warzywa z grilla - 974 przepisów (strona:8/65)

Faszerowane pieczarki w sam raz na grilla 4149

rzeczy, które pewnie każdy z nas ma w lodówce i wspomnianych dużych kapeluszy pieczarek pozwoli nam stworzyć bardzo dobre i oryginalne danie. Zapraszamy do wypróbowania i eksperymentowania z faszerowaniem warzyw. Przepis Składniki: 12 dużych pieczarek 150 g gotowanej szynki 200 g serka wiejskiego, lub innego twarożku garść szpinaku, lub roszponki średnia cebula 2 łyżki oleju sól pieprz gałka muszkatołowa Niestety(...)mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy do pieczarek.   Gotowe pieczarki pieczemy w temperaturze 160’C około 15-20 minut, aż się zarumienią. Bardzo dobrze smakują one również z grilla. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Lekki dip paprykowy 202

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Dip doskonały jest do warzyw, chipsów, dań z grilla czy frytek.  Odrobina sosu wystarczy, aby danie nabrało nowego smaku. 50g majonezu 100g śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1/2 ząbka czosnku 1 mała szalotka lub kawałek cebuli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1 łyżeczka posiekanego koperku i pokrojonej w kostkę papryki

Di gotuje
Szaszłyki drobiowo-warzywne 123

Szaszłyki drobiowe to zawsze dobry pomysł na grilla. Mięso przechodzi aromatem warzyw i dymu i szybko się przygotowuje. A warzywa są miękkie i aromatyczne. Składniki: podwójna pierś z kurczaka oliwa pomidorowa spod suszonych pomidorów sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany 2 małe cukinie 1 ½ strąka czerwonej papryki 2-3 szalotki Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem

Pyry na Gaz
W biegu: grillowana cukinia 224

Wiosna rozpędza się pełną parą, co w moim przypadku wiąże się też z przygotowywaniem dużo większej ilości warzyw. Albo jako samodzielne danie, albo jako dodatek do

Kuchnia w biegu
Roladki z rusztu. 121

Moja kolejna propozycja na grilla, to roladki z warzywami ze schabu. SKŁADNIKI: 6 kotletów schabowych podgotowane ziemniaki papryka żółta, czerwona cukinia MARYNATA: 5 łyżek oliwy przyprawa do ziemniaków łyżeczka papryki łagodnej sól, pieprz utarty w moździerzu szczypta lubczyku płaska łyżeczka Primerby bazyliowej WYKONANIE: marynatę mieszamy, dodajemy pokrojone w paski warzywa, odstawiamy, kotlety rozbijamy cienko, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, odstawiamy, rozbite

Kuchnia Beaty
Sałatka z grillowaną wołowiną i pieczonym kalafiorem na szpinaku 244

Zbliża się lato a co za tym idzie upały... w taką pogodę mam zawsze ochotę na ogromne ilości zieleniny ale podanej z fajnym sosem i dodatkami

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z grillowanych pomidorów. 120

Sałata rzymska, małe pomidory, sól, pieprz, oliwa, cytryna, cukier Sałatę rzymską oczyścić z brzydkich liści, przeciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą, pieprzem i posmarować oliwą. Pomidory

królestwo garów
Dorsz w chrupiącej panierce. 128

mojej kuchni wśród ryb króluje dorsz, wszyscy bardzo lubimy białe mięsko tej rybki. Najczęściej przygotowuję ją w chrupiącej panierce, choć bardzo lubię również z grilla i gotowanego z warzywami. SKŁADNIKI: filet z dorsza 2 garście płatków kukurydzianych 4 garście bułki tartej cytryna 2 jajka, 2-3 łyżki mąki sól, pieprz, papryka ostra, vegeta WYKONANIE: filet pociąć na kawałki, posypać solą

Kuchnia Beaty
Pomidorowa sałatka z grillowaną kiełbasą 132

Myślę, że wielu z nas uwielbia grillowaną kiełbasę. Tak się składa, że często zostaje nam jej po rodzinnym grillowaniu w ogrodzie. Odkąd pamiętam moja teściowa przygotowuje

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sos feta 168

razem na bazie sera feta. Przepis pochodzi ze strony   Lepszy smak , jednak troszeczkę go zmodyfikowałam. Sos ma fantastyczny smak, pasuje zarówno do dan  z grilla, jak i do warzyw. Sos feta Składniki: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 100 g fety 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek EV sok z 1/2 cytryny 1 łyżka posiekanej bazylii Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Menu sylwestrowe - propozycje 288

fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem   Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną   Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI

Pasja Smaku
Grill: Łosoś marynowany w syropie klonowym 132

cytryny i odstaw do lodówki na min. godzinkę. Warzywa: Ulubione warzywa (u mnie bataty i czerwona papryka) umieść w rękawie do pieczenia. Na ruszcie grilla połóż kawałek foli aluminiowej, na której umieść warzywa. Grilluj aż będą lekko miękkie (ok. 30 minut). Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Polędwiczka faszerowana warzywami 145

Lubię polędwiczki wieprzowe, szczególnie faszerowane warzywami, są smaczne i soczyste. Idealne na szybki obiad do pieczonych ziemniaków. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie mrożonych warzyw po grecku Przyprawa smoky grill z solą morską Rafex Sól, pieprz 4 łyżki oleju Sznurek do wędlin Sos z pieprzem zielonym Roleski Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, przekładamy mrożone warzywa bez ziemniaków

Bajeczna Kuchnia
Sałata rzymska do grilla 147

grilla nie może zabraknąć świeżych warzyw Składniki 1 główka sałaty rzymskiej mini 1 duży pomidor pęczek szczypioru sól, pieprz 2 łyżki oleju Sposób przygotowania Sałatę pokroić, dodać pokrojonego w … Czytaj dalej Sałata rzymska do grilla

czarrna od kuchni