żurawinowy łatwy do przygotowania. Kwaskowato- winno-słodki. Imbir i pieprz dodają lekkiej ostrości. Aromatyczny niezwykle. Będzie pięknym i smacznym dodatkiem do pieczystych na wielkanocnym stole. Można użyć świeżych żurawin, lub jak w moim przypadku mrożonych. Można użyć świeżego imbiru bądź mielonego. Na słoiczek sosu potrzebujemy 200 g żurawiny mrożonej 1 i 1/2 łyżeczki mielonego imbiru (można
Piekarz-Kucharz-GarkotłukJajka w wiosennym sosie idealne na Wielkanocny stół! Gotowe w 20 minut! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 4 całe jajka 1 żółtko 1 łyżka musztardy 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 100 g ogórka szklarniowego 6 rzodkiewek ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Całe jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić
KuchniaWeDwoje.plskładniki: 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz dodatkowo: natka pietruszki, szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy
Domowy Smak JedzeniaWIELKANOCNE PRZEPISY SEKO” Składniki: Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim Seko 2 ziemniaki 3 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek kiszony 3 łyżki groszku z puszki majonez sól, pieprz koperek … Czytaj dalej Śledzie z sałatką
czarrna od kuchniZdrowych, wesołych, pełnych ciepła, radości i pokoju świąt Wielkanocnych. Niech nie straszna Nam będzie pogoda za oknem,uśmiechy nie schodzą z twarzy, a przy stole świątecznym niech nie zabraknie osób które kochamy. No i niech będzie baaardzo smacznie ;) (zdjęcia z internetu
Z Majeczką w kuchniWielkanoc świetnie komponuje się babka, u mnie będzie to babka cytrynowa na oleju. Z cytrynowym lukrem i delikatną dekoracją będzie się ładnie prezentować na wielkanocnym stole. Składniki: ciasto: - 200g mąki pszennej (u mnie typ 450) - 110g oleju rzepakowego - 1/2 szklanki cukru - sok z 1 cytryny - skórka z 1 cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Kuchnia co dnialiściach sałaty stanowi niezaprzeczalną ozdobę stołu. Ich dodatkową zaletą jest szybkość i prostota wykonania. Kochani, dzieląc się z Wami faszerowanym jajeczkiem, życzę Wam spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych! SKŁADNIKI: 4 jajka 10 dag mrożonego zielonego groszku duża szczypta suszonej mięty sól pieprz cayenne majonez do podania liście kolorowych sałat i natka pietruszki WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, wystudzić
Kuchenne zapiski Edytyroku staram się czymś zaskoczyć domowników podczas Wielkanocnego Śniadania. W tym roku padło na absolutnie fantastyczną pastę z suszonych pomidorów. Polecam na Święta i nie tylko :) Ilość porcji: 2 Składniki: 2 jajka 1 łyżka serka śmietankowego 1 ½ suszonego pomidora lub 2 malutkie Przyprawy: sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, rozcinamy i przekładamy żółtka do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki
Kolizje SmakówBiała kiełbasa to niekwestionowana pozycja w wielkanocnym menu. Razem z białym barszczem, babką i mazurkiem pojawi się zatem na moim świątecznym stole. Cieszmy się zatem tym pięknym Ro dzinnym czasem z Bliskimi przy stole :) Skła dniki: 0,5kg białej kiełbasy 3 duże cebule łyżeczka tymianku 200ml czerwonego półsło dkiego wina 2 ząbki czosnku szczypta soli Przygotowanie: Kiełbasę
ChilliJemyktóra smakuje i wygląda obłędnie! Domowy majonez z musztardą francuską,, młode ziemniaczki, koper, ugotowane jajka, kiszone ogórki i śledzie z zalewy to stare, sprawdzone połączenie, które zasmakuje każdemu. "WIELKANOCNE PRZEPISY Z SEKO” Składniki na 4 porcje: kilogram małych, młodych ziemniaczków pęczek koperku opakowanie filetów śledziowych solonych a’la Matjas 400/800 g (w zalewie) SEKO
Mango Papajapotrzebujesz nawet foremki. Zapraszam na zdrowy mazurek w bliskowschodnich klimatach. Prawdziwa rozpusta! To ostatni już przedświąteczny przepis, zatem wszystkim czytelnikom mojego bloga życzę zdrowych, radosnych i pełnych smaku Świąt Wielkanocnych! Składniki na spód: 200 g mąki orkiszowej 450 125 g masła 65 g ksylitolu/cukru 2 ugotowane żółtka Składniki na nałożenie: 300 g świeżych daktyli 2 łyżki tahini 1/4 szklanki wody/mleka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Drodzy, życzę Wam ciepłych i pełnych radości Świąt Wielkanocnych. Wiele radości i satysfakcji w życiu prywatnym i zawodowym
Kuchcik gotujewysokich szklanek sypiemy po 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Błonnik. Zalewamy wrzątkiem, po czym wlewamy kogel mogel. Dekorujemy kwiatami. Smacznego :) Wpis powstał we wspołpracy z marką Inka. Artykuł Wielkanocna Inka z koglem moglem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogJeśli lubicie domową wędlinę na wielkanocnym stole to polecam Wam ten nadziewany mięsem mielonym schab :) Składniki: - 1 kg schabu - 200 g mięsa mielonego - 3 ząbki czosnku - 2 jajka - majeranek - olej - sól - pieprz Przygotowanie: W kawałku schabu za pomocą długiego noża robimy kieszeń. Schab smarujemy z każdej strony olejem, oprószamy solą, pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso mielone łączymy
Zainspirowana w kuchni