Święta już coraz bliżej. Dlatego dziś zapraszam Was na przepis na keks z kandyzowaną papają i rodzynkami . Pysznie nadziane ciasto zasmakuje niejednej osobie. Uwielbiamy to ciasto
Słodkie okruszkiWaflowe jajka z nadzieniem będą idealną przekąską na wielkanocne śniadanie. 100 g wędzonego łososia 4 ugotowane jajka mała puszka groszku konserwowego 1 mała czerwona cebula 2
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: 5 jajek kilka gałązek szczypiorku 2-3 łyżki sosu 1000 wysp Fanex sól, pieprz garść oliwek Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na
czarrna od kuchniLubicie drożdżowe babki , ja bardzo! Zamarzyła mi się babka wielkanocna szafranowa. Jest to typowa drożdżowa babka z dodatkiem szafranu i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Puszysta, wilgotna, słodka
codojedzeniaNadchodzą święta "jajeczne" więc wrzucam pomysł na wykorzystanie jajek. Pasta jajeczna z awokado i rzeżuchą. Zdrowa, smaczna - idealna na śniadanie - nie tylko świąteczne. Jeżeli lubicie
CzarnawisienkaMazurek kajmakowy to jeden z najbardziej popularnych mazurków wielkanocnych. Przygotowałam go z masą krówkową z dodatkiem mleka w proszku, przez co masa nabrała mocno mlecznego smaku
Kulinarne Fantazje MarioliKolejna wersja jajek faszerowanych rybką. Tym razem użyłam wędzonej makreli. Nadziane jajeczka udekorowałam czerwoną cebulką i natką pietruszki. składniki: 5 jajek 1 mała makrela wędzona (ok
Monia miesza i gotujeWitam Kochani Dziś chcę pokazać Wam moje tegoroczne wypieki Wielkanocne. W tym roku piekłam chlebowe koszyczki, które wypełniałam pierniczkami :-) oprócz tego powstało duuużo pierniczków PS
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDo przygotowania tych bułeczek namówił mnie Maciek. Są one popularnym na Wyspach wypiekiem wielkanocnym, wyraźnie nawiązującym do symboliki chrześcijańskiej. Moje krzyże wyszły dość okazałe, ale załóżmy
zadanie-gotowanieMazurki goszczą na naszych stołach raz do roku, dlatego są długo wyczekiwane i smakują tak wyjątkowo. To cienki placek z kruchego ciasta obłożony różnego rodzaju słodkimi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pozostając w cytrynowym klimacie zapraszam Was na bardzo proste i ciekawe połączenie smaków. Kruche ciasto, kwaśny krem (aż szczypie w język!;) i chrupiąca, słodka beza. Koło
Czerwona PorzeczkaDzisiaj dzielę się z Wami kolejnym rodzinnym przepisem. Tym razem kaczka z jabłkami. Idealnie soczysta i aromatyczna. Smakuje wyśmienicie, a przy tym jest bardzo prosta do
Ola la LCHFNajczęściej, to co piekę lub gotuję, zależne jest od tego co mam (albo raczej czego nadmiar mam) akurat w domu. Gdzieś to jest zakorzenione
Walijskie PichcenieRobione ręcznie masło pamiętam z rodzinnego domu. Ubijane w drewnianej maselnicy, wyciskane w specjalnej formie, która oczywiście gdzieś się zapodziała, a dziś nie mogę
bistro mamaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku