Paradoks polega na tym, że im gorszy mój nastrój, tym przepisy i zdjęcia lepsze. Gdyby spojrzeć na całokształt z pewnej dalekiej perspektywy mogę wymienić przynajmniej trzy
Mango PapajaDomowe wędliny smakują o niebo lepiej od tych kupowanych. Do wyboru mamy wiele rodzaju mięs, możemy więc domową wędlinkę przygotowywać na różne sposoby. Dziś u mnie
Z Majeczką w kuchniChyba już zauważyliście, że nie lubię trzymać się wytyczonych schematów a tym bardziej podanych w internecie przepisów, dlatego to danie nazwałam „Burrito po mojemu”. Lubię wszystko
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiPieczarki Portobello to kuzynki białych pieczarek. Są podobne w smaku, jednak bardziej mięsiste, większe oraz mają brązowy kolor. Do ich faszerowania należy użyć dość ostrych, wyczuwalnych
Kuchnia BazyliiFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Nie jest to skomplikowane ani rewolucyjne danie, ale to radość z życia pochodzi z prostych rzeczy
CRAVEmonkeyPotrawa zrobiona głównie z myślą o imprezie z mięsożercami. Mięsożercy ostatecznie nie przyjechali, więc "męczyliśmy" makaron przez dwa dni. I powiem Wam w zaufaniu, najlepszy był
KardamonovySkładniki: ok. 1 kg ziemniaków ok. 1 szklanka mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli pieprz 3/4 kg szynki wieprzowej ok. 1 kg pomidorów 2 cebule kilka
czarrna od kuchniSmaczna propozycja obiadowa – gulasz z szynki wieprzowej, z dodatkiem pora i pieczarek. Podałam go razem z czeskimi knedlikami oraz konserwowym ogórkiem. około 1 kg szynki
Smaki Na TalerzuZostało z obiadu troszkę strączków ugotowanej fasolki szparagowej więc wykorzystałam je do przygotowania kolejnego obiadu. Fasolka trafiła jako nadzienie do roladek z mięsa mielonego. Roladki można
Monia miesza i gotujeKotlet schabowy w majonezie i słodkiej papryce Kotlet schabowy obtaczamy nieco niekonwencjonalnie w majonezie i papryce . Ta marynata sprawia ,że mięso pozostaje wyjątkowo soczyste i miękkie
Ogrodnik w podróżyDrodzy chłopcy, wszystkiego co najlepsze w dniu Waszego święta! Oby Wasze kobietki przygotowały dla Was coś dobrego. Ja swojemu, dużemu chłopcu przygotowuję dziś ciasto bez pieczenia
Be Fit Be StrongNawet nie wiecie jak bardzo lubię sos boloński. A wiecie dlaczego? Świetnie nadaje się do różnych dań. Uwielbiam naleśniki zapiekane z tym sosem, makaron, czy makaron
Be Fit Be StrongProsty i pyszny obiad nie koniecznie na niedzielę.Przepis na to danie znalazłam na blogu Hani-Moje Walijskie Pichcenie. Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI 5 cienkich plastrów
Mała w garnku mieszaSKŁADNIKI: 10 dag warkocza od schabu środkowego łyżka oleju 10 dag startej włoszczyzny ząbek czosnku 10 dag czerwonej soczewicy (ok. 1/2 szklanki) 20 dag ziemniaków litr
Kuchenne zapiski EdytyPolędwiczka wieprzowa pieczona aromatyzowana cynamonem. 1 polędwiczka wieprzowa (500 – 600 g), 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki chili w proszku, 1 łyżeczka soli
królestwo garów