Brownie to ciasto które chyba nigdy mi się nie znudzi J Maksymalnie czekoladowe, rozpływające się w ustach. Nie ma co przy nim liczyć kalorii, lepiej po prostu skupić się na delektowaniu każdym kęsem. Ta wersja brownie podbija serce każdego kto miał okazję jej skosztować. Piekę to ciasto regularnie i za każdym razem znika z zawrotną szybkością. Myślę że każdy
Mania GotowaniaDziękuję, Mamo- Babciu! Krótkie międzylądowanie. To szybkie śniadanie. Nie ma czasu na dumanie. Przy garach stanie. Z piekarnika. Z piernika. Mam ochotę na naleśnika. Co szybko znika. W ustach mych ;) Szwedzi najechali mi kuchnię. Pan Kaka dowodzi. szklanka mąki 1,5 szklanki mleka 4 łyżki stopionego masła 2 jajka 3 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika dżem
bastalenapierwszy robiłam Ambasadora i jestem zachwycona smakiem. Jest wykwintny, elegancki i rozpływa się w ustach :)Ciasto - biszkopt na tortownicę 26-28 cm : 4 jaja 1/2 szk cukru kryształu 1/2 szk mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i miksować do prawie zupełnego rozpuszczenia. Dodać żółtka - wymieszać, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
Apetyczna babeczkaproponuje moim dzieciom dania z kasza gryczaną to kręcą nosem...a babka?, okazała się sukcesem :). Ma wspaniały smak, a warstwa twarogu sprawia, że jest miękka i rozpływa się w ustach, pychota i samo zdrowie!. Kaszę gryczaną wysokiej jakości oferuje sklep Owocowy Raj.Składniki na babkę: 1 szklanka kaszy gryczanej 2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 30 dag białego sera
Apetyczna babeczkaKruchy sernik i wilgotny rabarbar....bajka w ustach ....czas rabarbarowy, więc grzech nie skorzystać !Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki margaryny 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto dobrze wyrobić, wyłożyć spód blaszki. Składniki na masę serową: 80 dag sera białego 5 jaj 3 białka 1 szklanka cukru
Apetyczna babeczkaPyszne schabowe roladki z farszem szpinakowym, podlewane białym winem... podane z ryżem ze szpinakiem... po takim obiadku pierwsze słowa jakie padły z moich ust to: "Zielono mi !" :) Obiadek wszystkim smakował i każdy dopytywał się szpinakowy ryż :)Składniki:1 kg schabu,500 g mrożonego szpinaku,1 feta,1 łyżka masła,2 ząbki czosnku,1 szklanka białego wytrawnego wina,2 łyżeczki przyprawy
Aga w kuchnidodamy do niego słodkie smarowanko po wierzchu to już rarytas. Ma wyczuwalną nutkę banana, jest sycący i zbity, chrupia w nim ziarna a owoce tropikalne się rozpływają w ustach. Nie ma opcji aby nie wyszedł. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnigromadki łasuchów mogło być ich nawet trochę więcej, bo słyszałam głosy, że mało ;) Tak czy tak, ciacha z tego przepisu wychodzą fantastyczne! Bogate w smaku i rozpływające się w ustach. O cudownej konsystencji, którą starałam się uchwycić na zdjęciach, ale której fotografie w pełni nie oddadzą. Te ciasteczka idealnie pasują do jesiennej aury. Chętnie zaszyłabym się znów pod kocem
Ratunku obiadPełna miodu słodkiego gdześ z gór... W niej moja siła. I zetrę na wiór!!!!- -każdego kto mi zakłóci moje pięć minut!... I niech się nie smuci Twarz moja i usta gorące Wszak piękne dziś mamy słońce... Tysiące myśli. Każda jest inna Z kawą prosta ta chwila.Dziecinna... I znowu czuję to niebo w gębie I wszędobylskie szare gołębie Pod białą gondolą
Z Kuchni Do Kuchnimożna jeść na kilka sposobów. Każdy z nich jest dobry i każdy z nich daje mnóstwo radości podniebieniu. Można poczekać ,aż delikatna i aksamitna, mleczna czekolada , rozpuści się w ustach, ukazując twardego karmelka, którego można rozpuścić..albo rozgryzć, by w końcu dobrać się do mieciutkiego owocowego wnętrza. Każdy sposób wyjadania tych cukierków jest dobry i każdy dostarcza innych emocji
Z Kuchni Do Kuchnijest...po same brzegi. Niejednokrotnie zdarzyło mi się rozgryzć pralinę i zobaczyć , że nadziane są tylko do połowy! Praliny od Pszczółki są pyszne, wypełnione aż po brzegi, pozostawiają w ustach niezapomniany smak , każdy inny. Cztery rodzaje słodkich pocałunków na dzień dobry, na dobranoc, do kawy, na przerwę. To pocałunki w podróży, na spacerze. To pocałunki doskonałe do dzielenia
Z Kuchni Do Kuchnicukierkowa skorupka , która pęka , następnie pojawia się karmel śmietankowy i delikatny...a na samym końcu strzał w dziesiątkę i mega dawka smaku - kawowy krem , który rozływa się po całych ustach, pozostawiając, co tu ukrywać... zadowolenie. Każdy smak jest inny i wyrazisty .Te cukierki można jeść z zamkniętymi oczami. Mimo ,że cztery rodzaje cukierków nawiązują do włoskiej kawy i kawę
Z Kuchni Do Kuchninigdy nie były takie same jak jej sałatka, ona podobno miała jakiś sekret. Nigdy mi go nie zdradziła. Podejrzewam, że nie zdradzi go nikomu, dzięki czemu będzie zawsze na ustach wszystkich...i w brzuszkach wszystkich. Chciałabym jeszcze pojechać w to miejsce i w jakiś sposób wyciągnąć od niej TEN sekret. Jeśli mnie jeszcze pamięta, gdyż Signora Gina była już staruszką
Z Kuchni Do KuchniPieczw piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Ciasteczka mają strukturę piaskową, są maślane i rozpływają się w ustach. Są po prostu pyszne! Oczywiście posyp cukrem pudrem. Z tej porcji wyjdzie gdzieś około 2o ciastek. Mnie wychodzi więcej bo robię mniejsze
Z Kuchni Do Kuchniwylizując całe nadzienie z każdego liścia łącznie z miąższem dochodzimy do dna rośliny, a to już prawdziwy rarytas. Serce-środek karczocha jest prawdziwym rarytasem. Miękkie, rozpływa się w ustach, prawdziwy skarb dla naszego serca, dlatego też można spotkać karczochy w zalewie lub w oleju. Ale te dodaje się do przystawek czy sałatek. Karczoch nadziewany to zupełnie inna historia. Środek karczocha
Z Kuchni Do Kuchni