Mazurek wielkanocny lub po prostu tarta na każdą okazję... Składa się ze spodu z ciasta półkruchego, powideł śliwkowych, masy serowej oraz karmelizowanych orzechów w miodzie. Ciasto
Kuchnia MagdaLenyCiasto Borówkowy chruściak Warstwowe ciasto na spodzie kruchym, przekładane bezą, masą kakaową, masą śmietankową z dodatkiem borówki, którą można zastąpić innym owocem np. winogronem. 60
Kulinarna ChwilaPyszny i bardzo prosty w przygotowaniu galaretkowy sernik na zimno. Idealny dla miłośników lekkich i orzeźwiających deserów. Wyśmienicie smakuje z różnymi owocami. W sezonie używam świeżych
Blog kulinarny S9.PLRoladki z kurczaka z rozmarynem i cebulą. Soczysta pierś z kurczaka z dodatkiem octu balsamicznego, rozmarynu , sera mozzarella i cebuli . Pierś z kurczaka bardzo aromatyczna i
Zdrowy Styl JoannyChociaż Święta Wielkanocne już za nami, pozostał jeszcze jeden przepis na jajka do opublikowania. W ten sposób przygotowanych jajek nigdy nie brakowało w moim rodzinnym
Zielona KuchniaPasztet z pieczonych i gotowanych mięs, to znakomity sposób na zagospodarowanie mięsnych pozostałości poświątecznych, czy poimprezowych. Do jego przygotowania możemy wykorzystać każdą postać mięsa i
Kuchnia z widokiem na ogródMazurek wielkanocny lub po prostu tarta na każdą okazję... Składa się ze spodu z ciasta półkruchego, powideł śliwkowych, masy serowej oraz karmelizowanych orzechów w miodzie. Ciasto
Kuchnia MagdaLenyNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Dzisiejszy przepis, można śmiało podciągnąć pod sprawdzone powiedzenie: "podróże kształcą"! Czemu to stwierdzenie jest właściwe w tym przypadku
R'n'G KitchenNa temat tego barszczu mogłabym pisać poemat 😊 Jest tak prosty, a zarazem pyszny, że przez Święta mogłabym nic innego nie jeść. Kwaskowy, przezroczysty z dodatkiem domowego
Kulinarne przemysleniaDobry smak takiego sera uzyskamy z dobrej jakości wiejskiego tłustego twarogu. Do tego potrzebne będą obowiązkowo świeże wiejskie jaja i ulubione dodatki, np. kminek
Kulinarne przemysleniaKora Kruchy mazurek z czekoladą Sałatka hawajska Sałatka jarzynowa Roladki z szynki Paszteciki z grzybami
czarrna od kuchniNaturalny barwnik do wielkanocnych pisanek przygotowany z wody po ugotowaniu czerwonej kapusty. Fioletowa woda po kapuście z dodatkiem octu spirytusowego zabarwi skorupkę jajek na paletę niebieskich
ProstePesto.plŻyczę wszystkim zdrowych, pogodnych oraz w miarę możliwości rodzinnych i normalnych świąt Wielkiej Nocy 🙂
czarrna od kuchniŻurek domowy na domowym zakwasie Dziś w końcu Agnieszka wkroczy do akcji i przygotuje żurek świąteczny, a razem z Agnieszką do akcji wkroczy
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePrzesmacznie płynne wewnątrz, rumiane i chrupiące na zewnątrz. Jajka po szkocku są po prostu świetne. Te jajka to żółtko w ulubionej konsystencji, otulone idealnie doprawionym, soczystym
globuskulinarny