Składniki: sok jabłko-mięta Hortex 500 ml, sok jabłko-truskawka-mięta Hortex 500 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, biszkopty okrągłe 300 gram, śmietana 30% 330 ml, cukier puder 2 łyżki, śmietanfix 1 opakowanie, sok z buraka 1/4 szklanki, starta czekolada mleczna 100 gram wysoka blaszka 25x18 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać warstwę biszkoptów(...)ziemniaczanej i wlać do soku, mieszając zagęścić, wylać od razu na biszkopty i na wierzch powciskać biszkopty, schować do lodówki do stężenia następnie tak samo zrobić z sokiem jabłko-truskawka-mięta i też na wierzch powciskać biszkopty, schować do lodówki z wyciśniętego soku z buraków wlać 1/4 szklanki do pojemnika, dodać puder cukier, śmietan fix, wlać zimną śmietanę i mikserem
W Mojej Kuchni Lubięcienko w paski 1 cebula pokrojona szeroko w księżyce 3 ząbki czosnku (przeciśnięty nożem) 3 czubate łyżki grzybów mun 1 papryczka chilli pokrojona drobno 1 garść słodkiego groszku 3 truskawki pokrojone na 4-6 części 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki masła 3 listki tajskiej bazylii 2 garście czarnego makaronu - może być zwykły ryżowy 1 litr bulionu kurczęcego(...)gotujemy według przepisu . Następnie dodajemy mleko kokosowe i gotujemy pod przykryciem 5-7 minut. Dodajemy bazylię. W między czasie hartujemy makaron wykładamy na talerz zalewając gorącą zupą. Posypujemy truskawkami Prawda że nie ma tu nic skomplikowanego? Jedynym utrudnieniem może być ilość i jakość składników a nie sztuka gotowania takiej pysznej zupy. Smacznego
Viola cooks with passionkrótko zamieszać do połączenia. Przelać do formy i piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut - sprawdzając patyczkiem. Wystudzić i przekroić na połowę. Frużelina truskawkowa 500 g mrożonych truskawek lub świeżych 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach wody 10 g żelatyny Żelatynę zalać wodą, tylko do przykrycia i odstawić(...)napęcznienia. Truskawki z cukrem umieścić w ganku i podgrzewać na niewielkim ogniu.Dodać sok z cytryny. Zagotować aż owoce zmiękną, i zaczną się rozpadać. Dodać mąkę ziemniaczaną, rozpuszczoną w wodzie i ponownie krótko zagotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Zamieszać. Żelatyna powinna dokładnie się rozpuścić. Wystudzić. Krem z białej czekolady 150 g mascarpone
Piekarz-Kucharz-Garkotłukodstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Strużką wlewamy do masy serowej miksując na średnich obrotach. Masę wylewamy na spód chałwowy i umieszczamy w lodówce. Mus jogurt grecki 400 g. truskawki mrożone 400 g. cukier puder 2 łyżki lub wg. smaku żelatyna 5 łyżeczek + woda Truskawki rozmrażamy. Dodajemy jogurt i miksujemy blenderem. Dodajemy cukier puder. Żelatynę zalewamy zimną wodą
Kuchnia PaulettesSkładniki: białka jajek 10 szt "L", woda mocno zimna 8 łyżek, cukier puder 1,5 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, ocet 3 łyżeczki, budyń śmietankowy 2 opakowania, truskawki mrożone lub świeże 1/2 kg, cukier puder 1 łyżka odmrożone lub świeże białka umieścić w misie robota kuchennego (białka zawsze ubijam o temperaturze pokojowej), końcówką do ubijania ubijać białka na sztywno(...)150C, grzanie góra/dół, piec około 50 minut, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby wierzch za mocno się nie przypiekł, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika truskawki świeże lub odmrożone w blenderze zmiksować z cukrem pudrem, porcję pianki polać musem truskawkowym - pyszny deser z białek z musem truskawkowym szybko znika z talerza..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębardzo mi się przydała. Też sama się jej nauczyłam od mamy, jak zaczęłam wyjeżdżać na studia ;) Dzięki niej zawsze nie miałam problemu ze sklejonymi uszkami, pierogami. Owoce np. truskawki dzięki tej metodzie były zawsze osobno i nie musiałam wyciągać zbitej bryły z zamrażalnika, tylko tyle ile potrzebowałam. A jaka to metoda ? Już opisuje. Pierogi, uszka obgotowujemy w wodzie(...)potrzebne do woreczków śniadaniowych. Sposób ten jest zaprezentowany na zdjęciach tylko zanim się zorientowałam, że to dobry pomysł na wpis na bloga, część zdążyłam już popakować do woreczków. Truskawki (oczywiście nie gotowałam tylko świeże ;)) układałam podobnie, tyle że tutaj dawałam tylko jedną warstwę, żeby mi się z tego mus truskawkowy nie zrobił ;) Uważam jednak, że np. wiśnie czy czereśnie
Justa próbuje gotowaćopal za pomocą palnika aby cukier rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę. Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plDODATKOWO : 300-500 g truskawek 3 łyżki śmietany zasmażka - 2 łyżki bułki tartej 50 g masła PRZYGOTOWANIE : Ugotowane, odcedzone, ostudzone ziemniaki należy zmielić maszynką do mięsa łącznie(...)osolony wrzątku gotujemy kopytka do momentu ich wypłynięcia. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze około 20-30 sekund i wykładamy na durszlak. Polewamy zimną wodą, odcedzamy i rozkładamy na talerze. Truskawki ucieramy lub mielimy z cukrem i śmietaną. Bułkę tartą podgrzewamy an patelni, dodajemy masło i chwilkę prużymy. Kopytka polewamy sosem truskawkowym lub bułką tartą. Podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliopal za pomocą palnika aby cukier rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę. Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plPonieważ czasem mamy w domu tylko kilka produktów, to moja propozycja śniadania na szybko z 3 składników. Polecam Składniki: 1 sucharek od Mamut Polska 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 truskawki Przygotowanie: Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy owoce w kostkę. Do szklanki wkruszamy na dno sucharka. Na niego przekładamy jogurt naturalny. Na górze układamy owoce. Jemy od razu zanim sucharek
słodkie i nie tylko historie kulinarneksylitolu/erytrytolu 1 łyżka octu jabłkowego 1 szklanka wody gazowanej 3-4 łyżki oleju rzepakowego + do posmarowania gofrownicy szczypta soli Dodatki (u mnie) : bita śmietana 1 op. naturalnie owocowe - truskawki Stovit garść suszonej morwy białej Helio Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę z ciecierzycy, dodajemy proszek do pieczenia, sól, ksylitol lub erytrytol i mieszamy składniki suche. Następnie dodajemy ocet jabłkowy, olej(...)Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy olejem. Nalewamy porcję ciasta i pieczemy, aż gofry będą rumiane. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie gofry z bitą śmietaną, truskawkami w żelowej zawiesinie oraz suszoną białą morwą
Kuchnia MagdaLenybiszkopty z wody po ciecierzycy, galaretka zrobioną z kompotu z owoców leśnych z agarem i całość polana rozpuszczoną czekoladą deserową. Link do przepisu Wegańskie mini serniki z truskawkami Szybkie i proste wegański mini sernik na bazie jogurtu roślinnego, mleczka kokosowe z agarem z dodatkiem pokrojonych truskawek. Link do przepisu Walentynkowe trufle daktylowo-czekoladowe Prosty i szybki przepis
wegujemyśmietana, ciasto francuskie, pieczywo pszenne czy ser Nie masz pomysłu jak rozkosznie i pysznie spędzić Walentynki? Skorzystaj z moich propozycji <3 W rozkosznym menu znajdziesz: Płatki owsiane z truskawkami, awokado, chia i innymi chrupiącymi dodatkami Tosty z mango i domową nutellą z koktajlem truskawkowo-pomarańczowym Koktajl malinow0-kokosowyz nasionami chia Zupa kokosowo-czekoladowa z bananami w karmelu waniliowym Muffinki(...)bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Rozgrzewający zmysły krem z czerwonej papryki
Eat me! Fit me!PAPRYKI Z TEQUILĄ PRZYSTAWKI I SAŁATKI SAŁATKA Z KASZĄ PĘCZAK I KURCZAKIEM BRUSCHETTA Z POMIDORAMI SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z ŁOSOSIEM SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MUSZTARDĄ DIJON SAŁATKA Z BOCZKIEM I TRUSKAWKAMI SAŁATKA Z JEŻYNAMI SAŁATKA Z GRIILLOWANYCH WARZYW Z SEREM HALLOUMI CARPACCIO Z CUKINII SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY(...)SHAKSHUKĘ) TARTA Z CUKINIĄ DORSZ Z WARZYWAMI W PAPILOTAC DESERY RUSTYKALNA TARTA Z JABŁKAMI PIECZONE GRUSZKI W MIODZIE TIRAMISU PROSTA SZARLOTKA RÓŻE Z CIASTA FRANCUSKIEGO SERNIK TRADYCYJNY DOMOWA CHAŁWA TRUSKAWKI Z KRUSZONKĄ Artykuł Przepisy na kolację walentynkową pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plchcemy niedużym nakładem sił przygotować niespodziankę dla drugiej połówki. Smakuje tak samo dobrze ze świeżymi owocami, jak i tymi mrożonymi. Składniki na 2-3 porcje: 250g jogurtu greckiego 200g truskawek (mogą być mrożone) 1-2 łyżki miodu lub innego słodzidła 2 łyżeczki żelatyny ¼ szklanki gorącej wody Przygotowanie: Truskawki zmiksować, dodać jogurt i słodzidło . Ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w gorącej
Fabryka pomysłów