Nie bez powodu mówi się, że ile domów tyle wersji sałatek. Każdy bowiem dodaje do sałatki swoje ulubione warzywa, inaczej ją także doprawia. Ta
Smaczne ZdroweTak się nachwaliłam tej wiosny, a tu proszę - za pasem weekend, wolny w dodatku, a pogoda płata figle. Zrobiło się zimno i tak wietrznie, że Ptysi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJajka faszerowane nieodzownie kojarzą mi się ze Świętami Wielkanocnymi. W ciągu roku niewiele jest takich dni kiedy przygotowujemy jajka w takiej postaci. Może dlatego tak bardzo
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieryba sie skończyła ,a jeść trzeba ,więc wyciągnęłam brukselkę i tak powstała pyszna sałatka,która mężowi smakowała ,a to ważne ...przez żołądek do serca...hahaha Składniki
w mojej kuchniSkładniki: jajka 4 sztuki "L", margaryna 15 dag, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, mieszanka keksowa 100 gram
W Mojej Kuchni LubięNajlepsza babka jaką udało mi się upiec. Pachnąca lawendą, delikatna, puszysta i mięciutka. Rozeszła się w oka mgnieniu, chwała Bogu, że zdążyłam uwiecznić ją na zdjęciach
Mango PapajaBabeczki marchewkowe z mąki jaglanej polane lekkim kremem z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu naturalnego. Muffiny mają przyjemny korzenny smak, są proste w wykonaniu idealna
KukuleczkiWiele składników już zapiekałam w cieście francuskim. Postanowiłam tym razem w cieście zapiec białą kiełbasę, która co roku gości na naszym wielkanocnym stole. W tym wydaniu
Monia miesza i gotujeNiebanalna, pożywna propozycja na miłe śniadanie, nie tylko to wielkanocne J Awokado wyróżnia duża zawartość tłuszczów, ale tych dobrych, bo jednonasyconych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają
Calzonella.comKochani ja już czuję wiosnę i powiem, że trochę nawet zaczęłam uważać na to co jem. Może nie do końca jestem na diecie jak to ja
Niezły MłynekRoladę podajemy na ciepło jako danie główne obiadowe. Jednocześnie idealnie smakuje również na zimno jako smaczna przystawka. Przygotowanie rolady jest dość pracochłonne, jednak ze względu na
Podróż w kulinariaKolejną propozycją wielkanocną jest ciasto fale dunaju z jagodami. Lekko kwaskowaty smak jagód fajnie przełamuje słodycz ciasta. Składniki: ciasto - 250 g margaryny - 3/4 szklanki cukru
Zainspirowana w kuchniBabka z makiem to kolejna propozycja ciasta wielkanocnego. Jest to klasyczne ciasto ucierane, w którym dodatkiem smakowym jest mak. Babka nie jest ani tak ciężka, jak
Smakołyki BerenikiZbliżające się Święta Wielkanocne to czas przeróżnych tradycyjnych przysmaków. Do klasycznych potraw, które zawsze pojawią się na naszych wielkanocnych stołach należą oczywiście serniki. U mnie zawsze
Kulinarne przygody Gatity