stronach garnka Happycall. Dusimy przez około 30 min. Następnie pokrywkę zdejmujemy i dodajemy oliwki. Gotujemy jeszcze przez około 10-15 min., już bez przykrywania, w celu zredukowania sosu. Jeżeli jest taka potrzeba to przyprawiamy jeszcze do smaku solą i/lub pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. W oryginalnym przepisie podajemy z ugotowanym kuskusem. A teraz kilka słów o testowanym garnku(...)zachować smak i zapach przygotowywanych dań na dłuższy czas. Garnek bez problemu poradzi sobie z potrawami, które na ogół przygotowuje się w piekarniku, jak np. udka lub podudzia z kurczaka, golonka czy gołąbki w sosie, i to w znacznie krótszym czasie. Garnek bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i uważam, że jest warty swojej ceny! KURCZAK PO MAROKAŃSKU
Kuchnia MagdaLenystronach garnka Happycall. Dusimy przez około 30 min. Następnie pokrywkę zdejmujemy i dodajemy oliwki. Gotujemy jeszcze przez około 10-15 min., już bez przykrywania, w celu zredukowania sosu. Jeżeli jest taka potrzeba to przyprawiamy jeszcze do smaku solą i/lub pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. W oryginalnym przepisie podajemy z ugotowanym kuskusem. A teraz kilka słów o testowanym garnku(...)zachować smak i zapach przygotowywanych dań na dłuższy czas. Garnek bez problemu poradzi sobie z potrawami, które na ogół przygotowuje się w piekarniku, jak np. udka lub podudzia z kurczaka, golonka czy gołąbki w sosie, i to w znacznie krótszym czasie. Garnek bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i uważam, że jest warty swojej ceny! KURCZAK PO MAROKAŃSKU
Kuchnia MagdaLenyUltra prosta i szybka przekąska na wieczór, sylwestra lub imprezę. Wystarczy mieć ciasto francuskie i resztki w lodówce :) Składniki: - ciasto francuskie - wędzone udko z kurczaka - pomidorki koktajlowe lub paprykowe - cebula - starty ser cheddar - sos brokułowy zrobiony jak w tym przepisie do ryby: klik - listki bazylii - sól morska Płat gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 9 równych prostokątów. Każdy z nich
Cook&LoveSkładniki: 2 udka z kurczaka ( na nas to wystarcza jedno ) 1 szalotka 5-6 suszonych śliwek kalifornijskich 5-6 suszonych moreli 1/3 szklanki rodzynek 3 goździki 1 listek Kafiru 5 łyżek oleju z pestek winogron czerwona papryka mielona słodka pieprz ziołowy pieprz czarny mielony curry szczypta soli 10 ziaren pieprzu czarnego ziarnistego 2 łyżeczki sosu śliwkowego TaoTao(...)sojowy ciemny do smaku 4 połówki brzoskwiń z syropu 1/2 szklanki syropu od brzoskwiń 1/2 szklanki wody Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju, sosu śliwkowego, łyżeczki papryki mielonej i po pół łyżeczki obu pieprzy. Z udek ściągnąć skórę i usunąć tłuszcze. Przekroić na dwie części ( pałkę i górne udko). Natrzeć mięso mocno marynatą i zostawić na pół godziny. Pokroić
Buniabaje w kuchniUdka zazwyczaj pieke w rękawie, wcześniej je marynując. Tym razem postanowiłam to zmienić .Zamiast rękawa - sama brytfanka i wyszło równie smacznie. Zatem polecam ;-) Składniki; 3 uda z kurczaka 2 łyzki sezamu Marynata; 3 łyzki pikantnego keczupu 3 łyzki sosu sojowego 2 łyzki oleju sól, pieprz 2 łyzki płynnego miodu łyzeczka papryki w proszku Mięso(...)przed wyjęciem sprawdzamy czy mięso jest już miękkie, ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej ;-) Ja podałam udka z sałatą z feta i pomidorami, Skłądniki; kilka lisci zielonej sałaty pomidor ser feta sos; wycisniety sok z jednej cytryny 4 łyzki oliwy z oliwek 1 łyzka miodu 1 łyzka musztardy sól i pieprz do smaku
Radość kipiąca uśmiechem.Dziś propozycja na wykorzystanie kolejnych produktów od Społem Kielce. A jest to majonez Omega 3 i Sos curry. Do tych produktów dodałam jeszcze kilka składników i wyszła pyszna marynata do udek. udka zamarynowane a potem upieczone są pyszne i soczyste. Do tego ulubione dodatki i mamy pyszny obiad.rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnigotowe. 4 udka kurczaka lub pałek Na marynatę : ******************** 1/2 szkl.soku pomidorowego 1/2 szkl.keczupu 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku kilka kropel sosu tabasco szczypta curry cukier kminek sól morska **************************************** Wszystkie produkty na marynatę wymieszać że sobą i odstawić. Udka myjemy ,osuszamy i nacinamy,znajdujemy marynatąni od stawiamy na kilka godzin do lodówki.Mięso przełożyć na tacę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszkl. wody. W rondelku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy śliwki oraz przygotowaną wcześniej mieszankę. Całość doprowadzamy do wrzenia. Obsmażone udka kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy je gorącym sosem. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę
Smaki Na Talerzurozmąconych jajkach i bułce tartej. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy udka, na małym ogniu z dwóch stron aż ładnie się zarumienią. Udka podajemy do barszczu lub jako przekąskę z ulubionymi sosami
Kulinarne Fantazje MarioliKurze podudzia a'la creme Ciekawa alternatywa dla pieczonego kurczaka. Udka duszone w śmietanie. Delikatny smak, mięso kruche, a sos kremowo-śmietanowy. Szybki i tani sposób na zwyczajnego kurczaka. Do dzieła. Składniki: 8 podudzi z kurczaka kilka szalotek sok z jednej cytryny 400 ml śmietany 30% 2 łyżeczki mąki 2 łyżki masła do smażenia 1 żółtko sól biały pieprz
na moim stole...Jedliście kiedyś karmelizowaną cebulę? W tym daniu wyszła idealna. Upiekła się z miodem i ostrą czerwoną papryką. Z kurczaka powstał sos, który idealnie komponuje się z pieczonymi warzywami. 7 udek z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka Pieprz młotkowany z kolendrą Cząber Zioła prowansalskie Glazura: 4 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy
VioletoweKucharzeniemisce. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec często przewracając oraz polewając pozostałą marynatą, przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Wyłożyć udka na talerz i posypać posiekaną natką pietruszki. Pozostałym sosem z naczynia żaroodpornego polać ugotowane ziemniaki.Można danie zrobić na patelni. Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku
Kuchnia Beatymiksowania swojej zupy, użyłam nowości od Russell Hobbs. Rozdrabniacz Chop & Blend Aura to urządzenie niezwykle funkcjonalne, z którym w mig przygotujecie zupy, sosy, salsy, pasty i wiele, wiele innych. Składniki: * 1 udko z kurczaka - całe * 2 marchewki * 1 pietruszka * nieduży kawałek korzenia selera * 3-4 ziarna ziela angielskiego * 2 liście laurowe * 1 puszka kukurydzy ( puszka o wadze
kolorowotorcikowo