wielkanoc - 15663 przepisów (strona:667/1045)

Jajka faszerowane pieczarkami 141

Wyraziste, pikantnie doprawione pieczarki z nutą cytryny świetnie współgrają z delikatnymi w smaku jajkami. Całość dopełnia lekko ostra rukola. Sk ł adniki: 4 jajka 200g pieczarek

Pyry na Gaz
Szybki żurek wielkanocny 148

Mimo, że tradycyjny żurek powinno robić sie na zakwasie ja nie przepadam za tym smakiem, dlatego zawsze wykorzystuję gotowa mieszankę w proszku do żurku. Taki żurek

Bon appetit mon amie
Jajka faszerowane szynką 131

Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu, musztardy i suszonej śliwki. Moje ulubione – ostre i ciekawe z smaku:) Najlepiej smakują polane sosem

KuchniaWeDwoje.pl
Żurek na zakwasie 142

SKŁADNIKI:  (  8  porcje po 330 g )       1 porcja =  278 kcal 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego 500 g

Atlas Smaków
Ćwikła domowa 190

Składniki: 1 duży korzeń chrzanu (o wadze 250 g); 3 łyżki soku z cytryny lub octu spirytusowego 10 %; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżki białego cukru; 1/3

Gospodyni Miejska
Wielkanocne bułeczki z rodzynkami do koszyczka 218

składniki: 700-800 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g drożdży 1 jajko 100 g cukru 180 ml letniej wody 180 ml letniego mleka 100 g

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki cytrynowo-majonezowe do koszyczka wielkanocnego 114

Przepis autorski (mój).   Zgodnie z tradycją każda rzecz, którą wkładamy do koszyczka ze święconką ma swój symbol. Żadna nie jest przypadkowa... Nie będę Wam opisywała

Di gotuje
Babka kokosowa z olejem rzepakowym 230

Bardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni. Składniki: 100g

Obiad gotowy
Pomysł na wielkanocną, chrupiącą i świeżą przystawkę – jajka w gniazdach z kiełków z chrzanem i szynką 226

Lekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie Wykonanie Ugotuj i ostudź jajka. Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki. Na talerz wysyp umytą i

Eat me! Fit me!
Dietetyczna przystawka z jajkami w sosie czosnkowo-miętowym w roli głównej 249

Jajka i bardzo aromatyczny sos miętowo-czosnkowy na bazie lekkiego jogurtu to kolejna propozycja na bardzo świeżą, lekką przystawkę na wielkanocny stół. Całość uzupełniają oczywiście kiełki

Eat me! Fit me!
Bananowy song 242

Kiedy zobaczyłam to ciasto od razu mi się spodobało i po raz pierwszy zrobiłam je na ubiegłoroczne Święta Wielkanocne. O takim pięknym zielonym kolorze,bardzo orzeźwiające

Kolorowa kuchnia Elki
Wegański mazurek jaglany 169

Nie jestem weganką. Nie jestem też wegetarianką.  Jestem statystycznym mięsożercą.  Zafascynowałam się jednak kuchnią wegańską i staram się rodzinie udowodnić, że wegańskie nie znaczy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jajka faszerowane rzodkiewką 130

Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka drożdżowa z rodzynkami 164

Uwielbiamy babki drożdżowe. Przede wszystkim dlatego, że można je robić bez dodatku mleka czy białek jaja. Ta babka właśnie taka jest - idealna dla alergików, bez mleka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania