
Baranki i jajeczka z ciasta babkowego są pyszną ozdobą koszyczka i stołu wielkanocnego. Łatwe w przygotowaniu , efektowne a co najważniejsze można je upiec wcześniej i zamrozić. SKŁADNIKI : 4 jajka 1/2 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 200 g masła rozpuszczonego 200 ml gęstej śmietany 18 % 200 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE : Jajka przekładamy do miski, dodajemy cukry i ch... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...