JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO 169Wiosenne, pyszne i kolorowe! Takie są nasze JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO! Uwaga! Znikają z talerza w mgnieniu oka! Artykuł JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO pochodzi
COOKMAGAZINE
KLASYCZNE JAJKA FASZEROWANE 163Wielkanocnych przepisów z wykorzystaniem jajek nie brakuje - czasem może się wydawać, że każda gospodyni ma własne, przez stołowników uważane za najlepsze na świecie i absolutnie niepowtarzalne
COOKMAGAZINE
BABECZKI CYTRYNOWE 157Soczyście żółte, wiosennie lekkie i przepyszne! To nasze wielkanocne BABECZKI CYTRYNOWE! Proste w wykonaniu, idealne w smaku. Musisz ich spróbować! Artykuł BABECZKI CYTRYNOWE pochodzi z serwisu
COOKMAGAZINE
Mazurek śliwka w czekoladzie 126Tego wpisu miało nie być, ale że mazurków mało na blogu postanowiłam podzielić się z Wami kolejnym nowym przepisem, bo mój mazurkowy eksperyment okazał się strzałem
Cynamonowe szczęście
Śledzie w sosie samuraja 166Śledzie w sosie samuraja Mam dziś dla was przepis na przepyszne śledzie! Pokazywałam ostatnio jak przygotować sos samuraja . Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do
Dorota Smakuje
Mazurek 167Mazurek to chyba najbardziej wielkanocne ciasto znane ludzkości. Więc i u mnie nie może go zabraknąć na święta 😉 Mazurek kawowy na owsianym spodzie - przepis Do przygotowania
Z notatnika dietetyka
Babka Panettone 230Tradycyjna włoska babka pieczona w tradycyjnej polskiej formie. Prosty przepis do wykonania w 30 minut + pieczenie 40 minut.… Czytaj dalej Babka Panettone
Pij soki wyciskane
BABECZKI WIELKANOCNE 138Ucierane, cytrynowe ciasto. Lekki, śmietankowy krem. Urocze, świąteczne dekoracje. To właśnie nasze BABECZKI WIELKANOCNE! Znikają z talerzy w mgnieniu oka! Artykuł BABECZKI WIELKANOCNE pochodzi z serwisu
COOKMAGAZINE
WIELKANOCNA BABKA Z IMBIREM 164Wilgotna, puszysta WIELKANOCNA BABKA Z IMBIREM to ciasto godne samego środka świątecznego stołu. Wyrazisty imbirowy smak i cytrynowy lukier tego aromatycznego wypieku zadowolą każde podniebienie! Artykuł
COOKMAGAZINE
Wegańska, wytrawna galareta 145W moim rodzinnym domu na każde Święta przygotowywało się galaretę z drobiu, czyli tzw. zimne nóżki. Nigdy nie należały one do moich ulubionych dań, dlatego zawsze
Weekendy w domu i ogrodzie
Terrina drobiowa z pieczarkami 126Jak zwykle przed świętami przepis na pieczone mięsko. Tym razem domowa terrina z kurczaka. Terrina to taki rodzaj pieczeni czy pasztetu pieczonego w kąpieli wodnej. Jest
Bon appetit mon amie
Ciasto dwukolorowe z masą Ikarową 148Dzisiaj mam coś dla fanów batoników Ikar a mianowicie pyszne dwukolorowe ciasto z masą opartą na tych właśnie batonikach. Składniki: ciasto ciemne - 250 g masła - 3
Zainspirowana w kuchni
Babka bananowa z polewą czekoladową 606Błyskawiczna w wykonaniu, znakomita w smaku. Miękka, wilgotna, aromatyczna. Doskonała na Wielkanocny stół. Babka bananowa. Polecam :) Składniki ( na formę z kominkiem 24 cm ) -
Kuchnia z widokiem na ogród
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym. 143Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym, to genialnie smakująca przystawka. Wędzona ryba doskonale pasuje do jajek. Kwaśny korniszon i szczypiorek dopełniają smak. Tylko 4 składniki
Codziennik Kuchenny
Babeczki wielkanocne 117Babeczki wielkanocne ze skórką cytrynową to idealny mini wypiek do koszyczka. Przygotujesz je z łatwością i w kilka chwil. Proste wykonanie, kilka podstawowych składników, które zazwyczaj
Zasmakuj Kuchni