Jednym z często goszczącym dan na wielkanocnym stole są faszerowane jajka. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na jajka faszerowane pieczarkami. Prosty, tani przepis na smaczna
Pani M - kuchnia smakowitaSałatka brokułowa z jajkiem Bardzo smaczna i kolorowa sałatka, która świetnie sprawdzi się zarówno na święta jak i domowe przyjęcie lub zwykłą rodzinną kolacje. Jest prosta
Blog z ApetytemWielkanocna babka na oleju rzepakowym Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego dziś mam dla Was przepis na pyszną wielkanocną babkę na oleju rzepakowym. Prosta w przygotowaniu
Słodkie okruszkiBabka na oleju to jedna z najprostszych do upieczenia babek, jakie znajdziesz na moim Blogu Kulinarnym. To przepis idealny na Wielkanoc i nie tylko. Jest rewelacyjna! - błyskawiczne wykonanie - z proszkiem budyniowym w cieście - bardzo dokładny opis wykonania i wiele porad
AniaGotuje.plprzy piątku rybka, a ponieważ Wielkanoc zbliża się dużymi krokami, wypróbowałam bardzo świąteczny sos chrzanowy. Morszczuk okazał się przepyszny a chrzan dodał mu szlachetnego charakteru. Gorąco polecam! Składniki: ? 4 duże filety z morszczuka ? sok z 1/2 cytryny ? sól, pieprz Sos chrzanowy ? 4 czubate łyżeczki chrzanu tartego ? 1 szklanka śmietany 12 % – 250 ml ? 1 łyżeczka cukru ? 1 łyżka
To co kochamBrukselka to minikapustka, a jak kapusta to… bigos. Tak też powstał mój brukelkowy bigos, bo nie miałam innego pomysłu na wykorzystanie jej w kuchni. A że zbliża się Wielkanoc, to biała kiełbasa w bigosie, tak dla odmiany. Powstał bardzo smaczny bigosik, którego największą zaletą jest to, że robi się prawie błyskawicznie, czego nie można powiedzieć o tradycyjnym bigosie. Brukselka
To co kochamrodzinną uroczystość. Poniższy wpis z przepisem oraz zdjęciami został przygotowany przeze mnie już kilka lat temu, ale do tej pory nie miałam okazji go opublikować. Pomyślałam, że czas przed Wielkanocą będzie odpowiednim momentem na publikację. 4-5 filetów śledziowych a’la matias mleko do namoczenia śledzi (jeśli są zbyt słone) 3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
Smaki Na Talerzukrówkowej użyłam tradycyjnych cukierków „krówki”, które chyba każdy uwielbia. Następnie na nią położyłam polewę czekoladową. Całość po zastygnięciu smakuje obłędnie! Taka czekoladowa babka z krówkami idealnie sprawdzi się na Wielkanoc, ale również w zwykły dzień, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Przepis na babkę jest bardzo prosty, więc zachęcam Was to przygotowania jej w swoim domu. CZEKOLADOWA BABKA
Alle Dobre!smacznym daniem do przygotowania. Pieczeń rzymska może być podawana na ciepło na obiad, albo po przestygnięciu jako wędlina na kanapkę. Bardzo często przygotowuje się pieczeń faszerowaną jajkiem na Wielkanoc, super wygląda, ale również bardzo dobrze smakuje. Bardzo często pieczeń rzymska zwana jest również klopsem. Możemy podać je z ziemniakami i ulubioną surówką. Pieczeń rzymska jest bardzo popularnym daniem w Ameryce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych ciast. Pieczenie tego ciasta i zapach jaki rozlega się w domu podczas jego robienia, zawsze poprawia mi humor. Smakuje
Pani M - kuchnia smakowitaWitam serdecznie i zapraszam na babkę drożdżową z rodzynkami. Babka jest przepyszna, puszysta i delikatna jak puszek 😊 Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto, a przygotowanie samej
Uwaga Babcia GotujeJajka faszerowane suszonymi pomidorami to bardzo prosta, pyszna i szybka do zrobienia przekąska, którą przygotujesz na wiele okazji. To przepis, który sprawdzi się nawet na Wielkanoc. - przepyszna pasta z suszonym pomidorem - dokładny opis ze zdjęciami kroków wykonania - kilka pomysłów i propozycji na zamienniki składników
AniaGotuje.plDzisiaj kochani pokaże Wam super szybki sposób na zrobienie pysznej i nieco innej babki z ajerkoniakowym kremem. Ta dwukolorowa babka na pewno będzie świetna opcja na
Pani M - kuchnia smakowitaDzisiaj klasyczne juz ciasto “jajko sadzone” w nieco innej odsłonie. Na moim kanale możecie znaleźć przepis na to ciasto w wersji bez pieczenia, dzisiaj
Pani M - kuchnia smakowitatartą marchewką i orzechami smakuje wspaniale. Ciasto można upiec na wiele okazji. - długo zachowuje świeżość - bez użycia mąki pszennej i cukru - świetne do upieczenia np. na Wielkanoc
AniaGotuje.pl