wysmarowanej masełkiem formy wkładamy owoce ulubione najlepiej kwaskowate.Ja miałam mrożone truskawki .Posypujemy kruszonką.Tu dowolność: masło wyrabiamy z migdałami,orzechami drobno pokruszonymi ,cukrem i mąką. Owoce posypane kruszonką wkładamy do piekarnika na 5 min na 180 . Mrożone odpowiednio dłużej. Szybko i pysznie a właściwie przepysznie
WYSPA SZCZĘSLIWAnastój. Dodatkowo dzięki zawartości niezliczonej ilości witamin w owocach, będzie stał na straży naszego zdrowia, stymulując układ odpornościowy. Na 4 porcje potrzebne są: -3 dojrzałe banany -2 garście truskawek (mogą być mrożone) -1 duży jogurt naturalny -0,5 litra mleka (najlepiej sojowego) - 2 garście uprażonych wcześniej płatków migdałowych. Wszystko (oprócz płatków migdałowych) blendujemy. Koktajl przelewamy do szklanek i posypujemy
WYSPA SZCZĘSLIWAPrawdziwe śniadanie na bogato :) Tradycyjny omlet bez mąki ( idealny dla osób, które ograniczają węglowodany w diecie) podany z najlepszym kremem białkowym o smaku truskawkowo-waniliowym, kawałkami melona i świeżych truskawek. Polewa to krem czekoladowo-orzechowy Cavalier, który smakuje identycznie jak Nutella, z tym, że słodzony jest glikozydami steviolowymi. Całość jest niebiańsko pyszna i sycąca :) Omlet: 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku
Chocolate Muffin Blogupalne dni Składniki biszkopt z 5 jajek na tortownicę 26 cm 2 małe kubeczki śmietany 18% z Piątnicy … Czytaj dalej Biszkopt ze śmietaną i truskawkami
czarrna od kuchnijajka 250 g masła 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa owoce (banany, truskawki, brzoskwinie, maliny na wierzch) Przygotowanie: Mleko zagotować, wsypać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować!!). Pozostawić do ostygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem na puch
Malinowo w kuchnipostanowiłam upiec coś szczególnego, ciasto, które jest kwintesencją naszych marzeń, ciasto jak widzicie w formie amerykańskiej flagi - rolada biszkoptowa z nadzieniem z serka kremowego do kanapek, śmietany z dodatkiem truskawek. Upiekłam je z myślą o mojej córce, która marzy o podróżach, szczególnie o Nowym Jorku. Rolada wcale nie okazała się trudna jedynie czasochłonna. Wyszła fenomenalna. Polecam zrobić na amerykańskie święto
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki 7 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli 300ml śmietanki 30% 1 łyżka żelatyny 2 łyżki kakao 200 g truskawek polewa … Czytaj dalej Pavlova z kremem kakaowym
czarrna od kuchniKupiłam truskawki i mimo braku sezonu, okazały się pyszne. Tylko jakoś nie miałam na nie pomysłu, z czym połączyć je w koktajlu. I tutaj mamy dowód, że najfajniejsze rzeczy powstają pod wpływem impulsu
Szybko Tanio SmacznieChłodny deser w biało-czerwonych barwach z truskawek i kisielu żurawinowego z bitą śmietaną. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnecukier muszą się dokładnie połączyć z masą z owoców. Wyłożyć masę do miseczek lub foremek. Od razu podawać. Przyjemności życzę Thermomix – do naczynia miksującego wsypać cukier, wrzucić truskawki i maliny, zmielić 10 sek, obroty 8 – dodać banana, nałożyć kopystkę, miksować 30 sek, obroty
Kuchnia Pokoleńowoce. Dzisiaj bardzo prosty sposób na przygotowanie owoców w słoiczkach! Przygotuj: Owoce – ja użyłem borówek Cukier Do czystych, wyparzonych słoików wkładamy owoce. Można użyć takich, jakie akurat mamy: maliny, truskawki, jagody… Ja użyłem moich ulubionych borówek. Owoce zasypujemy cukrem. Najlepiej dodawać cukier już w trakcie nakładania owoców, warstwami. Ile cukru? Ja na mały słoik daję 2-3 łyżki. Jeśli owoce
MarcinChefcalorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 3/4 szklanki jagód (mrożonych) 1 1/2 szklanki truskawek (mrożonych) 400 ml kefiru 0% o smaku owoców leśnych opcjonalnie 1 banan do podania z koktajlami (idealnie się komponuje) Przygotowanie Owoce wyciągamy wcześniej z zamrażalnika i zostawiamy, aby lekko odtajały (powinny być
Słodkie okruszkitrzeba, ja tym razem dałam, choć zawsze przygotowuję bez) Masa śmietanowa: - 300g słodkiej kremówki 30 lub 36% - 300g mascarpone - 1 łyżeczka pudru Dodatkowo: - ulubione owoce sezonowe (u mnie truskawki, maliny i borówki) Dokładnie oddzielone białka (bez grama żółtka) umieszczamy w misie miksera. Zaczynamy ubijać na średnich obrotach miksera. Dodajemy ocet winny i ubijamy na półsztywną masę. Następnie dodajemy
Smaczne Zdrowekonsystencję,dodaj jajka jak będzie ciężko zmiksuj mikserem. dodaj do foremki babkowej , rozgrzej piekarnik na 130 stopni i wrzuć ciasto na 2 godzinki Odstaw do ostygnięcia. Nałóż lody , udekoruj truskawkami lub wybranymi owocami i bitą śmietaną
pichcisztomusu truskawkowego z dodatkiem likieru , tworzy pyszne puszyste ciasto na różne okazje. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się połączą. Mus to nic innego jak zmiksowane blenderem truskawki, dobry sposób na pozbycie się tych mrożonych. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 8 białek ¾ szklanki mąki krupczatki ¼ szklanki ciemnego kakao ½ szklanki oleju roślinnego ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt jasny
Wanilia i Kardamon