Zielone jajka z ostrą pastą. Rukola jest ostra sama w sobie dlatego pasta ma dość ostry smak. Polecam na wielkanocnym stole i nie tylko. Wiosennie i zdrowo. 6 jaj 1 garść rukoli 1/2 szklanki groszku zielonego mrożonego sól, pieprz 30 ml oleju z suszonych pomidorów albo oliwy z oliwek 1 kawałek papryczki chili 1/2 awokado Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie, studzę i obieram. Jaja kroję na pół i wydrążam żółtka. Groszek przekładam na patelnię, wlewam 50 ml wody i gotuję chwilę aż będzie miękki. Łyżkę... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...