twaróg - 6936 przepisów (strona:77/463)

Sernikobrownie z malinami 140

Składniki: Brownie:  200 g czekolady gorzkiej 200 g masła 200 g cukru 135 g mąki pszennej  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka Sernik: 500 g twarogu (np. z wiaderka) 100 g cukru 1 budyń waniliowy 2 jajka 100 ml śmietanki 36% 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 175 °C. Brownie: Masło kroimy(...)jasną gładką masę. Dodajemy do niej stopniowo roztopione masło z czekoladą cały czas miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Sernik: Twaróg wkładamy do miski, dodajemy jajka, cukier oraz budyń. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy śmietankę i miksujemy jeszcze przez 2-3 minuty. Dodajemy 2/3 ilości malin i znów mieszamy lub miksujemy

Qchnia po prostu
Makaron spaghetti w buraczanym pesto 126

buraki 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/4 szklanki tartego sera grana padano 1/2 limonki lub cytryny Oliwa z oliwek Sól, pieprz Dodatkowo: opcjonalnie – wędzony biały twaróg garść orzechów włoskich opcjonalnie ugotowany żółty burak Wyszorowane buraki gotujemy do miękkości. Wyjmujemy z wody, Odstawiamy do przestudzenia. Przestudzone buraki obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy(...)pożądaną konsystencję. Makaron gotujemy na al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy. Makaron mieszamy razem z buraczanym pesto. Makaron wykładamy na talerze, posypujemy posiekanymi z grubsza orzechami oraz wędzonym twarogiem. U mnie dodatkowo ugotowany i pokrojony w kosteczkę żółty burak. Źródło

Smaki Na Talerzu
Sernik królewski z wiśniami 749

wiśniami  Składniki: ciasto: 2,5 szklanki mąki 3 łyżki kakao 0,5 szklanki drobnego cukru 200g masła 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia warstwa serowa: 800g twarogu półtłustego lub śmietankowego 250ml śmietanki 36% 2/3 szklanki cukru 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu śmietankowego sok i skórka otarta z cytryny 1 słoik wiśni w syropie (400ml(...)każdego uformować kulę, owinąć folią i włożyć na godzinę do zamrażarki lub na noc do lodówki. Wiśnie osączyć na durszlaku (syrop można wykorzystać do ugotowania np. kisielu czy kompotu). Twaróg zmielić dwukrotnie, dodać śmietankę, cukier, sok i skórkę z cytryny, żółtka jaj, mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Formę (22x33cm) wyłożyć papierem

Obiad gotowy
Placuszki dyniowo – twarogowe 145

miąższ od skóry, to znaczy że jest gotowa. Zostawić, żeby dynia ostygła. Przygotowanie ciasta na placuszki – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Miąższ z ugotowanej dynii, twaróg, żółtka, jogurt,cukier i cukier waniliowy zmiksować wszystko na gładką masę. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia się składników. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażenie(...)Placuszki w thermomix nałożyć motylek, wlać białka, dodać sól. Ubić obroty 3,5, czas 2,5 minuty. Wyjąć ubite białka do miski zdjąć motylek, dodać ugotowane purre z dynii, twaróg, żółtka, cukier, cukier waniliowy, jogurt. Zmiksować obroty 6 czas 15 sekund dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać obroty 6, czas 10 sekund dodać ubite białka i wymieszać już

Kuchnia Pokoleń
TERRINA ŚLEDZIOWA (keto, LCHF, bez glutenu) 210

zbędnych „zapychaczy” ciesząc się jej fantastycznym smakiem. Składniki – terrina śledziowa (10 szt po 200 g): 1 kg płatów śledziowych a’la miatias 500 g twarogu tłustego 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 50 g papryki czerwonej 50 g papryki żółtej 120 ml wody opcjonalnie 2 łyżki majonezu sok z 1 cytryny 3 łyżki łyżki żelatyny(...)Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Śledzie wymieszać z warzywami, (opcjonalnie) majonezem i rozpuszczonym masłem klarowanym doprawiając do smaku solą i pieprzem. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie ciepłą wlać do twarogu i dokładnie wymieszać. Następnie połączyć z pozostałymi składnikami i całość wymieszać. Używając foremek wybrać silikonowe a jeśli z innego materiału to wyłożyć je folią spożywczą i zapełniać masą. Foremki włożyć

Ola la LCHF
Sernik Snickers z masłem orzechowym, solonym karmelem i czekoladą 407

ostatni kawałek przyjdzie Wam z olbrzymią trudnością (żeby nie było, że nie ostrzegałem). ;) * SKŁADNIKI na foremkę o wymiarach 12x26 cm Sernik z masłem orzechowym : 400 g tłustego twarogu 100 g mascarpone 100 g masła orzechowego 100 % 2 jajka 150 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krakersowy spód: 150 g krakersów 40 g masła Solony karmel(...)precelków * PRZYGOTOWANIE Krakersowy spód Krakersy zmiel na proszek za pomocą blednera i dodaj rozpuszczone masło . Masą wyłóż spód formy pokrytej papierem do pieczenia. Sernik z masłem orzechowym Wszystkie składniki: twaróg, ser mascarpone, masło orzechowe, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mąkę ziemniaczaną umieść w blenderze lub malakserze i zmiksuj na gładko. Masę wylej na krakersowy spód. Sernik piecz przez

Food Square
Sernik na zimno z owocami i galaretką 155

kawałka (wyszło 12) 195 kcal B 9 g W 12 g T 12 g Składniki: spód ▸100 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) ▸60 g masła rozpuszczonego masa ▸500 g twarogu (u mnie półtłusty 3-krotnie zmielony) ▸200 g śmietanki kokosowej lub 30%  ▸2 opakowania galaretek cytrynowych+500 ml wody  ▸cukier/słodzik wedle uznania wierzch ▸ok 500 g owoców(...)natłuszczamy masłem. Z herbatników formujemy spód i wstawiamy do lodówki. 2. Galaretki cytrynowe przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.  3. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Twaróg wrzucamy do melaksera, dodajemy ostudzone galaretki, dosładzamy wedle uznania i miksujemy. Następnie dodajemy porcjami ubitą śmietankę i mieszamy już tylko łyżką. Powstałą masę wylewamy na spód. Formę wkładamy do lodówki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik królewski-pyszny i prosty 155

mnie orkiszowa) ▸2 żółtka ▸ 3 łyżki kakao ciemnego ▸200 g masła miękkiego ▸pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) ▸3 łyżki śmietany 18% masa serowa ▸1 kg twarogu (u mnie półtłusty zmielony 3-krotnie) ▸pół kostki masła rozpuszczonego ▸1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▸50 g wiórków kokosowych ▸3 żółtka ▸6 białek  ▸100 g cukru/słodzika(...)części, owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki na 30 minut. masa serowa 2. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone) i ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową. 4. Dużą formę (u mnie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Toruski 141

prosił o jego wykorzystanie. Przyznam, że ten pomysł już kiedyś „kiełkował” w moim umyśle, ale tym razem doczekał się realizacji. Powstały nowe ciastka, które nazwałam toruski. Składniki: - 500 g twarogu (tłusty lub półtłusty) - 600 g mąki tortowej - 4 żółtka - 250 ml kwaśnej śmietany - 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżka cukru waniliowego (domowy) - 1 czubata łyżeczka sody(...)łyżki ciemnego rumu lub octu 10% (może być inny alkohol) - szczypta soli - esencja rumowa - 1 opakowanie ciasta francuskiego (375g) Dodatkowo: - olej rzepakowy (do smażenia) - cukier puder (do oprószenia ciastek) Twaróg rozgniatamy (można nawet widelcem). Dodajemy żółtka, oba cukry, śmietanę, sodę, rum lub ocet, esencję rumową – mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę – zagniatamy ciasto. Stolnicę posypujemy mąką, przekładamy ciasto i zagniatamy. Wyjmujemy

mojewypiekiinietylko
Placuszki twarogowe-idealne na śniadanie BT 199

owoce dałam osobno na talerz. Możecie oczywiście dać je do środka. Daję Wam podstawę przepisu a resztę dobierajcie wedle uznania.😊 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcję: -100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych  -1 jajo -miarka odżywki białkowej (można pominąć) -dosłodzić wedle uznania -1 łyżeczka oleju  +owoce  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik w cieście murzynkowym-dwa ciasta w jednym! 134

kostka masła -pół szklanki wody -pół szklanki słodzika/cukru -3 łyżki kakao ciemnego -2 szklanki mąki orkiszowej  -2 łyżeczki proszku do pieczenia -4 jaja masa sernikowa: -500 g twarogu chudego (dobrze zmielony) -pół szklanki mleka Mlekovita bez laktozy   -pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) -pół opakowania (20 g) budyniu waniliowego lub śmietankowego (u mnie bez cukru(...)jajka i miksujemy. Na koniec dodajemy do tego masę kakaową ostudzoną i miksujemy do połączenia składników. masa sernikowa: 4. Żółtka oddzielamy od białek.   5. Kaszę jaglaną ostudzoną, twaróg dobrze zmielony, mleko, cukier puder, budyń (proszek), sok z cytryny i skórkę, żółtka, masło wrzucamy do melaksera i miksujemy do połączenia składników.  6. Białka ubijamy na sztywno

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pierogi ruskie 190

Składniki: Ciasto: - 600-650g mąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki oleju - pół szklanki gorącej wody (prawie wrzącej) - pół szklanki zimnego mleka (z lodówki) - sól Farsz: - 7 ziemniaków - 200g twarogu półtłustego - pół cebuli - 1-2 łyżki masła - sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto. Do szklanki wlać gorącą wodę i zimne mleko. Do miski wsypać połowę mąki, jajko, sól i olej a następnie(...)Ziemniaki obrać, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę (lub dokładnie ubić tłuczkiem). Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na maśle. Do ziemniaków dodać twaróg, cebulę i przyprawy i wymieszać wszystkie składniki.  Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz i formować pierogi.  Gotować ok 5 minut od wypłynięcia we wrzącej, osolonej wodzie

Kulinarne blogowanie
Sernik z mieszanką keksową 221

mąki krupczatki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 250 g masła lub margaryny 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 5 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy Winiary 100 g masła olejek pomarańczowy 200 g kandyzowanych owoców (mieszanki keksowej) Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, kakao, proszkiem(...)Wcześniej formę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Żółtka oddzielić od białek, włożyć do misy miksera razem z cukrem i utrzeć do białości. Stale miksując dodawać po trochę zmielony twaróg, proszek budyniowy, wlać rozpuszczone i przestudzone masło, olejek pomarańczowy. Wsypać mieszankę keksową i dokładnie wymieszać. Na końcu wmieszać delikatnie ubite białka ze szczyptą soli. Masę serową wyłożyć na wcześniej przygotowany

https:KKuchniaMniam
Pasta z tuńczyka i oliwek 132

Dziś u nas kremowa i delikatna pasta z tuńczyka, twarogu i oliwek. Idealna na pieczywo, zjadamy na śniadanie lub podwieczorek z plastrami ogórka czy pomidora, z koperkiem. Dla mnie takie pasty są świetną alternatywą dla wędlin i żółtego sera tak często serwowanych na śniadanie. Pasta z tuńczyka i oliwek, aromatyczna, z charakterem, wspaniała kremowa w smaku się poleca Składniki(...)puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane na twardo 250 g twarogu półtłustego garść zielonych oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Tuńczyka odsączam z sosu, jajka kroję w kostkę. W blenderze umieszczam wszystkie składniki, miksuję na gładko, przyprawiam. Moja szybka pasta z tuńczyka i oliwek gotowa

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania