wielkanoc - 15663 przepisów (strona:174/1045)

Jajka faszerowane pieczarkami 49

przygotowania farszu nie wykorzystaliśmy blendera, ponieważ lubimy wyraźny zarys pieczarek. Jeśli należysz do osób, które wolą bardziej aksamitną konsystencję, wystarczy, że przez chwilę zmiksujesz składniki. Dość często przed Wielkanocą powstaje dylemat, jakim nadzieniem tym razem nafaszerować jajka. Przepis na jajka na twardo z pieczarkami , to świetna propozycja. Wykonanie ich nie zajmie Ci dużo czasu, a do przygotowania oprócz jajek potrzebne

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z kurczakiem i selerem 58

Składniki: – seler naciowy (ok. 500 g) – 1 duża puszka kukurydzy – 1 filet z kurczaka (ok. 300 g) – 1 mały jogurt naturalny –

I LOVE LIFE
Schab wędzony 54

Wśród spiżarnianych zapasów wysokiej klasy pierwsze miejsce zajmowały słynne, polskie wędliny wędzone: szynki i kręgi tzw. suchych kiełbas, boczek. Wędzono je w kominie, a później

Kulinarne przemyslenia
Keto łosoś w stylu śródziemnomorskim (Paleo, LowCarb) 51

Pomysł na super zdrowy i wyjątkowy keto obiad, który jednak można przygotować na szybko także po powrocie z pracy. Łosoś w stylu śródziemnomorskim to bogate źródło

Modern Cave Girl
Babka gotowana 64

Babka gotowana to babka, do przygotowania której nie potrzebny jest piekarnik. Jest ona świetną opcją na słodkie ciasto bez pieczenia. Tę babkę w przeciwieństwie do babki

MeCooks
Wielkanocna babka kajmakowa z lukrem 59

Od dzisiaj będę Wam publikować przepisy wielkanocne, może ktoś się zainspiruje lub skorzysta z receptury. Zaczynam od pysznej babki, takiej babki nie może zabraknąć na świątecznym

Izabelawkuchni
Jajka nadziewane sosem tatarskim 54

Sos tatarski to idealny dodatek do jajek, różnego rodzaju wędlin i mięs. Posiada on bardzo wyrazisty i ciekawy smak, który urozmaici każdą potrawę czy przekąskę. 

Przepiski.pl
Jajka faszerowane szynką 54

Jajka faszerowane szynką to jedna z lepszych propozycji na szybką przekąskę np. na Wielkanoc. Przepis jest niezwykle prosty, a same jajka smakują i wyglądają wspaniale.  - szybkie w wykonaniu - świetny pomysł na przekąskę - można zrobić kilka wersji smakowych

AniaGotuje.pl
Tarta różana 39

ścięcia się masy, ok. 10-15min w zależności od piekarnika. Tartę pieczemy na środkowych widełkach piekarnika. Schłodzone ciasto dekorujemy wg uznania. Smacznego! Tartę można z powodzeniem wykorzystać na Wielkanoc i udekorować jak mazurka. Artykuł Tarta różana pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Tarta limonkowa 32

wiosną upiekłam ją w wersji limonkowej, lekko kwaskowatej. Krucha, z delikatnym śmietankowym nadzieniem spełni wymagania niejednego podniebienia. A może wypróbujecie i akurat przepis spodoba się i wykorzystacie go na Wielkanoc?   Składniki ciasto 1 szklanka mąki pszennej + 1 płaska łyżka 100 g zimnego masła 2,5 łyżki cukru pudru masa limonkowa 2 duże jajka 200 g śmietanki

Raj dla Podniebienia
Wielkanocny mazurek z bakaliami, morelową konfiturą i czekoladą 35

dociskamy. W rondelku w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodając do niej pozostałe składniki, cały czas mieszając. Lekko ciepłą masę wylewamy na warstwę orzechów i bakalii. Odstawiamy do zastygnięcia. Słodkiej Wielkanocy! Artykuł Wielkanocny mazurek z bakaliami, morelową konfiturą i czekoladą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wielkanocne potrawy dla dzieci — inspiracje na dziecięce menu 60

Święta to wyjątkowy czas spędzony w gronie najbliższych. Nie inaczej jest z Wielkanocą. Często jednak wspólne świętowanie wiąże się z większym niż na co dzień nakładem pracy. Szczególnie jeśli wśród domowników są dzieci, lista rzeczy do zrobienia wydaje się nigdy nie kończyć. Mimo zmęczenia i braku czasu chcemy, aby nasze pociechy miło spędziły czas świąt i z apetytem zjadły świąteczne

kruche babeczki
Wielkanocne potrawy dla dzieci — inspiracje na dziecięce menu 57

Święta to wyjątkowy czas spędzony w gronie najbliższych. Nie inaczej jest z Wielkanocą. Często jednak wspólne świętowanie wiąże się z większym niż na co dzień nakładem pracy. Szczególnie jeśli wśród domowników są dzieci, lista rzeczy do zrobienia wydaje się nigdy nie kończyć. Mimo zmęczenia i braku czasu chcemy, aby nasze pociechy miło spędziły czas świąt i z apetytem zjadły świąteczne

kruche babeczki
Tatar wołowy z żółtkiem i cebulą 40

jedną z najbardziej popularnych przystawek w Polsce. Pojawia się na naszych stołach przede wszystkim na rodzinnych imprezach, domówkach czy też urodzinach, ale także podczas różnego rodzaju świąt, np. Wielkanocy, Sylwestra czy Karnawału. Tatara możesz przygotować na dwa sposoby: możesz go zmielić w maszynce lub drobno posiekać przy użyciu bardzo ostrego noża. Wybór należy do Ciebie 😊. Pamiętaj, aby kupować dobrej jakości

Kulinarne przygody Gatity
Babka limonkowa na majonezie 51

Babka bardzo dobra, nic sucha. Polecam Wykonanie – obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Żółtka z cukrem utrzeć na puch. Limonki sparzyć, osuszyć

Kuchnia Pokoleń