Zapraszam dzisiaj na kolejne ciasto z truskawkami, bardzo wilgotne, puszyste, proste w przygotowaniu, po prostu wyśmienite. Jest to świetna propozycja na deser lub podwieczorek zwłaszcza, że sezon truskawkowy w pełni. składniki na tortownicę 23 cm 500 g truskawek 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki smietany
Smakowite DaniaPycha, cudownie kruche, rozpływają się w ustach. Składniki: 220 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 300 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli marmolada truskawkowa lub inna Masło miksujemy na puszystą masę. Miksując nadal dodajemy cukier – nadal miksujemy, żółtka – miksujemy dalej. Po 1 łyżce dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną i solą. Nadal
MojaQchnia.pljajka 4 szt, cukier 250 g, szpinak mrożony rozdrobniony 450 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, olej 1 szklanka, Śmietankowa pianka: śmietanka 30% 500 ml, galaretka malinowa lub truskawkowa 1 szt, woda 0,5 szklanki, cukier puder 2 łyżki, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, dodatkowo: maliny 300 g, galaretka malinowa 2 szt, woda gorąca
kulinarne odsłony patibiszkoptach z sezonowymi owocami. Składniki (duża tortownica): 2 op. sernika na zimno dr Oetkera 1 l mleka 0,5 kg serka mascarpone 2 śmietan-fix 2 galaretki truskawkowe maliny, jagody 1 op. biszkoptów Zawartość z opakowania miksujemy z mlekiem. Dodajemy serek mascarpone i śmietan-fix. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wykładamy
Pyszności Słodkościświeże maliny (mogą też być truskawki), kakao do posypania Dla osób, które nie lubią czekolady (są takie?! nie wiem czemu ich zaprosiłam ;)) warto przygotować obłędne owocowe tiramisu w wersji truskawkowej lub malinowej. Wystarczy połączyć kawę z prosecco i odstawić do przestudzenia. W drugiej misce miksujemy żółtka z cukrem (jak nie macie dostępu do sprawdzonych jaj, to warto to robić
Poezja smakuMaddalena Fossati Dondero. **** Una bella chiacchierata con Maddalena Fossati Dondero, direttore responsabile de "La Cucina Italiana". A teraz chciałabym zaprosić Was do zapoznania się z przepisem na truskawkowy cheesecake. Gorąco zachęcam do jego wypróbowania, smacznego ;) **** Oggi vorrei condividere con Voi la ricetta per un goloso dessert: cheesecake nel bicchiere alle fragole. Non posso quindi che consigliarVi
La grande e la piccola cuocatrzech składników i bez dodawania substancji żelujących. Jest idealny na naleśniki , kanapki, gofry czy do ciasta. Są dwa dżemy, które kocha większość dzieci. Dżem morelowy i dżem truskawkowy .. Zapraszam do szykowania ich razem ze mną. To bardzo proste
AniaGotuje.plenergicznie mieszamy, gotujemy przez kilka minut. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie truskawki blendujemy na mus. Odkładamy kilka łyżek musu do dekoracji. Zimą kaszę również blendujemy, dodając stopniowo truskawkowy mus. Gdy pięknie się połączą przekładamy do pucharków, dekorujemy odłożonym musem, świeżymi truskawkami i listkami mięty. Można wstawić do lodówki albo nie, zależy jak bardzo chcecie to zjeść. Pyszka
Ale Pyszka!Przelewamy do naczyń i wstawiamy do lodówki aby stężało. Po około dwóch godzinach jest gotowy do podania :), Nam podczas bardzo szybkiego blendowania wyszła fajna pianka na górze Smacznego! Artykuł Truskawkowa chmurka a`la ptasie mleczko pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLiferoku całkiem zapomniałam. Nadrabiam zaległości, zrobiłam je na bazie mąki orkiszowej, wyszły miękkie i delikatne, polecam gorąco. Pewnie w tym sezonie zrobię jeszcze ze śliwkami ale na razie te truskawkowe pobiły rekord pyszności. Knedle z truskawkami na mące orkiszowej z masłem szałwiowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezamiar kontynuować miętowy łańcuszek i obdzielać sadzonkami wszystkich znajomych:-) A co jakiś czas po prostu obrywam listek i wrzucam go do wody, drinka albo lodów. Pycha! PROSTE LODY TRUSKAWKOWE 10-15 truskawek (nasze!) 2 świeże liście mięty meksykańskiej (nasza!może być inna odmiana) 8 świeżych listków bazylii Składniki miksujemy w blenderze i przelewamy do foremek do lodów- powinno starczyć akurat
les mirabellesdużo stać. I takie właśnie jest ciastko na zimno z malinami. Wystarczą dwie, trzy godziny w lodówce i ciacho gotowe. Składniki: małe opakowanie herbatników 2 opakowania galaretki - najlepiej truskawkowej małe opakowanie malin małe opakowanie śmietanki min 30 % opakowanie mascarpone (250 g) 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: kwadratową tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia
Gotowanie z pasją36x25 cm Brownie: 200 g masła 300 g czekolady mlecznej 150 g mąki pszennej 100 g cukru 3 jajka szczypta soli Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe lub truskawkowe 500 g malin Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 300 g białej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru
Food Squareciasto z truskawkami i galaretką. Składniki: 250g margaryny lub masła 250g cukru 4 jajka 8 łyżek mleka opakowanie cukru wanilinowego 400g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 galaretki truskawkowe 1-1.5kg truskawek Miękkie masło ucieramy, dodając partiami cukier i cukier wanilinowy na białą, puszystą masę. Przeczytaj cały przepis - Ciasto z truskawkami i galaretką at AleTorcik
AleTorcikObiecałam sobie, że będę wykorzystywać krótki sezon truskawkowy zawsze i maksymalnie. Bo owoce w miarę lokalne, tutejsze, wyspowe, sa po prostu o wiele lepsze, niż wszelakie styczniowe importy z Afryki. Dodatkowo zwykle staram się sprawdzać 'mile lotnicze', czyli koszt i emisję dwutlenku węgla transportu danego produktu z kraju pochodzenia - im dalej, tym wyższy. A w tym roku lokalne supermarkety pomyślały
Lejdi of the house