wieprzowina - 8831 przepisów (strona:176/589)

czy jest szansa na jakiś przepis rolady z mięsa? 195

Obecnie przeprowadzka pochłania większość naszego wolnego czasu, ale w przyszłym tygodniu obiecujemy poprawę i skupimy się już tylko na kuchni ;-) Powiedz proszę, jaki rodzaj mięsa Cię interesuje? Drób, wołowina, wieprzowina? Pozdrawiamy serdecznie, Kasia i Paweł

W kuchni Katie
Schab duszony w śmietanie i pieczarkami 256

Zaczynam podejrzewać, że wcale nie tęsknię za smakami dzieciństwa, tylko za dzieciństwem samym w sobie :) To kolejne już danie z tej kategorii w przeciągu tygodnia. Zapraszam

My Culinary Art
Mięso z warzywami w sosie teriyaki 447

względu na porę wybór mięsiw w osiedlowym sklepie był już mocno ograniczony, chciał czy nie chciał wybór padł na kurczęcię, jednak możecie zastąpić go innym rodzajem mięsa (wołowiną, wieprzowiną, drobiem, krewetkami,...). Przepis jest uniwersalny i doskonale będzie się komponować z każdym z nich, a najlepszym dowodem na to jest widok pałaszującego Kochanego Wybranka i jego zachwyty nad posiłkiem

Taste Of My Day
Azjatycki bulion drobiowy - baza do potraw azjatyckich 307

lepszego, jak pomidorówka na rosole, wieprzowina duszona z jego dodatkiem, czy sos na bulionie. W potrawach azjatyckich jest dokładnie tak samo. Możemy oczywiście używać klasycznego, dobrze nam znanego bulionu, który również nada daniom aromatu, odbiega on jednak smakiem od tego "właściwego".Na bulionie azjatyckim możemy przygotować wiele dań, na przykład: zupę kokosową z pieczarkami, kurczakiem i kiełkami, zupę kokosową

Tajskie smaki
Zupa gulaszowa z pieczoną papryką 238

Rozgrzewająca, sycąca węgierska zupa gulaszowa z pieczoną papryką. Moja rodzinka ją uwielbia… Mam nadzieję, że Wam też  będzie smakować  Składniki:800 g chudej wołowiny (lub wieprzowiny)2,5 l bulionu1 duża czerwona papryka1 duża żółta papryka1 duża cebula3 ząbki czosnku4 średnie ziemniaki1 płaska łyżeczka kminku (roztartego)1 płaska łyżeczka tymianku (roztartego)2 łyżki smalcu (opcjonalnie oleju)2 łyżki

Oryginalny smak
Najprostszy gulasz wieprzowy 251

kopytek. A do tego surówka z kapusty i od razu cofam się wspomnieniami kilkadziesiąt lat wstecz...Najprostszy gulasz wieprzowyProporcje dla 6 osóbCzas przygotowania: 60 minutSkładniki:1000 g wieprzowiny od szynki2 cebule1 marchewkakilka suszonych grzybków3 łyżki śmietany 18%2 łyżki mąki pszennej2 listki laurowe5 kulek ziela angielskiegosólpieprzsmalec do smażeniaWykonanie:Godzinę przed przygotowaniem gulaszu

Kulinarne przygody Gatity
Karczek duszony i kilka słów o liściu laurowym 168

Dziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje

My Culinary Art
Domowa wędzona kiełbasa 226

ziela angielskiego5 liści laurowychkilka listków suszonej miętyok 400 g soli peklującej/ do smakudodatkowo 20 m jelita Przygotowanie:Boczek oskórować i z wołowiną przepuścić przez maszynkę na najdrobniejszych oczkach, wieprzowinę wraz ze słoniną jeżeli jest potrzeba, przepuścić przez praskę na średnich oczkach - wszystko wymieszać. Na patelni prażymy wszystkie przyprawy z wyjątkiem soli, następnie mielimy w młynku albo moździerzu i dodajemy

Niezły Młynek
Pierogi z patelni z sosem słodko-kwaśnym 187

Pierogi w chińskim stylu. Farszem jest mielona wieprzowina doprawiona przyprawami kojarzącymi sie z kuchnia chińską. Lekko podsmażone ( surowe ) w woku , a następnie duszone pod przykryciem po podlaniu wodą aż do jej odparowania. Podaję je z sosem słodko-kwaśnym tak jak sajgonki. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 175

zimnym dymie pstrąga z hodowli ekologicznej, podany z olejem z nutą gorczycy i musztardy, otoczony płatkami wędzonej śliwki. Dobrze? Bo jeśli tak, to moją następną potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta

ladykitchen
Barszcz ukraiński 267

Każdy zna barszcz ukraiński i mieszankę jaką tworzą warzywa z wieprzowiną, jednak jak się zdążyłam przekonać w każdym domu robi się ją nieco inaczej, ile gospodyń tyle przepisów.  Zupa ma wspaniały smak, jest sycąca i najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień. Teraz w okresie jesienno - zimowym taka zupa to idealna dawka ciepła i energii dla naszego organizmu.Składniki

Apetyczna babeczka
Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 258

Składniki (dla 4-6 osób): 500 g fasoli Jaś 200 g mięsa mielonego 250 g boczku 200 g koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 łyżki suszonego

My Culinary Art
Pyzy 201

wrzucamy na wrzątek (osolony i z odrobiną oleju). Kiedy kluski wypłyną należy gotować jeszcze 10 minut i wyłowić je. U mnie pyzy były dodatkiem do włoskiej kapusty duszonej z wieprzowiną

prawdziwe jedzenie
schab w piwnej przyprawie... 195

glutaminianu sodu - skład: słód karmelowy, gorczyca, kmin, kozieradka, goździki, cynamon, anyż, imbir, czosnek, kminek, aromat piwa - zastosowanie: mieszanka w unikalny sposób daję poczucie smaku piwa w potrawie, do drobiu, wieprzowiny pasuje najlepiej, wymieszać z olejem i zostawić w tym mięso najlepiej na całą noc - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię