Pieczone mięsa wspaniale smakują nie tylko na święta, ale też na co dzień. Smaczna, pachnąca szynka upieczona z dodatkiem aromatycznych przypraw w domowym piekarniku smakuje nie
Przepisy KulinarneTo dość ekstremalna sytuacja, ale GDYBY któregoś dnia, gdy zaplanowane na obiad macie mielone, okazało się, że brakuje Wam jajek lub bułki tartej, za to na
Smaki Na TalerzuWielokrotnie już Wam pisałam w ostatnim czasie, że od jakiegoś czasu zdecydowanie większą ochotę mam na dania ostre, niż na słodkości ( czy to oznaka nadchodzącej zimy
Ostra na SłodkoNie ma to jak zapiekane naleśniki! Niby nic takiego, ale zapieczenie naleśników nadaje zwykłym, faszerowanym naleśnikom zupełnie innego wymiaru. Naleśniki są bardziej chrupiące, przechodzą smakiem zamieszczonego
Be Fit Be StrongPrzedstawiam Wam jeden z tych pysznych i prostych obiadów. Sycący i pachnący! I pełen zdrowych strączków od Kupiec Fasola jaś to jedna z najczęściej uprawianych
LatosiowydomSyty obiadek 🙂 Składniki 250 g makaronu, u mnie duże świderki 250 g mięsa mielonego 1/2 kalafiora 1 cebula 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz chili słodka
czarrna od kuchniSkładniki: 550 g polędwiczki wieprzowej 1 mały por 1 papryka biała 1 papryka czerwona 250 g mini pieczarek 1/4 fenkuła 2 łyżki białej fasoli z puszki
czarrna od kuchniObiad z warzywami? Obiad na szybko? Taką potrawkę zrobicie w kilka chwil. Będą warzywa jakie lubicie, bo można tutaj dorzucić na co tylko najdzie ochota. Można
Z Majeczką w kuchni700 g żeberek wieprzowych 800 g kapusty kiszonej garść suszonych borowików 1 cebula 1 marchewka pół szkl wina czerwonego sól pieprz ziele angielskie listek laurowy kminek
Gotowanie jest łatweTo akurat lubię sobie zjeść od czasu do czasu, w weekend. Najlepiej tego typu śniadania wchodzą po imprezach, ale że ja ostatnio nie imprezuję, postanowiłam chociaż
KardamonovyParadoks polega na tym, że im gorszy mój nastrój, tym przepisy i zdjęcia lepsze. Gdyby spojrzeć na całokształt z pewnej dalekiej perspektywy mogę wymienić przynajmniej trzy
Mango PapajaDomowe wędliny smakują o niebo lepiej od tych kupowanych. Do wyboru mamy wiele rodzaju mięs, możemy więc domową wędlinkę przygotowywać na różne sposoby. Dziś u mnie
Z Majeczką w kuchniChyba już zauważyliście, że nie lubię trzymać się wytyczonych schematów a tym bardziej podanych w internecie przepisów, dlatego to danie nazwałam „Burrito po mojemu”. Lubię wszystko
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiPieczarki Portobello to kuzynki białych pieczarek. Są podobne w smaku, jednak bardziej mięsiste, większe oraz mają brązowy kolor. Do ich faszerowania należy użyć dość ostrych, wyczuwalnych
Kuchnia BazyliiFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Nie jest to skomplikowane ani rewolucyjne danie, ale to radość z życia pochodzi z prostych rzeczy
CRAVEmonkey