truskawki - 19264 przepisów (strona:663/1285)

Ciasteczka oponkowe z dżemem truskawkowym 158

truskawkowym CIASTO 4 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny 2 żółtka 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru 1/2 kg sera białego mały kieliszek octu DODATKOWO 30 dag truskawek cukier żelujący cukier puder do posypania olej do smażenia. Na sam początek przygotować dżem truskawkowy: truskawki zmiksować, dodać cukier żelujący wg przepisu podanym na opakowaniu. Mąkę wsypać na stolnicę, dodać

Gotuję Testuję
Konfitura z czerwonych owoców 77

przygotowania 2 słoiczków konfitury potrzebujemy: – 500g czerwonych porzeczek – 500 g truskawek – 500g cukru żelującego 2:1 – odrobinę wody (1/3 szklanki) Owoce umyć – z truskawek oderwać szypułki a porzeczki oderwać od gałązek. Owoce umieścić w garnku, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu, aż będą lekko rozgotowane (ok 10-15 minut). Dodać cukier żelujący, całość dokładnie

Szybko Tanio Smacznie
Bułeczki z owocami 118

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kolejna drożdżowa propozycja tym razem bułeczki z owocami. Bardzo smaczne i aromatyczne. Te są w wersji z truskawkami ale można wykonać je z dowolnym nadzieniem a nawet same bez nadzienia smakują wyśmienicie. Składniki 500 g mąki 50 g drożdży 300 ml mleka 100g margaryny lub masła 2 łyżki(...)wyrośnięciu ciasta energicznie uderzyć w nie pięścią aby je odgazować, jeszcze raz lekko zagnieść po czym odrywać kawałki ciasta formując małe kulki w głąb której wcisnąć po 1 truskawce. Układać bułeczki na okrągłej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawić jeszcze na 15 minut do napuszenia. Przed włożeniem do pieca posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonką , piec   ok.40 minut -190 stopni

W garach u Gosi
Makaron z białym serem i owocami. 115

twarogiem, malinami i bananem;  woda kokosowa miętowo-melonowa MAKARON Z SEREM I OWOCAMI /przepis własny/ 100 g rurek ukośnych z błonnikiem owsianym (całe opakowanie) banan garść malin garść truskawek garść czerwonej porzeczki 2 łyżki  kremu z kasztanów jadalnych bio 30 ml syropu daktylowego szczypta ekologicznej czarnuszki pół kostki twarogu mielonego (125 g) Makaron ugotować ze szczyptą soli według(...)przepisu podanego na opakowaniu. W rondelku umieścić truskawki i porzeczki, podlać odrobiną wody i zagotować. Gotować do czasu, aż owoce rozpadną się i utworzą gęsty sos. Następnie dodać krem z kasztanów, syrop i czarnuszkę. Ugotowany makaron przełożyć do rondelka, dokładnie wymieszać z sosem i podgrzać. Przełożyć na talerz, udekorować malinami, pokrojonym w plastry bananem i twarogiem. Smacznego! Wszystkie składniki wyróżnione

Poranek na słodko
Ciasto kokosowo- śmietankowe 136

Krem śmietankowy: 350ml słodkiej 30% śmietanki 1 serek mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru Ponadto: 1 opakowanie "Wafle gofrowane" śmietankowe 1 mały słoiczek dżemu truskawkowego 100g płatków migdałowych świeże truskawki (nie są konieczne) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do piany dodajemy naprzemiennie po jednym żółtku i odrobinie cukru, a następnie przesiane(...)następnie serek mascarpone. Krem śmietankowy wykładamy na dżem truskawkowy, a całość posypujemy lekko uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Deser schładzamy w lodówce, przed podaniem możemy udekorować świeżymi truskawkami

Kuchnia w czekoladzie
Tartaletki (kruche babeczki z owocami i budyniem) 146

mleko 1.1/2 szklanki ksylitol 1 łyżka Kłos Pol Dodatkowo : galaretka czerwona ( połowę z niej wsypujemy do szklanki) galaretka żółta ( połowę z niej wsypujemy do szklanki) jagody i truskawki do dekoracji groch łuskany lub w całości papier do pieczenia Krok 1 Mąkę wsypuje na stolnice silikonową ( wcześniej przesiałam), robię w niej dołek i dodaje żółtka oraz pokrojone miękkie masło(...)upieczeniu zostawiam do przestygnięcia i wyjmuje z foremek. Krok 4 Gotuję śmietankowy budyń z ksylitolem  w mniejszej ilości mleka i po zagotowaniu od razu przelewam do upieczonych tart.Dekoruje truskawkami i jagodami, wkładam do lodówki na jakieś 15 minut. Schłodzone zalewam galaretką na przemian żółta i czerwona . Chłodzimy do zgęstnienia galaretki, najlepsze są następnego dnia bo miękną

Różowa kuchnia
Placki chia z truskawkowa salsa 155

oraz szczypty soli. Wszystko łączymy w jedną masę. Smażymy na rozgrzanej patelni kilka minut z każdej strony.     W propozycji podania: salsa truskawkowa Salsa:  300 g świeżych truskawek Sok z połowy limonki Szczypta chilli Garść świeżej mięty 1 łyżeczka miodu Teraz należy przygotować salsę. Truskawki obieramy z ogonków. Dokładnie myjemy. Kroimy na drobną kostkę. Siekamy liście mięty. Wyciskamy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Makaron z dynią, cheddarem i świeżymi warzywami 108

pomysłów, jedna Lubella!” mam dla Was przepis na szybkie letnio-jesienne danie, czyli kolorowy makaron z cheddarem i dynią. Podany z salsą z ogórków, papryki, kukurydzy i truskawek :) Ciepłe danie ze świeżymi składnikami z pewnością zadowoli podniebienie największych głodomorków, lubiących zjeść zdrowo i kolorowo. Ahh i […] Artykuł Makaron z dynią, cheddarem i świeżymi warzywami pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
Bezglutenowe ciasto jogurtowe z owocami 174

Bezglutenowe ciasto jogurtowe z owocami - puszyste, delikatne i pyszne. Idealne z truskawkami, ale nadadzą się wszystkie sezonowe owoce.  Pięknie wyrasta, nie kruszy się, jest miękkie i lekko wilgotne dzięki jogurtowi. Szybkie i banalnie proste do wykonania. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 340 g mieszanki chlebowej Mix per Pane Nutri free (klik) 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 2 jajka(...)cukru 1/2 szklanki oleju np. słonecznikowego 300 g jogurtu naturalnego dowolne owoce sezonowe - u mnie truskawki ok. 250 g cukier puder do posypania Mąkę z proszkiem przesiej, dodaj cukier oraz resztę składników i wymieszaj - tylko do połączenia składników. Nie ma konieczności użycia miksera. Blaszkę (u mnie blacha 16x21 cm)  wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto i wyrównaj powierzchnię.Rozłóż

Kuchnia bezglutenowa
Sałatka Owocowa 147

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Jabłka – 2 szt Gruszki – 2 szt Kiwi – 2 szt   Pomarańcza- 1 szt Truskawki – 15 dag Sok c cytryny- 2 łyżki Cukier puder -1 łyżeczka Rodzynki – 2 łyżki Jabłka i gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem(...)cytryny by nie ściemniały. Truskawki   oczyścić, umyć, i pokroić na ćwiartki. Kiwi obrać i pokroić w ćwierćplasterki, pomarańczę obrać i podzielić na cząstki. Przełożyć do miski wszystkie składniki, posypać cukrem pudrem i dodać rodzynki, delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. godzinę

Camilla w kuchni
Naleśniki z serem i musem truskawkowym 160

truskawkowym Składniki – naleśniki: Mąka pszenna – 1 szklanka Mleko – ½ szklanki Woda gazowana – ½ szklanki Jajko – 1 sztuka Składniki – ser: Ser twarogowy półtłusty – 250g Miód – 2 łyżki Cynamon – szczypta (opcjonalnie) Mus truskawkowy: Truskawki – w dowolnych ilościach ;) Wykonanie – naleśniki: Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z mlekiem i wodą gazowaną. Następnie dodać do ciasta jajko i całość dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany(...)Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Usmażone naleśniki posmarować serem wymieszanym z miodem i polać zmiksowanymi truskawkami

Kuchnia Bon Appetit
ciasto Afrodyta, z musem truskawkowym i kremem 267

jajka -0,5 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka mąki ziemniaczanej -0,5 szklanki cukru (nawet troszkę mniej) MUS TRUSKAWKOWY -2 galaretki truskawkowe -500g truskawek (ja używałam mrożonych) -1 szklanka wody KREM -500 ml mleka + 0,5szklanki -1 budyń śmietankowy -1 łyżka mąki pszennej -0,5 szklanki cukru -125g margaryny lub masła poncz(...)mleka zagotowujemy. Budyń, cukier oraz mąkę mieszamy dokładnie z 0,5 szklanki mleka. Gotujemy budyń. DOKŁADNIE STUDZIMY Masło lub margarynę miksujemy na puch,dodajemy budyń.-krem gotowy :-) MUS TRUSKAWKOWY truskawki miksujemy na mus blenderem lub malakserem. Następnie wlewamy do garnka, dodajemy wodę oraz galaretki i doprowadzamy do wrzenia. Studzimy. Poncz wszystkie składniki mieszamy ze sobą. SKŁADANIE CIASTA Ciemny biszkopt kroimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KOKTAJL TRUSKAWKOWO BANANOWY 116

SKŁADNIKI: 1 jogurt naturalny ok 200 ml 1 banan 5-6 truskawek 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka miodu   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :  Truskawki myję a następnie dzielę na połówki. Banana obieram i kroję na kawałki. Do blendera wlewam jogurt naturalny,dodaję owoce następnie dodaję płatki owsiane i miód. Wszystko blenduję. Przelewam do kubka. Wkładam do lodówki. Podaję z kostkami

Gotowanie Patki
KOKTAJL Z TRUSKAWKAMI I MANGO 162

SKŁADNIKI: 1 Mango 5-6 Truskawek Szklanka mleka 1 Łyżka miodu 2-3 Łyżki płatków owsianych   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Truskawki myję.  Mango myję,obieram a następnie kroję w większą kostkę. Do blendera wlewam mleko.  Dodaję owoce.  Następnie dodaję 2 łyżki płatków owsianych oraz jedną łyżkę miodu.  Wszystko miksuję blenderem. Wkładam do lodówki

Gotowanie Patki
CIASTO MAŚLANE Z OWOCAMI 95

SKŁADNIKI: CIASTO 1 kostka masła 1/3 szklanki cukru brązowego 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej ja dałam tortową 30 dag truskawek KRUSZONKA 10 dag masła 3 łyżki mąki 1 łyżka cukru trzcinowego   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Masło ucieram z cukrem trzcinowym. Do masy dodaję jajka,mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko łączę(...)Truskawki myję i kroję na plastry. Ciasto wylewam na tortownicę lub formę na tartę. Owoce układam na cieście lekko ugniatając. Składniki kruszonki łącze ze sobą i kruszę. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni, góra-dół na 45 min do tzw. suchego patyczka

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania