warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:222/829)

Tortilla zapiekana podwójnie czyli poniedziałkowy recykling. 134

paski, cebulę w piórka i podsmażamy na oleju aż będą al dente. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do takich warzyw dodajemy ugotowane i poszarpane mięso. Rozkładamy tortillę, posypujemy połową sera, a ser dajemy zawartość patelni, posypujemy pozostałym serem. Ser działa tu jak spoiwo, wiąże nadzienie ze sobą i przykleja je do tortilli. Przykrywamy drugim plackiem i gotowe

Dieta moja pasja
Leczo z cukinią i kiełbasą myśliwską 195

oliwek zeszklić cebulę, dodać paprykę i cukinię, smażyć wszystko razem przez 7-8 minut mieszając od czasu do czasu. Zalać warzywa pomidorami z puszki , dodać przyprawy i dusić wszystko razem przez 15 minut. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojone w plastry kiełbaski, dodać do leczo i dusić wszystko razem jeszcze przez 5 minut. Podawać z pieczywem, ryżem, albo kaszką

Kulinarne Inspiracje
Kebab w tortilli 152

jogurtu greckiego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 żąbek czosnku  Filet z kurczaka pokroić na nieduże kawałki,oprószyć przyprawą i obsmażyć na patelni. Kapustę posiekać,ogórka pokroić w półplasterki,pomidory w kosteczkę i cebulę w piórka. Pokrojone warzywa połączyć razem. Majonez,jogurt i ketchup wymieszać razem,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawić na chwilę do lodówki do przegryzienia. Każdą tortillę

Kolorowa kuchnia Elki
TYMIANKOWY KURCZAK Z OLIWKAMI 176

godzinę do lodówki.Marchewkę obieramy,czyścimy i kroimy w słupki,cebulę w pióra,oliwki dobrze osączamy i kroimy na pół.Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ,wkładamy mięso i obsmażamy na złoty kolor .Podlewamy bulionem ,wrzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu do miękkości.Doprawiamy.Zagęszczamy sos łyżeczką mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie zimniej wody.Chwilę zagotowujemy i gotowe.Podajemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa krem z cukinii i papryki 198

podsmażać około 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia i pod przykryciem gotować do miękkości warzyw. Zmiksować blenderem na krem. Doprawić do smaku. Podawać z pestkami dyni uprażonymi na suchej patelni, posiekana natką pietruszki i kleksem śmietany

Ala piecze i gotuje
zupa gyros 594

śmietanę, dokładnie mieszamy i odstawiamy na parę godzin lub na noc do lodówki. Papryki oraz cebulę kroimy w kostkę i dusimy na patelni, pod koniec dodajemy obranego i również pokrojonego w kostkę pomidora. Go garnka przekładamy uduszone warzywa, mięso ze śmietaną, całość zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 15 min. (Jeśli mamy przeprawę gyros mało wyrazistą to zupę doprawiamy czosnkiem

Domowy Smak Jedzenia
Spaghetti alla bolognese. 124

pieprz do smaku 2-3  łyżki oliwy ser parmezan do dekoracji bazylia do dekoracji     Przygotowanie; Oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek, marchew, seler i pancettę. Smażyć parę minut aż warzywa i "boczek" się zrumienią. Dołożyć mięso mielone i na ostrym ogniu smażyć do momentu aż mięso zbrązowieje, następnie dodać pomidory, oregano i wino

Radość kipiąca uśmiechem.
Karkówka z warzywami 119

duża cebula  3 łyżeczki mąki  Wykonanie  Myjemy mięso i osuszamy ,kroimy na kostkę i wkładamy na rozgrzaną głęboką patelnie bądź wysoki garnek i smażymy na złoty kolor . Paprykę obieramy ze skóry obieraczką do warzyw i kroimy w paski ,pieczarki także obieramy i kroimy w ćwiartki i dodajemy razem z papryką do smażonego mięsa . Cebulę obieramy i kroimy

Mój Smak
Makaron z cukinii z pesto i kurczakiem 145

Odstawiamy na 15 minut. Krok 2 Cukinię kroimy w paski – najłatwiej robi się to za pomocą spiralnej krajalnicy lub temperówki do warzyw. Można też pokroić cukinię w plastry, a następnie na małe niteczki. Krok 3 Na patelni smażymy kurczaka, gdy się zarumieni dodajemy pesto i jogurt naturalny, całość mieszamy. Krok 4 Kurczaka układamy na cukinii, posypujemy startym serem. Smacznego

Coś bym zjadła
Hinduskie curry gobi motor 131

garść świeżej kolendry olej do smażenia sól do smaku Pokrój cebulę, czosnek i imbir w drobną kostkę. Podsmaż na oleju. Na suchej patelni upraż nasiona kminu i kolendry. Zgnieć w moździerzu i z resztą przypraw dodaj do warzyw. Podziel kalafior na małe różyczki. Dodaj do warzyw wraz z przecierem. Zalej kokosowym mlekiem i gotuj curry przez 15 minut. Na koniec

codojedzenia
Makaron z naleśników z sosem pomidorowym z kurczakiem 173

kurczaka oraz nacieramy odrobiną oleju rzepakowego. Odstawiamy na bok. Rozgrzewamy drugą patelnie z odrobiną oleju. Cebulę kroimy w paseczki i wrzucamy na patelnię, mieszamy. Kiedy cebula się zarumieni dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy. Po minutce rozsuwamy warzywa na bok, a na środek wykładamy kurczaka. Obsmażamy na złoty kolor, dodajemy pomidory i mieszamy całość. Dorzucamy koncentrat pomidorowy i dolewamy odrobinę

Kolizje Smaków
Sałatka z selerem naciowym 125

świeżego ogórka garść orzechów włoskich derssing: 4 łyżki oliwy z oliwek sok z 1 plastra cytryny sól i pieprz Przygotowanie:  Wszystkie warzywa kroimy w grubsze plasterki, jabłko w niewielka kostkę. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Pokrojone składniki mieszamy razem, całość posypujemy orzechami i polewamy d ressingiem (mieszamy oliwę z cytryną i przyprawami

Bon appetit mon amie
PAELLA Z KURCZAKIEM ( / owocami morza ) 195

gorący. Filety oczyszczamy, kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kosteczkę , sparzonego i obranego pomidora również, c zosnek kroimy w plasterki. Na dużej patelni z wysokimi ściankami rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso ok. 4-5 minut. Dodajemy przygotowane warzywa, ok. 1 płaską łyżeczkę soli i przesmażamy razem ok. 5 – 7 minut na wolnym ogniu cały czas mieszając. Doprawiamy szczyptą papryki

Ostra na Słodko
Flaczki z boczniaków. Flaczki bez mięsa. 162

oczkach, cebulę przekroić na pół - posiekać w paseczki, czosnek przecisnąć przez praskę. Boczniaki umyć, odrzucić nóżki i pokroić w paski. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, najpierw podsmażyć cebulę z dodatkiem soli na złoty kolor, następnie dodać pozostałe warzywa i podsmażyć przez kilka minut by lekko zmiękły. Równocześnie podczas smażenia zagotować w dużym garnku wodę z przyprawami. Na wrzącą wrzucić podsmażone

Poezja Smaków - blog kulinarny
Placki cukiniowo - ziemniaczane. Bez glutenu, bez jajek. 86

cukinia 1 mała cebula 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz majeranek olej do smażenia Ziemniaki i cebulę obrałam, cukinię umyłam. Wszystkie warzywa przetarłam w  maszynce. Dodałam mąkę, sól, pieprz i majeranek. Wszystko razem wymieszałam. Na rozgrzanej patelni, z dodatkiem oleju usmażyłam placuszki

nietadieta

Proponowane wyszukiwania