Tego wpisu miało nie być, ale że mazurków mało na blogu postanowiłam podzielić się z Wami kolejnym nowym przepisem, bo mój mazurkowy eksperyment okazał się strzałem w dziesiątkę. Kruche ciasto, nadzienie śliwkowo migdałowe polane czekoladą, po prostu genialnie. Ciasto: 200g mąki pszennej 100g masła 40g cukru pudru 1 jajko Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je przez godzinę w lodówce. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (moja miała 23x33 cm) i pieczemy na złot... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...