Były już placuszki drobiowo-cukiniowe oraz placki cukiniowo-czosnkowe a nie pokazałam Wam najprostszych placuszków z cukinii jakie robię. W sezonie cukiniowym
Monia miesza i gotujePyszne placuszki z cukinii. Placki z cukinii najlepiej smakują z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki. Składniki Cukinia 2 średnie (razem ok.700g) Sól 1 płaska łyżeczka Jajka 2 sztuki Mąka pszenna 3 czubate łyżki Pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia Cebula 2 małe sztuki (ok.100g) Czosnek 2 ząbki Wykonanie: Cukienie umyć, odciąć końcówki, usunąć ewentualne […] The post Placki
Kulinarne PrzebojeRecipe in English) Nie jest to tradycyjny przepis na souvlaki, ale moja wersja tego dania. Możecie podać danie z sosem tzatziki, ale nie jest konieczne. Według mnie grillowane pomidorki dodają wystarczająco dużo soczystości potrawie. Przepis na chlebki pita: klik! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandryweekend robiliśmy grilla z okazji imienin mojej mamy. Tradycyjnie była karkówka, sałatki, tzatziki czy żeberka. Na szybko zrobiłam też grillowane pieczarki. Można przygotować je np. poprzedniego dnia. Składniki (ilość na jedną tackę): 15 pieczarek natka pietruszki sól, pieprz 10 dag żółtego sera 1 łyżka masła Wykonanie: Pieczarki obrać i oddzielić trzonki od kapeluszy.Trzonki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym
Pasja Smakurazem. Wykonanie:Piersi z kurczaka myjemy I osuszamy recznikami papierowymi- kroimy na paski. Dodajemy przyparawy I mieszamy- przykrywamy folią I odstawiamy do lodówki na godzinę. W międzyczasie robimy tzatziki I surówkę a'la colesław. Rozgrzewamy patelnie , spryskujemy olejem I dajemy cebulę pokrojoną w cieńkie pół talarki-piórka. Smażymy około 2-3 min. Po tym czasie dodajemy
Smaki Edytygrillujemy około 10 minut w zależności od tego jak chcemy mieć wysmażone mięso. Kofty można podawać z sosem jogurtowym z czosnkiem, sokiem z limonki i świeżą miętą, czy sosem tzatziki, czyli jogurtowym sosem z dodatkami. Smacznego! The post Kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzis znow cukinia poszla pod noz. Poczatkowo planowalam z niej zrobic cos zupelnie innego, cos co nadaje sie na upalny dzien. Ale upal skonczyl sie wraz
Przysmaki Karolkimożna dowolnie modyfikować dodając rożne przyprawy, robiąc je z grilla, z patelni czy w piekarniku. Za każdym razem są udane i pyszne. Podaje je zawsze z sosem czosnkowym albo tzatziki. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksię mówi prawidłowo - kofte , kofta , kofty ? ważne , że bardzo lubię te pikantne kotleciki . Można je piec na grillu , w piekarniku lub po prostu na patelni. Do tego jogurt, sos tzatziki i micha sałatki .Danie akurat wieczorne spotkanie przy grillu. Oryginalne robi się z jagnięciny. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnijest specjalnie wyrazista, a że zostało mi ziemniaków puree z wczoraj to dodałam do masy by placuszki były pulchniejsze. Zależnie od upodobania można podać z ostrym sosem typu tzatziki lub na słodko z cukrem , konfiturami i śmietaną - u mnie tak sobie zażyczono. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnikawałki. Patyczki do szaszłyków namoczyć i na przemian nadziewać wszystkie składniki. Piec na grillu, najlepiej na aluminiowych tackach bądź folii aż do miękkości mięsa. Podawać z sosem tzatziki
Magiczne Życie Martyoliwek Bataty umyć, obrać, pokroić w talarki. Doprawić i skropić oliwą z oliwek. Rozłożyć na blaszce i piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 min. Podawać z sosem tzatziki, na który przepis znajdziecie tutaj
Zgrabne GotowanieTzatziki to jeden z moich ulubionych dodatków do grillowanych mięs, ryby czy warzyw. Dodaje świeżości i świetnie komponuje się smakowo z większością potraw z rusztu. Ale pasuje też do innych rzeczy, choćby po prostu do świeżego chleba. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKarkówka z grilla - moje ulubione mięso z rusztu. Dobrze zamarynowane odpowiednio wcześniej a potem starannie upieczone jest przepyszne. Do karkówki dla mnie obowiązkowo Tzatziki i kromka chleba - wystarczy żebym była bardzo zadowolona. Lubię też na ruszt wrzucić jeszcze jakieś warzywa - tym razem były to piękne szparagi.Razem z karkówką możecie upiec sobie także Pieczarki z serem taleggio - będzie pysznie ! ROZWIŃ
Smaczna Pyzatłuszczem z patelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano.Pieczemy pod przykryciem 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia.Do tak przygotowanych roladek polecam sos tzatziki
Czerwona Porzeczka