udka z piekarnika - 1281 przepisów (strona:48/86)

Kurczak faszerowany kaszą jaglaną z kapustą białą i śliwkami 208

skrzydełek i udek nie wycinałam, chociaż też to można zrobić. Tak przygotowane mięso oprószyć przyprawą do kurczaka i odrobiną soli. Nałożyć na środek farsz z kaszy jaglanej i zamknąć wszystko w środku kurczaka zabezpieczając wykałaczkami lub zszywając nicią bawełnianą. Przełożyć do naczynia do zapiekania wiązaniem do góry, obłożyć cząstkami jabłka i podlać cydrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego

https:KKuchniaMniam
W domu: kurczak w sosie pomarańczowym 164

500g mięsa z udek kurczaka bez skóry i kości 1 duża pomarańcza, 1 mała pomarańcza 2 łyżki stołowe miodu 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek 2 łyżeczki rozmarynu suszonego odrobina papryczki chilli 1/4 łyżeczki cynamonu PRZYGOTOWANIE: Mięso płuczemy i solimy, układamy w naczyniu żaroodpornym. Z dużej pomarańczy wyciskamy sok i łączymy z pozostałymi składnikami, dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy

Kuchnia w biegu
KURCZAK W PARMEZANIE Z KASZKĄ KUSKUS 152

udek 1/2 szkl.majonezu 2 łyżki keczupu 5 dag.parmezanu przyprawa uniwersalna np.do kurczka biały pieprz mielony 4 łyzki oleju kaszka kuskus  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka czyścimy,płuczemy,osuszamy,kroimy na kawałki,oprószamy przyprawą uniwersalną i białym pieprzem.Majonez dokładnie mieszamy z pikantnym keczupem i smarujemy kawałki kurczaka,odstawiamy na 1 godz. .Układamy w natłuszczonej formie i wstawiamy do piekarnika o temp.200st.i pieczemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI 270

ostudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa oraz połowę obranych pistacji. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Resztę pistacji siekamy, dodajemy do masy mięsnej, dobrze mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp

Z Majeczką w kuchni
Uda gęsi z żurawiną i jabłkami 107

Dowolna ilość gęsich udek Sól Vegeta Żurawina do mięs z słoika Majeranek Kilka jabłek Wykonanie: Uda gęsi nacieramy solą i vegetą i następnie smarujemy z obu stron żurawiną. Układamy w naczyniu do pieczenia. Jabłka myjemy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne, przyprawiamy majerankiem. Jabłkami obkładamy gęś. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut lub dłużej. Pieczemy w piekarniku

Smaki Ewy
Kurczak pieczony - 7 rzeczy które musisz wiedzieć 85

takiej sztuki ani nie będzie dobrego kurczaka pieczonego, ani rosołu czy innej zupy. Zapach, jeśli coś wzbudza Twój niepokój odstąp od zakupu! Jak przygotować kurczaka do pieczenia w piekarniku? Najlepszy do pieczenia jest kurczak 1,70 - 2 kg. To jest przedział wagowy gdzie kurczak po upieczeniu to nie są same kości, ani kupa mięsa, która nie do końca może dać(...)jeśli nawet potrzebuje dużo czasu. Taki ponad miarę wypasiony kurczak, może być mięsem wątpliwej jakości. Aby upiec całego kurczaka należy go przygotować tak samo jak skrzydełka do pieczenia, udka czy inne mięso. Oglądamy dokładnie aby nie miał żadnych resztek piór i niepotrzebnych dodatków. 😉 Są dwie szkoły pieczonego kurczaka, jedni pieką z kuprem drudzy bez. Ja należę do tych drugich

Dieta moja pasja
Gęsie nogi pieczone z ziemniakami 188

umyć udka, osuszyć ręcznikiem papierowym i dobrze natrzeć solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i majerankiem. Włożyć do woreczka foliowego lub naczynia (przykryć folią spożywczą ) i schować na noc w lodówce. Przed pieczeniem mięso doprowadzić do temperatury pokojowej. Nogi ułożyć skórą  do dołu w żaroodpornym naczyniu, dodać główkę czosnku, gałązkę tymianku, podlać kieliszkiem wina i wstawić do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
Pasztet drobiowo- warzywny z kminkiem 136

trzech udek kurczaka oraz dwóch skrzydełek cebula 5 suszonych podgrzybków kminek sól pieprz Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość. Teraz pasztet przekładamy do foremki (keksówka o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Mango Papaja
Kurczak gotowany na patelni: 3 szybkie przepisy, tytanowa patelnia Woll 83

odporna i wytrzymała . Nie wiem, co mogło by ją uszkodzić...Tak między nami, to uważam, że to jest  patelnia na całe życie! Kurczak gotowany na tytanowej patelni, bez piekarnika. Szybkie i pyszne przepisy na kurczaka z patelni.         Tytanowe patelnie WOLL, to patelnie w różnych rozmiarach, kształtach i wielkościach. Mając nawet jedną z nich, można(...)łyżki cukru 1 łyżka oleju 2 łyżki gęstego sosu Teriyaki około 600g kurczaka (udka, podudzia, filety pokrojone na kawałki) Do podania: ziarna sezamu, szalotka posiekana w ukośne plasterki, ryż Przepis: Krok 1. W miseczce dokładnie wymieszać czosnek, sos sojowy, mirin, ocet i cukier. Przebić udka kurczaka ostrym nożem. Dzięki temu sos wchłonie się do wnętrza mięsa. Krok 2. Na dobrej

Moja Książka Kucharska
Kurczak w sosie pomidorowym z curry 132

się przegryzły. Udka z kurczaka podzielić na mniejsze części (na pół), zalać sosem i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnego dnia wyłożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 1 - 1,5 godz. w 180 stopniach. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą kuskus. Kurczak w sosie pomidorowym z curry zamarynowany, przed włożeniem do piekarnika Nasza propozycja

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
PIECZONY KURCZAK W MAŚLE I OLIWIE Z OLIWEK Z ŻURAWINĄ I WINNYM JABŁKIEM! 214

okolicach udek, również. Całego Kurczaka, nacieramy masłem i oliwą, przyprawiamy, pod skórę wkładamy kawałki jabłka, resztę jabłek kroimy w kostkę i mieszamy z posiekaną natką, wkładamy do wnętrza kurczaka. Kurczaka smarujemy 4 łyżkami żurawiny, resztę wkładamy do środka. Pieczemy 1godzinę  do 1godz.  i 15 minut. Szpikulcem sprawdzamy czy kurczak się upiekł (ja piekłam na 5 w piekarniku gazowym

SMYKWKUCHNI
Kurczak na ryżu z pieczarkami 129

łyżeczek wegeta -2 łyżki czosnek -1 ząbek cukier -1 łyżka Przygotowanie: Wysypać ryż surowy do naczynia żaroodpornego.  Udka umyć, osączyć, przekroić na połowę, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce. Pokrojone udka, przełożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, podsmażyć na złoty kolor. Podsmażonego kurczaka wyłożyć na suchy ryż. Cebulę obrać, pokroić(...)pokroić w plastry, wyłożyć na cebulę. Następnie przygotować marynatę:  Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, oraz pozostałe składniki marynaty, zagotować. Gorącą zalewą polać kurczaka, wstawić do piekarnika . Piec w 190 stop, przez ok.75 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Udka kurczaka w czerwonym winie 146

Składniki: Udka z kurczaka ( ta grubsza część, ja miałam 7 dużych ) Czerwony knorr do mięs Sól Czosnek granulowany 2 cebule Wino czerwone półwytrawne Wykonanie: Kurczaka przyprawiamy czerwonym knorrem do mięs, solą i granulowanym czosnkiem. Cebule obieramy i kroimy w ósemki. Cebulą przekładamy kurczaka. Całość pozostawiamy do zamarynowania na godzinę albo dłużej. Po upływie tego czasu pieczemy w piekarniku w temperaturze

Smaki Ewy
Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowym 1243

Zamarynowane udka i podudzia obsmażyć na oleju z dwóch stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego, tak aby leżały jedno przy drugim. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i usmażyć pokrojoną w piórka cebulę. Wlać przecier pomidorowy i chwilę poddusić. Wlać śmietanką, przyprawić i chwilę gotować, aż sos trochę zgęstnieje. Tak przygotowany sos wyłożyć na mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego

https:KKuchniaMniam
PASZTET DROBIOWY Z ŻURAWINĄ 141

też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy. Bułkę moczymy w rosole,odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i warzywa. Dodajemy żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp

Z Majeczką w kuchni
Udka czosnkowe z kurczaka na trzech puree podane. 152

Udka umyte i osuszone wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię z całymi pieczarkami, gdy zaczną puszczać soki, zmniejszamy ognień, dorzucamy ząbki czosnku zgniecione w łupinie oraz obraną cebulę na ćwiartki pokrojoną. Po chwili podlewamy winem, gdy alkohol odparuje dodajemy pozostałe czosnki (po łyżeczce), podsmażamy do zrumienienia skórki i podlewamy bulionem, solimy i pieprzymy. Wkładamy pod przykryciem do piekarnika w temperaturze

BaRepas