Gdy zobaczyłam to ciasto u Oli wiedziałam że muszę je zrobić. Nie ważne, że był w nim szpinak, za którym nie przepadam, wiedziałam że mimo to
Bernika - moj kulinarny pamietnikDelikatna, wilgotna i puszysta babka cytrynowa to bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto dla każdego. Przepyszna, w sam raz do poobiedniej kawki lub herbaty :). Znika błyskawicznie z
Blog kulinarny S9.PLNikt nie powiedział, że babki są tylko Wielkanocne. Cytrynowa, którą zawsze robiła moja mama świetnie zastąpi niejedno "codzienne" ciasto. Intensywnie pachnąca cytryną, puszysta i wilgotna babka
Zielona KuchniaŚledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem
KorniszonkiŚledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem
Gotujemy i jemyTradycyjne polskie ciasto składające się z dwóch blatów pofalowanego ciasta tzw. parzonego przełożonego kremem budyniowo-maślanym. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem. Tak niepozornie wyglądające ciasto a
Życie zaczyna się w kuchniZimna przekąska, która z pewnością posmakuje smakoszom wędzonego łososia Doskonała na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się również w postne dni lub na świątecznym wielkanocnym stole.
Kulinarny S.O.S.Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu to super przepis na wykorzystanie „resztek” po ugotowaniu rosołu. Pasztet jest pyszny i łatwy w przygotowaniu. Mięciutki
Blog kulinarny S9.PLCiasto jogurtowa truskawka to pyszne połączenie puszystego biszkoptu ze słodkawo-kwaskową masą jogurtową, galaretką i sezonowymi truskawkami . Lekkie i orzeźwiające nie wiadomo kiedy znika z talerza
Blog kulinarny S9.PLDziczyzna to aromatyczne, szlachetne i bardzo wykwintne mięso, niegdyś nieodłączny element polskiej kuchni. Na szczęście cieszy się coraz większą popularnością i słusznie, bo jest bardzo zdrowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Takie jajeczka bardzo apetycznie się prezentują Polecam je… na śniadanie …na przekąskę …na kolację. Można je podać również gościom na imprezie lub postawić
Kulinarne S.O.S.Takie jajeczka bardzo apetycznie się prezentują Polecam je… na śniadanie …na przekąskę …na kolację. Można je podać również gościom na imprezie lub postawić
Kulinarny S.O.S.Pasty jajeczne lubisz? Ja uwielbiam! Przeważnie jak gotuję jajka, to biorę od razu większy garnek i gotuję ich więcej niż potrzeba, żeby
Kolorowy PrzepisownikPierwszy raz w życiu jadłam chleb z kaszy gryczanej. Ba! Pierwszy raz w życiu sama go upiekłam 😀 chyba nigdy nie wpadłabym na
Kolorowy PrzepisownikSzarlotka sypana to najszybszy, najmniej wymagający pracy przepis na genialny wypiek z jabłkami w roli głównej! Niemal bez żadnego wysiłku przygotujesz
Kolorowy Przepisownik