Składniki na masę mleczną: 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru 175 g masła 1 szklanka mleka w proszku W małym garnuszku zagotować mleko z cukrem. Wystudzić. Miękkie masło ubić mikserem na najwyższych obrotach na puszystą masę. Stopniowo łyżka po łyżce dodawać zimne mleko, miksując na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Na koniec dodać mleko w proszku i zmiksować. Składniki na masę z nutelli: 100 g masła 160 g nutelli 1 łyżka kakao Masło, nutellę i kakao zmiksować. Dodatkowo: 3 płaty suchych wafli... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...