Wiele osób przyrzeka, że nie będzie przez Post jadło słodyczy, ale niestety do końca nie dotrwają. Czy naprawdę warto je jeść? Sama o tym się przekonałam
Truskawkowa Fiestaręcznie. Dno tortownicy ( 25cm) wyłożyć papierem do pieczenia boków niczym nie smarować, przełożyć masę i piec biszkopt w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 25minut. Najlepiej jednak ciasto sprawdzać patyczkiem ponieważ piekarniki różnie pieką. Kroić/przekrawać na blaty po całkowitym wystudzeniu najlepiej jednak robić, to na drugi dzień. Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia(...)nią nałożyć resztę masy z truskawkami. Ostatni blat również nasączyć i posmarować i tą posmarowaną stroną przyłożyć do poprzedniej masy. Na ( czystą) górę oraz boki wyłożyć część masy bez owoców, dowolnie udekorować. U mnie masa śmietanowa, owoce oraz serduszka z galaretki. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy biszkopt przejdzie smakami
W garach u Gosiręcznie. Dno tortownicy ( 25cm) wyłożyć papierem do pieczenia boków niczym nie smarować, przełożyć masę i piec biszkopt w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 25minut. Najlepiej jednak ciasto sprawdzać patyczkiem ponieważ piekarniki różnie pieką. Kroić/przekrawać na blaty po całkowitym wystudzeniu najlepiej jednak robić, to na drugi dzień. Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia(...)nią nałożyć resztę masy z truskawkami. Ostatni blat również nasączyć i posmarować i tą posmarowaną stroną przyłożyć do poprzedniej masy. Na ( czystą) górę oraz boki wyłożyć część masy bez owoców, dowolnie udekorować. U mnie masa śmietanowa, owoce oraz serduszka z galaretki. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy biszkopt przejdzie smakami
W garach u GosiJabłecznik z kremem to w zasadzie ciasto jabłkowe na biszkoptowym spodzie i z bardzo prostym kremem. Jak dla mnie świetne i orzeźwiające ciasto. Popełniłam co prawda
Relaxtimewaniliowego serka homogenizowanego Danio 250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 4 łyżki cukru Ksylitolu z mielonego 7 łyżeczek żelatyny 400 g zamrożonych poziomek galaretka truskawkowa 2 szt na 700 ml wody Herbatniki fit&free o smaku cytrynowym Herbatniki fit&free o smaku waniliowym Wykonanie: Najpierw do garnuszka wsypuje żelatynę i zalewamy ja wodą(...)masy serowej wkładamy do garnuszka z żelatyną i delikatnie mieszamy tak aby nie powstały nam grudki, a następnie przekładamy do masy serowej i mieszamy.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie nasze herbatniki waniliowe i cytrynowe. Przekładamy masę serową i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut by stężał sernik.Po 30 minutach wyjmujemy sernik
Różowa kuchniaDziś polecam Wam zdrowe ekspresowe trufle kokosowe. Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam słodkości. Nie wyobrażam sobie bez nich filiżanki popołudniowej herbaty
Słodkie okruszkiSerników ciąg dalszy!!! Tym razem jest to bomba proteinowa z ostatnim podrygiem truskawek. Sernik jest delikatny, owocowy, nie ma spodu ale za to jest w nim
Candy Pandasgdyby tak je zapiec, z odrobiną sera i brązowego cukru? A gdyby tak naleśnik smakował, jak najlepszy deser. Brzegi mocno podpieczone i chrupiące, gęsty sos truskawkowy, smakuje niczym karmel truskawkowy i z każdym kęsem ma się ochotę na więcej! Zapiekane naleśniki z chęcią bym zjadła rano, na obiad czy jako deser do kawy. Uwielbiam takie proste i przepyszne dania! Dobrze(...)ciasto na naleśniki wersja bez laktozy - TUTAJ naleśniki crepes - idealnie cienkie francuskie - TUTAJ około 10 -12 sztuk naleśnikow - 500 g truskawek - 3-4 łyżki brązowego cukru - 200 g sera białego (możesz też użyć serka homogenizowanego) - syrop z agawy lub miód - tłuszcz do wysmarowania formy np. masło lub olej kokosowy Formę do pieczenia wysmaruj olejem kokosowym. Każdy naleśnik obsyp
SMYKWKUCHNIśmietanę? Układając na kremie truskawkowe pole? Ha! Zniknęły! Poddały się bez walki! I dobrze im tak! Teraz z radością i uśmiechem odkroję sobie największy kawałek i będę celebrować to najsmaczniejsze zwycięstwo! A Wy jak sobie z nimi dajecie radę? Jakie macie sposoby? TARTA TRUSKAWKOWA STRAWBERRY FIELDS FOREVE R** SKŁADNIKI Na kruche ciasto 300 g mąki(...)smakowych). Piekarnik rozgrzać do ok. 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do formy na tartę, ja użyłam podłużnej (można ją zastąpić dużą keksówką). Wstawić do piekarnika i piec ok. 15-20 minut, aż ładnie zbrązowieje. Wyjąć i wystudzić. Gotowy krem rozprowadzić na wystudzonym spodzie. Na wierzchu ułożyć truskawki. Ozdobić listkami mięty. Schłodzać w lodówce przez kilka godzin
KUCHARNIAZ racji, że sezon na truskawki dobiega końca postanowiłam z nimi zrobić ostatnie ciasto. Doskwierały niesamowite upały więc włączenie piekarnika nie wchodziło w grę. Powstało ciacho
Pani na deserNie macie pojęcia ile osób nabrało się na ten Fałszywy "Sernik"! Każdy kto próbował myślał, że zjada sernik na zimno z truskawkami, nawet mój podejrzliwy syn
Blondynka GotujeSkładniki: palma 250 gram, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk "M", twaróg z wiaderka naturalny 1 kg, dżem truskawkowy niskosłodzony 1/2 słoiczka, budyń waniliowy 3 opakowania + 1/2 litra mleka, herbatniki 250 gram, czekolada gorzka 100 gram czekolada bananowa 100 gram lub inna mleczna, śmietana 18% gęsta 3-4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba W garnku, który nie przypala roztopić palmę(...)ogniu. Następnie dodać dżem truskawkowy niskosłodzony i również rózgą wymieszać mocno, cały czas garnek jest na średnim ogniu. Budyń waniliowy wymieszać z mlekiem i od razu wlewać do masy serowej szybko mieszając do zagotowania i zagęszczenia, gdy zaczną być pęcherzyki, to zdjąć garnek z ognia. Forma dość głęboka 30x25, wys.7 cm z papierem do pieczenia, na dnie poukładać herbatniki
W Mojej Kuchni Lubiędostępne, a samo przygotowanie na pewno nie sprawi Wam problemów. Ciasto za grosik przygotowujemy na jasnym biszkopcie - najłatwiejszym, bez oddzielania żółtek od białek. Masa z budyniu i galaretki to po prostu ugotowany na gęsto budyń w proszku z dodatkiem galaretki truskawkowej - sprawdzi się też brzoskwiniowa, pomarańczowa albo malinowa. Oprócz tego, że ciasto jest tanie, to zawiera również bardzo mało(...)tortownicę o średnicy 25 cm: do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml: na biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 100 g mąki pszennej, czubata łyżeczka proszku do pieczenia ok. 1/2 szklanki wody plus kilka łyżeczek soku z cytryny do nasączenia biszkoptu na masę z budyniu i galaretki: 2 galaretki truskawkowe (albo malinowe, brzoskwiniowe, pomarańczowe), 2 budynie waniliowe
Lekcje w kuchnigorącej wody Składniki na galaretkę: 1 truskawkowa galaretka 300 ml gorącej wody CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI BISZKOPT: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier, a następnie stopniowo dodajemy żółtka. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i miksujemy jedynie do połączenia składników(...)Blaszkę o wymiarach ok. 26x37 cm smarujemy masłem, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wystudzony biszkopt kroimy na pół. W jednej połowie przy pomocy foremki wycinamy różne wzory (u mnie kwiatuszki *zdj. poniżej). KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody. Pozostawiamy w chłodnym miejscu
My Culinary Artostatni kawałek :D W ostateczności podzieliliśmy resztki na cztery :DDD Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 100 g herbatników (użyłam Petitki) 90 g wafelków kokosowych bez polewy 2 łyżki ciemnego kakao 50 g masła SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 1 kg twarogu naturalnego mielonego z wiaderka (użyłam "Delfiko") 200 ml śmietany kremówki(...)czekolady 8 łyżek cukru pudru + około 4 łyżki 4 łyżki żelatyny 5 łyżek wrzącej wody WYKONANIE: SPÓD CIASTECZKOWY: Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki , wafelki i kakao zmiel w blenderze na piasek, na koniec dodaj rozpuszczone masło i ponownie dokładnie zmiksuj. Powstałą masą wyłóż dno tortownicy, uklepując dłońmi, aby spód był
Słodko-Słony Świat Ilony