przygotowania farszu nie wykorzystaliśmy blendera, ponieważ lubimy wyraźny zarys pieczarek. Jeśli należysz do osób, które wolą bardziej aksamitną konsystencję, wystarczy, że przez chwilę zmiksujesz składniki. Dość często przed Wielkanocą powstaje dylemat, jakim nadzieniem tym razem nafaszerować jajka. Przepis na jajka na twardo z pieczarkami , to świetna propozycja. Wykonanie ich nie zajmie Ci dużo czasu, a do przygotowania oprócz jajek potrzebne
Kuchnia Na WypasieSkładniki: – seler naciowy (ok. 500 g) – 1 duża puszka kukurydzy – 1 filet z kurczaka (ok. 300 g) – 1 mały jogurt naturalny –
I LOVE LIFEWśród spiżarnianych zapasów wysokiej klasy pierwsze miejsce zajmowały słynne, polskie wędliny wędzone: szynki i kręgi tzw. suchych kiełbas, boczek. Wędzono je w kominie, a później
Kulinarne przemysleniaPomysł na super zdrowy i wyjątkowy keto obiad, który jednak można przygotować na szybko także po powrocie z pracy. Łosoś w stylu śródziemnomorskim to bogate źródło
Modern Cave GirlBabka gotowana to babka, do przygotowania której nie potrzebny jest piekarnik. Jest ona świetną opcją na słodkie ciasto bez pieczenia. Tę babkę w przeciwieństwie do babki
MeCooksOd dzisiaj będę Wam publikować przepisy wielkanocne, może ktoś się zainspiruje lub skorzysta z receptury. Zaczynam od pysznej babki, takiej babki nie może zabraknąć na świątecznym
IzabelawkuchniSos tatarski to idealny dodatek do jajek, różnego rodzaju wędlin i mięs. Posiada on bardzo wyrazisty i ciekawy smak, który urozmaici każdą potrawę czy przekąskę.
Przepiski.plJajka faszerowane szynką to jedna z lepszych propozycji na szybką przekąskę np. na Wielkanoc. Przepis jest niezwykle prosty, a same jajka smakują i wyglądają wspaniale. - szybkie w wykonaniu - świetny pomysł na przekąskę - można zrobić kilka wersji smakowych
AniaGotuje.plścięcia się masy, ok. 10-15min w zależności od piekarnika. Tartę pieczemy na środkowych widełkach piekarnika. Schłodzone ciasto dekorujemy wg uznania. Smacznego! Tartę można z powodzeniem wykorzystać na Wielkanoc i udekorować jak mazurka. Artykuł Tarta różana pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniawiosną upiekłam ją w wersji limonkowej, lekko kwaskowatej. Krucha, z delikatnym śmietankowym nadzieniem spełni wymagania niejednego podniebienia. A może wypróbujecie i akurat przepis spodoba się i wykorzystacie go na Wielkanoc? Składniki ciasto 1 szklanka mąki pszennej + 1 płaska łyżka 100 g zimnego masła 2,5 łyżki cukru pudru masa limonkowa 2 duże jajka 200 g śmietanki
Raj dla Podniebieniadociskamy. W rondelku w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodając do niej pozostałe składniki, cały czas mieszając. Lekko ciepłą masę wylewamy na warstwę orzechów i bakalii. Odstawiamy do zastygnięcia. Słodkiej Wielkanocy! Artykuł Wielkanocny mazurek z bakaliami, morelową konfiturą i czekoladą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaŚwięta to wyjątkowy czas spędzony w gronie najbliższych. Nie inaczej jest z Wielkanocą. Często jednak wspólne świętowanie wiąże się z większym niż na co dzień nakładem pracy. Szczególnie jeśli wśród domowników są dzieci, lista rzeczy do zrobienia wydaje się nigdy nie kończyć. Mimo zmęczenia i braku czasu chcemy, aby nasze pociechy miło spędziły czas świąt i z apetytem zjadły świąteczne
kruche babeczkiŚwięta to wyjątkowy czas spędzony w gronie najbliższych. Nie inaczej jest z Wielkanocą. Często jednak wspólne świętowanie wiąże się z większym niż na co dzień nakładem pracy. Szczególnie jeśli wśród domowników są dzieci, lista rzeczy do zrobienia wydaje się nigdy nie kończyć. Mimo zmęczenia i braku czasu chcemy, aby nasze pociechy miło spędziły czas świąt i z apetytem zjadły świąteczne
kruche babeczkijedną z najbardziej popularnych przystawek w Polsce. Pojawia się na naszych stołach przede wszystkim na rodzinnych imprezach, domówkach czy też urodzinach, ale także podczas różnego rodzaju świąt, np. Wielkanocy, Sylwestra czy Karnawału. Tatara możesz przygotować na dwa sposoby: możesz go zmielić w maszynce lub drobno posiekać przy użyciu bardzo ostrego noża. Wybór należy do Ciebie 😊. Pamiętaj, aby kupować dobrej jakości
Kulinarne przygody GatityBabka bardzo dobra, nic sucha. Polecam Wykonanie – obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Żółtka z cukrem utrzeć na puch. Limonki sparzyć, osuszyć
Kuchnia Pokoleń