gotowania zasmażkę, która nadaje genialnego smaku. Następnie podajemy według swoich upodobań. U mnie dzisiaj z duszonymi ziemniakami oraz udkiem kurczaka. Kto się skusi? Miłego kucharzenia!😃 Składniki: marchew duża 3 szt, groszek 2 szklanki, masło 5 dag, mąka pszenna 2 łyżki, sos sojowy 1 łyżka, sól, pieprz i cukier do smaku, Sposób przygotowania: Marchew kroimy w kostkę, zalewamy wodą
kulinarne odsłony patiprzed zmarnowaniem, tak więc nie podaję go w przepisie. Składniki (na 2 porcje): - 150 g kaszy kuskus - wędzone udko z kurczaka (lub dwa mniejsze) - pół słoiczka pomidorów suszonych - mała puszka kukurydzy - kilka listków świeżej bazylii - garść pestek słonecznika - dwie łyżki sosu sojowego - 1,5 łyżeczki papryki słodkiej - łyżeczka papryki wędzonej - sól (ja użyłam himalajskiej) i pieprz do smaku Kaszę kuskus
Cook&Loveszybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wyjąć udka na talerz, wywar przelać do rondla, makę wymieszać z wodą i śmietaną, wlać do wywaru mieszając doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu wsypać natkę pietruszki i dodać przyprawę w płynie do smaku podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi
W Mojej Kuchni Lubięwszystkie znajome mi dzieci, zwłaszcza z dodatkiem chrupiących grzanek :) Polecam :) Składniki - 3 skrzydełka z kurczaka ( lub np. jedno udko ) - 2 średnie cukinie - 1 duży ziemniak - marchewka - pietruszka korzeń - cebula - 2 ząbki czosnku - 100 gram serka topionego kremowego - sól, pieprz, ew. sos sojowy do smaku. Wykonanie Umyte i oczyszczone skrzydełka przekładam do garnka, zalewam wodą ( ok. 2.5- 3 l. ), solę
Kuchnia z widokiem na ogródrózgą – wlewamy masę do ryżu. Smażymy mieszając do chwili, aż masa jajeczna się zetnie. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i sokiem z limonki. Inspiracja – Kwestia Smaku . Ryż jaśminowy po tajsku może stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem, np. do udek z kurczaka po tajsku (to będzie temat kolejnego wpisu), dań z ryb , czy krewetek . Zaletą kuchni tajskiej jest
mojewypiekiinietylkotrwa do piątku (8 listopada) do godziny 22. Składniki na 4 porcje: 600g mięsa z kurczaka – u mnie udka Puszka pędów bambusa (220g) Biała część pora ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 17 dag pieczarek 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki imbiru 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu chili słodko-pikantnego Tao Tao 2 łyżki oleju Łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Z kurczaka pozbyć
Fabryka pomysłówwykorzystałam gotowane mięso z kurzych udek. Udka ugotowałam specjalnie na potrzeby tej sałatki. Jeśli jednak macie nadmiar mięsa z rosołu to równie dobrze możecie takie mięso użyć to tejże sałatki właśnie. Bazą sałatki jest makaron kokardki inaczej zwany makaronem farfalle. Do makaronu poza kurczakiem dodałam pomidorki koktajlowe i zielony groszek a całość zalałam sosem na bazie majonezu i miodu. Jeśli(...)MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z kurczakiem. 30 dkg makaronu farfalle 5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu akacjowego 50 dkg gotowanego mięsa z udek kurczaka 25 dkg pomidorków koktajlowych 1 i 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka soli 1/6 łyżeczka czarnego pieprzu 10 dkg mrożonego groszku pęczek zielonej cebulki Jak przygotować sałatkę makaronową z kurczakiem
mecooksjest na bazie ryb lub warzyw. Podstawowym składnikiem zupy ramen jest sos sojowy, rzadziej miso. Trudno powiedzieć, że wzorowałam się dokładnie na wersji oryginalnej japońskiej. Raczej przygotowałam ramen w wersji znacznie spolszczonej, bo wykorzystałam makaron jajeczny Lubella i dodałam natkę pietruszki. SKŁADNIKI 1 korpus z kurczaka 4 udka z kurczaka 200 g kości wołowej 600 g kości wieprzowej
Passions hobbies liferobi sie samo.Praca przy wykonaniu dania ogranicza na wymieszaniu skladnikow marynaty,obtoczeniu w niej udek i wlaczeniu piekarnika.Kurczak tak przygotowany jest mieciutki i bardzo aromatyczny.Ma rewelacyjny smak.Co tu duzo mowic,Azjaci sa naprawde mistrzami w przygotowywaniu drobiu.Skladniki na 4 porcje:4 uda z kurczaka3 lyzki sosu sojowego3 lyzki sosu rybnego3-4 zabki czosnku2 lyzki miodu5 cm-kawalek imbiru2-4 lyzki(...)sezamu3 lyzki oleju sezamowego lub rzepakowegokolendra lub natka zielonej pietruszkiWykonanie:obrac czosnek i imbir.Drobno posiekac.Wymieszac oba sosy,dodac miod i posiekany czosnek z imbirem.Marynata gotowaw marynacie obtoczyc kurczaka.Naczynie z kurczakiem i marynata przykryc folia spzywcza i umiescic na cala noc w lodowce.Dlugie marynowanie jest gwarantem rewelacyjnego smaku potrawy,choc mozna rowniez marynowac 1-2 godzinynastepnego dnia piekarnik nastawic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!porcje: mięso z pieczonej kaczki (dałam mięso z 2 udek, może być również pierś) 1/2 mango 1 mała marchewka 1 por (tylko biała część) 2 ząbki czosnku kawałek imbiru (ok.1-2 cm) 2 łyżki oleju kokosowego (lub innego) 1/4 papryczki chilli 100 g ryżu jaśminowego, ugotowanego natka pietruszki podprażony sezam Sos śliwkowy: 3 łyżki powideł śliwkowych 1 łyżka sosu sojowego
Moja Galeria SmakuPanna Malwina , Dobromila i Siaśka gotowalyśmy z jednego przepisu, a był to duszony kurczak w sosie winno - musztardowym . Danie jest stosunkowo proste w przygotowaniu i jak dla mnie cudownie pechnie Francja, a to za sprawa wina i musztardy. Goraco polecam! Skladniki: 750g udek lub palek z kurczaka sol pieprz 4 szalotki, przeciete wzdluz i pokrojone na platerki (uzylam(...)zeszkli, od czasu do czasu mieszajac. Wlac wino i bulion, dodac musztarde i tymianek, dokaldnie wymieszac i zagotowac. Kurczaka ze wszystkimi sokami, jakie mogly z niego wyplynac, przelozyc do sosu. Przykryc i wstawic do nagrzanego 180 stopni piekarnika. Piec do czasu az kurczak bedzie miekki, a mieso samo odchodzilo od kosci (okolo 45 minut). Gdy kurczak bedzie upieczony przelozyc
Codzienne Gotowaniepiór. Mięso osuszamy, nacieramy roztartym czosnkiem z solą, posypujemy ziołami i zostawiamy na min. 30 minut. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i dobrze ją rozgrzewamy. Na gorący tłuszcz układamy udka skórą do dołu i podsmażamy na złoty kolor. Na chwilę odwracamy je na drugą stronę i smażymy 1 - 2 minuty. Tak przygotowane mięso przekładamy do gęsiarki lub naczynia żaroodpornego koniecznie(...)godz. i 20 minut. Od czasu do czasu można polać mięso sosem z pieczenia. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze ok. 20 minut. Na końcu można na 2 - 3 minuty włączyć opcję grilla, żeby skórka była złota i chrupiąca. Nasze pyszne udka z kaczki pieczone z żurawiną i rozmarynem w soku pomarańczowym są gotowe do podania. Udka
Korniszonkipiór. Mięso osuszamy, nacieramy roztartym czosnkiem z solą, posypujemy ziołami i zostawiamy na min. 30 minut. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i dobrze ją rozgrzewamy. Na gorący tłuszcz układamy udka skórą do dołu i podsmażamy na złoty kolor. Na chwilę odwracamy je na drugą stronę i smażymy 1 - 2 minuty. Tak przygotowane mięso przekładamy do gęsiarki lub naczynia żaroodpornego koniecznie(...)godz. i 20 minut. Od czasu do czasu można polać mięso sosem z pieczenia. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze ok. 20 minut. Na końcu można na 2 - 3 minuty włączyć opcję grilla, żeby skórka była złota i chrupiąca. Nasze pyszne udka z kaczki pieczone z żurawiną i rozmarynem w soku pomarańczowym są gotowe do podania. Udka
Gotujemy i jemyczasie mogę posprzątać albo poczytać książkę. Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki musztardy 3 łyżki miodu pół cytryny 4-8 ząbków czosnku trochę oleju ziemniaki Do woreczka albo pojemnika wlewamy miód, musztardę, wyciśnięty sok z połówki cytryny, całość mieszamy do jednolitej masy. Dodajemy kurczaka, dokładnie obtaczamy w sosie i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Wyjmujemy kurczaka
Brzuszki Łakomczuszkipłynne. W miski nakładamy porcje makaronu, wykładamy na makaron porcje kurzego mięsa i po jednym żeberku (żeberka można przez moment podsmażyć na patelni, np. z odrobinką Srirachy czy sosu ostrygowego). Wlewamy gorący bulion, na granicy wrzenia. Do każdej porcji sypiemy po garści kiełków i drobno posiekanego grubego szczypioru z cebulką. Wkładamy jajko, posypujemy płatkami chili, podprażonym sezamem. Dekorujemy liśćmi bazylii(...)porcji, z dolewkami 2,5 litra wody źródlanej 900g kurczaka z wolnego wybiegu – podudzia, pałki, udka – z kośćmi i ze skórą 600g mięsnych żeberek wieprzowych (8 sztuk) 10g suszonych grzybów shiitake 1 średnia czerwona cebula, 130-150g 4 łyżki jasnego sosu sojowego 5-6 łyżek sosu sojowego grzybowego 1 suszona papryczka chili birds eye lub podobna, mocna 6 dużych
Karo in the Kitchen