyklejsze kotlety schabowe, choć przygotowywane w ten sam sposób, raz smakują lepiej, raz gorzej. Wniosek? Kwestia mięsa. Ostatnio udało mi się
Smaki Na TalerzuTym przepisem chciałam się z Wami podzielić już dawno temu. To boczek, którym zajadamy się zawsze, kiedy odwiedzamy mojego wujka na dolnym śląsku. Wujek Kazik robi
KardamonovyDawno mnie tutaj nie było,ale ostatnio brakuje mi czasu. Mam trochę zaległych przepisów więc postaram się Wam je napisać. Zaczynam od przepysznych
Niespełnione zdolności kulinarneTe danie pokochasz od pierwszego kęsa. Sos z dodatkiem suszonych grzybów i pieczarek jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Pulpety z dodatkiem ryżu są bardzo syte. U
VioletoweKucharzenieJeśli lubicie hamburgery to mam dla Was przepis idealny. Sałatka cheesburgerowa to doskonała propozycja nie tylko dla fanów burgerów, ale i sycących mięsnych sałatek. Pyszna kompozycja
Ola la LCHFŚwiąteczny pasztet, pyszny, domowy. Jak zrobić pyszny pasztet na święta? Aromatyczne, smakowite pasztety świąteczne do chleba i jajek na twardo. Najlepsze podawane z chrzanem, ćwikłą, ogórkami
Moja Książka KucharskaSkładniki: 500 g karkówki 200 g szpinaku baby 300 g pieczarek 2 łyżki przyprawy gyros (kamis) 250 g śmietanki 30% 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki
Qchnia po prostuJak to zwykle bywa przed świętami, blogerzy świętują wcześniej. U mnie na pierwszy (lub już właściwie drugi) strzał idzie biała kiełbasa pieczona z kiszoną kapustą. Przepis
KardamonovyNiedoceniany kawałek świni. Jeśli ktoś mówi o policzkach, to najczęściej o wołowych (oczywiście w sensie kulinarnym, no bo tak, to wiadomo, że pełne i rumiane 😉 A
slodkokwasnaplŻeberka lubię chyba w każdym wydaniu. Gdybym miała powiedzieć, jaki sposób ich przygotowania lubię najbardziej, nie potrafiłabym odpowiedzieć. Te z miodem, wpierw obsmażane, a następnie zapiekane
Smaki Na TalerzuWiadomo kotlecik mielony, klasyka. Ziemniaki do tego, plus mizeria (albo kapusta kiszona), ewentualnie buraczki. Każdy jadł nie raz. My też lubimy, choć ścierają się opcje dodatków
slodkokwasnaplKardinable nadziewane serem Kardinable , to mielone z warzywami , ale tym razem postanowiłam posunąć się dalej i nadziałam je dodatkowo serem . Efekt taki ,że chłopcy bez marudzenia
Ogrodnik w podróżyDzisiejszy obiad- to kolejna udana improwizacja i schab w tej wersji na pewno będzie często gościł na moim stole. Jest pyszny, delikatny, sos jest kremowy z
Smaki Armine