Jajka faszerowane pastami rybnymi to kolejna propozycja na odmienienie sposobu podawania wielkanocnych jajek. Tym razem jajka nadziewane są pastami z ryb, a dokładniej z wędzonej makreli
niecodziennikparyWszystkim Czytelnikom bloga życzę zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt!!!
Smaki Na TalerzuFajny i prosty mazurek do przygotowania którego możemy zaprosić dzieci. Łamanie herbatników i czekolady to wielka frajda, a dekorowanie jeszcze większa. Wesołych świąt :) Składniki: 300 g
Mama GotujePyszny makowiec na kruchym, maślanym cieście z bakaliową masą makową oraz chrupiącą, orzechową bezą. Niebo na talerzu ;) Korzystając z okazji
Rozpustne gotowanieGalaretkowiec to efektowny i łatwy w przygotowaniu deser. Cieszy oczy i podniebienie. Polecam. SKŁADNIKI : 4 galaretki o różnym kolorze 1 l mleka
Kulinarne Fantazje MarioliDzisiejsze babeczki z zajączkami to dobry pomysł, żeby rozbawić naszych świątecznych gości. Ponadto same kuperki nie przerosną niczyich manualnych zdolności – w końcu to tylko kilka
CiastkozercyJedno z pierwszych ciast, jakie zrobiłam samodzielnie – jeszcze w podstawówce 🙂 U nas w domu nazywana jest babką puchatką. Zawsze wychodzi. Jest delikatna i puszysta. Masło
BullioOstatnio nie wykonuje za dużo nowych przepisów, a robię swoje stałe sprawdzone na święta. Tym razem przygotowałam zestawienie typowych Wielkanocnych ciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z
Zdrowie i pysznie na talerzuOstatnio nie wykonuje za dużo nowych przepisów, a robię swoje stałe sprawdzone na święta. Tym razem przygotowałam zestawienie typowych Wielkanocnych ciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z
zdrowo i aktywnieDziś mam dla was pyszną babkę z białek. Po wykonaniu wielu wypieków bywa czasami tak , ze wiele białek nam zostaje a nie koniecznie mamy ochotę na
Radość kipiąca uśmiechem.Fajna alternatywa na wykorzystanie zalegających białek i super zabawa dla dzieci. Gniazdka te są świetną dekoracją Wielkanocnego Stołu. Składniki: - 5 białek - 310 g cukru pudru
Zainspirowana w kuchniPrzeglądam tak swoje stare zeszyty i luźne karteczki z przepisami sprzed lat, z dzieciństwa... kiedy to zaczęłam piec... i wspominam... i nie mogę się nadziwić
Słodko-Słony Świat IlonyMazurek wielkanocny pokryty warstwą kremu na bazie mascarpone i pasty tahini. Udekorowany pestkami granatu i posiekanymi pistacjami. Przed samym podaniem polany płynnym miodem. Spód jest kruchutki
cool and mintyPyszny mazurek o smaku solonego karmelu. Na kruchutkim delikatnym spodzie, z drobno pokrojonymi suszonymi daktylami, cieniutkimi wiórkami czekolady i odrobiną płatków soli. Wszystkie smaki świetnie
cool and mintyKruche ciasteczka z cytrynowym kremem podbiją serca nie tylko najmłodszych łasuchów :) Z okazji zbliżających się Świąt życzę Wam przede wszystkim zdrowia i spokoju ducha. Wesołych
Smakołyki Asi