lato Lato jest moją ulubioną porą roku. Jak mieszkałam we Wrocławiu to pod moim blokiem już od samego rana rozkładali się sprzedawcy ze świeżymi owocami i warzywami. Zawsze brałam truskawki i maliny, by później, w ten upał, chłodzić się litrami koktajli. Z dzieciństwa pamiętam jak Dziadek przynosił z działki całe
Pink Envelopesię na sernik gotowany z galaretką. Wykorzystałam maminy przepis na sernik, który już kiedyś zaprezentowałam na blogu ( sernik gotowany z polewą czekoladową ). Zamiast polewy użyłam do niego owoce sezonowe, truskawki i maliny. Schłodzone ciasto cudownie orzeźwi i poprawi humor :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandrysklepach można dostać maślanki owocowe, kawowe, a ja sobie maślankę owocową robię sama, w domu. Wystarczą owoce i gotowe! Świetnie gasi pragnienie. Nie tuczy, ma sporo wapnia. Składniki -maślanka -truskawki -banan -błonnik witalny i tyle! Wkładamy wszystko do blendera. Miksujemy na gładziutko. Pijemy mocno chłodne. 100 g maślanki dostarcza nam tylko 34 kcal. Nie musi jej sobie żałować nikt
Z Kuchni Do Kuchnimożemy skorzystać z ich pomysłów. Wbrew pozorom crème pâtissière jest szybki i łatwy w przygotowaniu a w połączeniu z owocami sezonowymi jest delicją, polecam gorąco. Crème pâtissière z truskawkami i czereśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedoskonałym pomysłem na pozytywny początek dnia :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru orzechy włoskie Dodatkowo : 3 łyżki płatków migdałowych truskawki Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Proszek budyniowy rozmieszać w małej ilości mleka. Pod koniec gotowania płatków wlać rozmieszany budyń i mieszając gotować na małym ogniu
Chocolate Muffin Bloglekkiej konsystencji. *Można usztywnić krem, dodając pod koniec miksowania śmietany 1 łyżkę żelatyny rozpuszczoną w 2-3 łyżkach wrzątku. Krem nakładamy na bezy i dekorujemy owocami (maliny, borówki, truskawki, poziomki, agrest, porzeczki) i listkami mięty. Smacznego
Smakowity Blog Kulinarnymleku migdałowym, które nadaje całości bardzo ciekawego smaku i delikatności, a przy tym wciąż pozostaje zdrowy i niskokaloryczny. Pycha! SKŁADNIKI (2 porcje) 1/2 szklanki mrożonych malin 1/2 szklanki mrożónych truskawek 1/2 szklanki mleka migdałowego 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżka soku z limonki (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do pucharków i zajadamy
DefinicjaSmakudodać trochę masła migdałowego? :) Dla mnie bomba :) SKŁADNIKI (1 porcja) 125g jogurtu naturalnego 4 łyżki ulubionej granoli 2 kopiaste łyżeczki masła migdałowego (lub orzechowego) maliny, borówki i truskawki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Owoce dokłądnie myjemy. Większ kroimy na kawałki. W pucharku układamy kolejno: połowę jogurtu, dwie łyżki granoli, łyżeczkę masła migdałowego, połowę owoców, jogurt, granolę, masło migdałowe i owoce
DefinicjaSmakudeserem zrobicie furorę wśród gości :) SKŁADNIKI (3 porcje) 500 ml ulubionego cydru 2 łyżeczki żelatyny lub agarau 2 łyżeczki cukru lub ksyliitolu (można pominąć) dodatkowo ulubione owoce (u mnie truskawki i borówki) listki mięty do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Żelatynę lub agar rozpuszczamy w 100ml gorącej wody. Dodajemy cukier/ksylitol i mieszmay. Studzimy. Owoce układamy w szklankach/kieliszkach/pucharkach. Przestudzoną żelatynę/agar łączymy
DefinicjaSmakuKoktajl owocowy na jogurcie naturalnym. Składniki : 35 dag truskawek mały jogurt naturalny 2 czubate łyżeczki cukru Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy. Smacznego
Smak mojego domuProdukty Potrzebne; kefir - 1Litr cukier wanilinowy- 1Łyżeczka cukier- 3Łyżki Truskawki- 300gram Sposób Przygotowania; Wszystko blenderem miksujemy
pichcisztoKluski marchewkowo-orzechowe*; z truskawkami *z masłem orzechowym Dziwne mi kluskowe stworki powychodziły, najpierw dałam do nich kawałek żółtka i ciasto było fajne, ale mój mózg to mój mózg, chciał dać pół jajka, a nie tylko żółtko, bo tak często dawałam, inna konystencja, czy cuś, ale siłą logiki, ciasto było bardziej lepiące, tak, że albo mogłam podsypywać
More food, love and dreamsPyszne, słodkie, a przede wszystkim bardzo proste wykonaniu... Składniki; 750 gramów zmielonego półtłustego twarogu 3 jaja 1,5 - 2 szklanek mąki pszennej szczypta soli truskawki Wykonanie; Zagniatamy zmielony ser z mąką, jajkami i solą. Wałkujemy , wycinamy kolka, rozpłaszczamy je, do środka wkładamy owoc, zalepiamy dokładnie formując kuleczkę. Wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy około
Anioły w kuchnijuż pisałam wcześniej i wiecie już że chia to nasiona szałwii hiszpańskiej bardzo zdrowe i do tego idealnie nadają się do deserów. Tym razem wykorzystałam tutaj truskawki i deser udał się znakomicie. Smakuje wybornie i zdrowy jest niezmiernie, możecie jeść bez obaw o wagę. Zapraszam serdecznie na pyszny deser. Deser truskawkowy z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieowoców i warzyw warto dorzucić kilka kostek lodu, dzięki temu smufi będzie przyjemnie chłodny. Nie żałujcie sobie mięty! Niech będzie chłodno i orzeźwiająco :) Smufisy dwa -soczysta letnia zieleń -truskawka pod brązową kołderką składniki
wegetalerze