wafle - przepisów 915

  1. Najprostsze wafle pod słońcem.
    Najprostsze wafle pod słońcem.

    Wafle najprostsze z możliwych. Szybkie i zawsze smaczne. Składniki: opakowanie wafli np. kwadratowych (4 arkusze wafli w opakowaniu)  1 puszka masy kajmakowej Wykonanie:Układamy pierwszy wafel, smarujemy go cienką warstwą kajmaku. Na to układamy kolejny wafel, smarujemy go, przykrywamy, smarujemy i przykrywamy ostatnim waflem.Całość owijamy folią spożywczą, odkładamy, obciążamy grubą dużą książką i zostawiamy najlepiej na całą noc.Odwijamy

    Przepis pochodzi z bloga Malinowe Pocałunki, prowadzonego przez elwira K.

  2. KOTLETY MIELONE W WAFLU.
    KOTLETY MIELONE W WAFLU.

    względu - niepohamowanej ciekawości.Powiem tak: smakują jak mielone. Takie lepsze mielone! Nie ma wielkiej modyfikacji, ale mimo to są inne, nie takie już zwykłe. Do tego poskromienie mięsa w waflu powoduje, że mamy bardzo ładne kwadratowe kotlety :] Efektownie się prezentują i dobrze smakują.Dla mnie do mielonych muszą być domowe buraczki i ziemniaczki z wody! Ten zestaw najlepiej się sprawdza(...)roli porządnego i nadaje się nawet na rodzinne spotkania.   KOTLETY MIELONE W WAFLU. / źródło: http://ulubioneprzepisy.wordpress.com/2013/08/12/kotlety-mielone-w-waflu/ / 600g kiełbasowego mięsa mielonego  (przez uprzejmość wuja rzeźnika; może być rzecz jasna inne) 2 jajka bułka tarta sól, pieprz mielony, majeranek 1 cebula 2 ząbki czosnku  3-4 wafle andruty ponadto do obtoczenia: 4-6 jajek kilka łyżek mleka bułka

    Przepis pochodzi z bloga W kuchni Karmel-itki , prowadzonego przez Karmelitka.

  3. Rolada z wafla bez pieczenia
    Rolada z wafla bez pieczenia

    Roulade-waffles without bakingSkładniki.2 wafle1 szklanka przecieru jabłkowego25 dag sera ricotta200 ml kremówki0,5 owocu kaki3 kawałki imbiru kandyzowanego1 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatynyWykonanie.Wafle ułożyć na arkuszach folii .Podgrzać przecier jabłkowy lub ulubiony dżem i rozsmarować go na waflach. Zostawić na chwilę, aż wafle trochę zmiękną, dadzą się łatwiej zwinąć.Żelatynę zalać 4 łyżkami wody i rozpuścić(...)Ricottę wymieszać z cukrem, pokrojoną drobno kaki i ubitą śmietaną. Ja dodałem trochę musu truskawkowego, bo miałem trochę pod ręką.Masę serową rozsmarować na waflach i pomagając sobie folią zwinąć w rulon.Roladę zawiniętą w folię wstawić do lodówki na 2 h lub do zamrażarki na krótszy czas. Oprószyć cukrem pudrem, pokroić i delektować się tą słodką pokusą

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarny karnet Christophera, prowadzonego przez Christopher.

  4. Domowe wafle-andruty
    Domowe wafle-andruty

    naprawde slodki powrot do przeszlosci.Z przyjemnoscia odkurzylam ten stary,przeze mnie calkiem juz zapomniany przepis,ktory budzi tyle milych wspomnien,Naprawde nie pamietam kiedy ostatni raz jadlam domowe wafle,to bylo tak dawno temu....Podobnych przepisow  widzialam wiele.U mnie dodatkowo wystepuje warstwa przelozona dzemem,najlepiej o lekko kwaskowatym smaku,ktora swietnie przelamuje slodycz wafla.Zapraszam na waflowa uczte!Skladniki(...)cukier.Podgrzewac do rozpuszczenia masla i cukru przesiac przez sitko kakao,wymieszac i zagotowacprzesiac przez sitko mleko w proszku i dokladnie wymieszac do uzyskamia jednolitej masylekko przestudzona masa smarowac wafle ,tak by wypelnic wszystkie zaglebienia wafla.Nie nakladac za duzo masy,bo nadmiar przy prasowaniu po prostu wyplynie.Druga warstwe posmarowac ulubionym dzemem.Najlepiej sprawdza sie tu wszystkie kwaskowate dzemy.Masa przelozyc reszte wafliprzelozony wafel

    Przepis pochodzi z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit!, prowadzonego przez Weronika Swientek.

  5. Wafle z galaretką
    Wafle z galaretką

    Jadacie czasami wafle? My dość rzadko, ale jeżeli już jemy, to przełożone masą kajmakową i dżemem wiśniowym. Tym razem jednak zrobiłam masę owocową, z przepisu, który znalazła moja teściowa. Masa dość słodka, ale smaczna. Trochę jak za dawnych lat.     Składniki: 250 g masła 200 ml śmietany 30% 2 galaretki owocowe (użyłam truskawkowych) ½ - ¾ szklanki cukru 1 opakowanie(...)wafli   Wykonanie: Masło rozpuścić. Śmietankę zagotować z cukrem. Kiedy tylko zacznie wrzeć, zdjąć z ognia. Dodać masło i galaretki i wymieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Odstawić, aż masa będzie tężeć. Masę rozsmarować na waflach. Złożyć, przycisnąć i odstawić wafle, aż masa całkiem stężeje, a wafle się połączą. Pokroić na części

    Przepis pochodzi z bloga Sto kolorów kuchni, prowadzonego przez kabamaiga.

  6. Piszinger, czyli Wafle Mojego Dzieciństwa!
    Piszinger, czyli Wafle Mojego Dzieciństwa!

    Wafle, którym trudno się oprzeć. Wafle, które uwielbiałam jako dziecko, które uwielbiam jako dorosła kobieta, które uwielbia moje dziecko. Każdy kto je jadł bez przepisu nie chciał wyjść. To o czymś świadczy :) Przepis z zeszytu mojej Śp. Mamy. Przepis, który musicie zrobić - nie macie wyjścia :) Uwaga dla osób na diecie - trudno poprzestać na jednym kawałku ;) Smacznego Kochani! Składniki: 1 opakowanie(...)wafli tortowych 1 łyżka kakao 1 szklanka mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej Skworcu 250 g masła Wykonanie: Mleko, cukier, pastę waniliową i masło zagotować. Zmniejszamy płomień i przesiewamy kakao i mleko w proszku. Energicznie mieszamy rózgą, aby w masie nie potworzyły się grudki. Powstałą masą przekładamy wafle, które na koniec zawijamy

    Przepis pochodzi z bloga Blondynka Gotuje, prowadzonego przez BlondynkaGotuje.

  7. Wafle z masą krówkową czyli najprostsze jest najsmaczniejsze
    Wafle z masą krówkową czyli najprostsze jest najsmaczniejsze

    Dzisiaj będzie szybko, krótko i na temat Nie będę się tu rozwodzić nad techniką przygotowania, ponieważ większość z was wafle, lub inaczej andruty, jadła i robiła. Mi się takie wafle zawsze kojarzyły z dzieciństwem i moją babcią. Chociaż wtedy przekładane były jakąś czekoladopodobną masą U mnie dzisiaj z masą krówkową z tych prostych przyczyn, że zostało mi pół puszki, którą(...)opakowania albo pół puszki czegoś co później zalega w lodówce. Może dlatego, że teraz piekę dla większej liczby osób, a nie tylko dla mnie i męża Ale przejdźmy do wafli: Składniki na wafle: – opakowanie wafli – puszka kajmaku – opcjonalnie masło – niektórzy mieszają kajmak z miękkim masłem. Ja wolę opcję samego kajmaku. Ale wypróbujcie obie. Opakowanie wafli jest

    Przepis pochodzi z bloga Relaxtime, prowadzonego przez Relaxtime.

  8. Wafel z mlekiem w proszku
    Wafel z mlekiem w proszku

    Coś szybkiego i pysznego - wafel z masą z mleka w proszku. Co tu dużo mówić szybko się go robi ale jeszcze szybciej znika w dziwnych okolicznościach, nikt go nie je a cały czas ubywa :) Do masy można dodać kakao ale u nas zdecydowanie wygrywa wersja z białą masą. Polecam z czystym sumieniem.Składniki:1 op wafli1 margaryna3/4 szkl cukru5(...)łyżek wody1 i  1/2 szkl mleka w proszku Wykonanie:Rozpuścić margarynę z cukrem, dodać wodę i zagotować. Lekko ostudzić i wsypać mleko. Dobrze wymieszać i ciepłą masą przekładać wafle. Owinąć w folię i przycisnąć czymś żeby wafle dobrze się skleiły

    Przepis pochodzi z bloga Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia, prowadzonego przez Jola8000.

  9. Chrupiący rarytas od GOOD FOOD
    Chrupiący rarytas od GOOD FOOD

    Śmiem przypuszczać, iż nie bez powodu na opakowaniu chrupiących wafli widnieje napis GOOD FOOD (są nawet bardziej niż GOOD ;). Testerem zostałam pierwszy raz. Miłe uczucie, gdy otwierasz drzwi, a kurier wręcza ci cały karton ulubionych wafli!  W głowie automatycznie zapala się lampka i świta pierwsza myśl: 'Z czym je teraz podam? Z czym będą najlepsze?". No cóż, jestem tylko(...)się moje kubki smakowe, a dopiero potem rozum. Inaczej rzecz ujmując, kiedy tylko otworzyłam karton bezkarnie zabrałam się za pałaszowanie pierwszej paczki! Wybór padł na tego oto bohatera: 1. WAFLE EXTRA CIENKIE - SOLONE KUKURYDZIANE  Bardzo spodobała mi się paczka w formie małego trójpaku. Super rzecz. Odcinam jedną paczkę i wrzucam do torebki. Pozostałe nie mają dostępu powietrza, dzięki czemu

    Przepis pochodzi z bloga Sajkofanka smaku, prowadzonego przez SajkofankaSmaku.

  10. Wafle w szlachetnej gorzkiej czekoladzie
    Wafle w szlachetnej gorzkiej czekoladzie

    Wczoraj robiłam wafle przekładane słodkościami, dziś postanowiłam je uszlachetnić boską gorzką czekoladą :DSkładniki:wafle - mini, najlepiej okrągłekrem do zrobienia w 5 minut z papierka - smak dowolnymleko i margaryna do kremunutellamarmolada albo dżem - smak dowolny ( u mnie truskawkowy)masło orzechowetabliczka gorzkiej czekoladyskórka z cytryny albo z pomarańczycukiereczki, wiórki kokosowe do dekoracjiWafelki smarujemy jeden po drugim: masłem orzechowym, nutellą, dżemem i kremem(...)wytracenia produktów. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (do garnka zagotowujemy wodę, i na wierch kładziemy szklaną salaterkę z czekoladą, ciągle mieszamy). Gdy czekolada się rozpuści pędzelkiem smarujemy wierch wafla i od razu posypujemy startą skórką z cytryny albo pomarańczy i ozdabiamy cukiereczkami. Wafle wkładamy do lodówki na pół godziny a potem zjadamy :) Słonawe masło orzechowe i gorzka skórka pomarańczy

    Przepis pochodzi z bloga Bon Appetit Małgorzaty, prowadzonego przez Małgorzata Kwiatkowska.

  11. Wafle z masą galaretkową
    Wafle z masą galaretkową

    jedne z moich ulubionych wafli, które moja mama robi od zawsze!Składniki:1 opakowanie wafli1 kostka margaryny1 szklanka cukru1 szklanka śmietany2 dowolne galaretkiSposób wykonania:1. Margarynę, cukier i śmietanę zagotować.2. Zdjąć z ognia i wsypać galaretki. Mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić, ale nie całkowicie.3. Letnią masą przełożyć wafle.4. Wafla włożyć do lodówki, by masa stężała.Smacznego

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia domowa Ani, prowadzonego przez Ania Z.

  12. PRZEKŁADANE WAFLE Z MASĄ Z MLEKA W PROSZKU
    PRZEKŁADANE WAFLE Z MASĄ Z MLEKA W PROSZKU

    Najsmaczniejsze słodycze to takie zrobione w domu, nie dość ze zdrowsze to tym bardziej cieszą jak się je wspólnie zdziećmi przygotuje. Dziś proponuję domowe wafle, pyszneSkładniki:1 opakowanie wafli3/4 szklanki mleka zwykłego Mlekovita2 , 5 szkl mleka w proszku pełnego Mlekovita1/2 szklanki cukru1 op. cukru waniliowego3 łyzki kakao Puchatek1 kostka Dobrej Gospodyniaromat pomarańczowyWykonanie:Rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko zwykłe, cukry, kakao. Powoli(...)dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając żeby nie powstały grudki. Zdejmujemy z ognia, dodajemy olejek, mieszamy, przestudzamy, przekładamy wafle.Odstawiamy do wystygnięcia obciążając wafle czymś ciężkimDo wykonania użyłam Mleka w proszku pełnego Mlekovita, kostkę Dobrej Gospodyni i Mleka 3,2 %. Wszystkie produkty pochodzą ze Spóldzielni Mleczarskiej Mlekovita

    Przepis pochodzi z bloga Z Majeczką w kuchni, prowadzonego przez Marta Sztabińska.

  13. Tradycyjne wafle
    Tradycyjne wafle

    Smak, jaki pamiętam z dzieciństwa a przepis dostałam od koleżanki Halinki Esencjonalne, kremowe, rozpływające się w ustach wafle… przysmak moich dzieci Zachęcam do ich przygotowania, ponieważ robi się je szybko i dosyć łatwo, a doznania smakowe, jakich dostarczają te wafle, są warte wszelkich przygotowań A w dodatku deser ten jest bardzo podzielny. Składniki do przełożenia 8 kwadratowych wafli(...)wyglądać na zważoną, ale to niczemu nie szkodzi. Należy na koniec dodać mleko w proszku i uzyskamy jednolitą masę waflową. Połowę odlewamy do drugiej miski i dodajemy kakao, mieszamy. Wafle przekładamy na przemian jasną i ciemną masą waflową. Wkładamy do lodówki i podajemy po schłodzeniu. Smacznego

    Przepis pochodzi z bloga Młoda mama gotuje…, prowadzonego przez MlodaMamaGotuje.

  14. Wafle przekładane z czekoladową polewą
    Wafle przekładane z czekoladową polewą

    Wafle przełożone kajmakiem można jeszcze polać czekoladą i mamy dwie różne wersje do podania. Które Wam bardziej smakują? Składniki :* paczka wafli* masa krówkowa o smaku kokosowym Helio* masa krówkowa o smaku advocata Helio * polewa i dekoracja mleczna Helio  Przygotowanie :Wafle przekładamy masą. U mnie dwa smaki. Przykrywamy szczelnie folią spożywczą, dociskamy deseczkami i odstawiamy na noc. Wafle polewamy

    Przepis pochodzi z bloga Magiczne Życie Marty , prowadzonego przez Marta.

  15. WAFLE KAKAOWO-ŚMIETANKOWE
    WAFLE KAKAOWO-ŚMIETANKOWE

    WAFLE KAKAOWO-ŚMIETANKOWE to mój smak dzieciństwa Przygotowanie wafli z kremem opartym na mleku w proszku jest bardzo proste i nie wymaga praktycznie żadnych umiejętności Jeżeli nie macie ochoty na przygotowywanie dwóch smaków kremu, możecie przełożyć wafle kremem śmietankowym lub kakaowym (wystarczy podwoić składniki) też będą pyszne Składniki: opakowanie (5 szt.) wafli (andrutów) tortowych Masa śmietankowa 125 g masła(...)Masa kakaowa 125 g masła lub margaryny 1/3 szklanki cukru 1 lyżka cukru waniliowego ¼ szklanki mleka 1 i ¼ szklanki mleka w proszku 1 kopiasta łyżka kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WAFLE KAKAOWO-ŚMIETANKOWE Wykonanie: Do jednego garnka przełożyć składniki masy śmietankowej (oprócz mleka w proszku): masło, cukier, cukier waniliowy i mleko. Do drugiego garnka przełożyć składniki masy kakaowej (oprócz mleka

    Przepis pochodzi z bloga Idealne ciasta, prowadzonego przez Lucyna Ciesielska.

Wybierz stronę :