Babka drożdżowa z bakaliami jest miękka, aromatyczna i najeżona smakowitymi kawałkami orzechów i suszonych owoców. Na blogu znajduje się już przepis na wielkanocną babkę drożdżową , ta jednak różni się nieco od tamtej, zarówno w konsystencji ciasta, jak i w doborze dodatków. Do wykonania ciasta na babkę najlepiej jest użyć miksera lub noża/szpatułki, gdyż jest ono zbyt klejące, żeby wyrobić je dłonią. Podobnie jak w przypadku zwykłego ciasta drożdżowego, im dłużej będziecie wyrabiać ciasto na babkę, tym bardz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...