wielkanoc - 15663 przepisów (strona:380/1045)

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO 72

Wiosenne, pyszne i kolorowe! Takie są nasze JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO! Uwaga! Znikają z talerza w mgnieniu oka! Artykuł JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO pochodzi

COOKMAGAZINE
KLASYCZNE JAJKA FASZEROWANE 81

Wielkanocnych przepisów z wykorzystaniem jajek nie brakuje - czasem może się wydawać, że każda gospodyni ma własne, przez stołowników uważane za najlepsze na świecie i absolutnie niepowtarzalne

COOKMAGAZINE
BABECZKI CYTRYNOWE 69

Soczyście żółte, wiosennie lekkie i przepyszne! To nasze wielkanocne BABECZKI CYTRYNOWE! Proste w wykonaniu, idealne w smaku. Musisz ich spróbować! Artykuł BABECZKI CYTRYNOWE pochodzi z serwisu

COOKMAGAZINE
Mazurek śliwka w czekoladzie 64

Tego wpisu miało nie być, ale że mazurków mało na blogu postanowiłam podzielić się z Wami kolejnym nowym przepisem, bo mój mazurkowy eksperyment okazał się strzałem

Cynamonowe szczęście
Śledzie w sosie samuraja 89

Śledzie w sosie samuraja Mam dziś dla was przepis na przepyszne śledzie! Pokazywałam ostatnio jak przygotować sos samuraja . Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do

Dorota Smakuje
Mazurek 108

Mazurek to chyba najbardziej wielkanocne ciasto znane ludzkości. Więc i u mnie nie może go zabraknąć na święta 😉 Mazurek kawowy na owsianym spodzie - przepis Do przygotowania

Z notatnika dietetyka
Babka Panettone 137

Tradycyjna włoska babka pieczona w tradycyjnej polskiej formie. Prosty przepis do wykonania w 30 minut + pieczenie 40 minut.… Czytaj dalej Babka Panettone

Pij soki wyciskane
BABECZKI WIELKANOCNE 71

Ucierane, cytrynowe ciasto. Lekki, śmietankowy krem. Urocze, świąteczne dekoracje. To właśnie nasze BABECZKI WIELKANOCNE! Znikają z talerzy w mgnieniu oka! Artykuł BABECZKI WIELKANOCNE pochodzi z serwisu

COOKMAGAZINE
WIELKANOCNA BABKA Z IMBIREM 83

Wilgotna, puszysta WIELKANOCNA BABKA Z IMBIREM to ciasto godne samego środka świątecznego stołu. Wyrazisty imbirowy smak i cytrynowy lukier tego aromatycznego wypieku zadowolą każde podniebienie! Artykuł

COOKMAGAZINE
Drożdżowe zajączki. 54

Dzisiaj przepis na hot dogi w wielkanocnej wersji. Pyszne puszyste bułeczki w słodkiej formie wielkanocnego zajączka nadziewane parowka. Dzieci będą je uwielbiały. Świetne również jako ozdoba

Pani M - kuchnia smakowita
Wegańska, wytrawna galareta 76

W moim rodzinnym domu na każde Święta przygotowywało się galaretę z drobiu, czyli tzw. zimne nóżki. Nigdy nie należały one do moich ulubionych dań, dlatego zawsze

Weekendy w domu i ogrodzie
Terrina drobiowa z pieczarkami 59

Jak zwykle przed świętami przepis na pieczone mięsko. Tym razem domowa terrina z kurczaka. Terrina to taki rodzaj pieczeni czy pasztetu pieczonego w kąpieli wodnej. Jest

Bon appetit mon amie
Ciasto dwukolorowe z masą Ikarową 97

Dzisiaj mam coś dla fanów batoników Ikar a mianowicie pyszne dwukolorowe ciasto z masą opartą na tych właśnie batonikach. Składniki: ciasto ciemne - 250 g masła - 3

Zainspirowana w kuchni
Babka bananowa z polewą czekoladową 548

 Błyskawiczna w wykonaniu, znakomita w smaku. Miękka, wilgotna, aromatyczna. Doskonała na Wielkanocny stół. Babka bananowa.  Polecam :) Składniki ( na formę z kominkiem 24 cm ) - 

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym. 77

 Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym, to genialnie smakująca przystawka. Wędzona ryba doskonale pasuje do  jajek. Kwaśny korniszon i szczypiorek dopełniają smak. Tylko 4 składniki

Codziennik Kuchenny