Nie ma świąt bez śledzia. Nie ma spotkania przy wódce bez śledzia. Śledź jest lekiem na całe zło (no, prawie, bo na kaca nie działa ). Ta
Karo in the KitchenWyraziste, pikantnie doprawione pieczarki z nutą cytryny świetnie współgrają z delikatnymi w smaku jajkami. Całość dopełnia lekko ostra rukola. Sk ł adniki: 4 jajka 200g pieczarek
Pyry na GazMimo, że tradycyjny żurek powinno robić sie na zakwasie ja nie przepadam za tym smakiem, dlatego zawsze wykorzystuję gotowa mieszankę w proszku do żurku. Taki żurek
Bon appetit mon amieJajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu, musztardy i suszonej śliwki. Moje ulubione – ostre i ciekawe z smaku:) Najlepiej smakują polane sosem
KuchniaWeDwoje.plSKŁADNIKI: ( 8 porcje po 330 g ) 1 porcja = 278 kcal 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego 500 g
Atlas SmakówSkładniki: 1 duży korzeń chrzanu (o wadze 250 g); 3 łyżki soku z cytryny lub octu spirytusowego 10 %; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżki białego cukru; 1/3
Gospodyni Miejskaskładniki: 700-800 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g drożdży 1 jajko 100 g cukru 180 ml letniej wody 180 ml letniego mleka 100 g
Domowy Smak JedzeniaPrzepis autorski (mój). Zgodnie z tradycją każda rzecz, którą wkładamy do koszyczka ze święconką ma swój symbol. Żadna nie jest przypadkowa... Nie będę Wam opisywała
Di gotujeBardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni. Składniki: 100g
Obiad gotowyLekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie Wykonanie Ugotuj i ostudź jajka. Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki. Na talerz wysyp umytą i
Eat me! Fit me!Jajka i bardzo aromatyczny sos miętowo-czosnkowy na bazie lekkiego jogurtu to kolejna propozycja na bardzo świeżą, lekką przystawkę na wielkanocny stół. Całość uzupełniają oczywiście kiełki
Eat me! Fit me!Kiedy zobaczyłam to ciasto od razu mi się spodobało i po raz pierwszy zrobiłam je na ubiegłoroczne Święta Wielkanocne. O takim pięknym zielonym kolorze,bardzo orzeźwiające
Kolorowa kuchnia ElkiNie jestem weganką. Nie jestem też wegetarianką. Jestem statystycznym mięsożercą. Zafascynowałam się jednak kuchnią wegańską i staram się rodzinie udowodnić, że wegańskie nie znaczy
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie