Baranki i jajeczka z ciasta babkowego są pyszną ozdobą koszyczka i stołu wielkanocnego. Łatwe w przygotowaniu , efektowne a co najważniejsze można je upiec wcześniej i zamrozić. SKŁADNIKI : 4 jajka 1/2 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 200 g masła rozpuszczonego 200 ml gęstej śmietany 18 % 200 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE : Jajka przekładamy do miski, dodajemy cukry i ch... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...