równie dobrze w Waszych domach. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO drożdżowe ze śliwkami i kruszonką PRZYGOTOWANIE
nietylkopasta.plproszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru szczypta soli olej do wysmarowania gofrownicy Malinowa frużelina: 200g malin 30 cukru 80ml wody 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: bita śmietana truskawki i borówki Wykonanie: 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do drugiej miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej, mleko, cukier i zmiksować mikserem na jednolitą
Szalona Kuchnia Ewelinymalinami w 10 minut – bo tylko tyle wynosi czas przygotowania tego ciasta. Jedyne, co się dłuży, to czas pieczenia ;) Szklanka podana w przepisie ma pojemność 250ml. Ciasto z truskawkami z olejem przygotowałam w kwadratowej blaszce o wymiarach 23×23 cm. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right
Kulinarne Przebojekiedy czekolada zaczyna się rozpuszczać powoduje uśmiech na twarzy. Wspaniałym uzupełnieniem głębokiego, słodkiego smaku są kwaskowe maliny, które możecie zamienić na inne owoce np. truskawki, borówki lub porzeczki. Jeżeli chcecie sobie poprawić nastrój, to zapraszam do przepisu na brownie z malinami, krok po kroku. Lub do zakładki ze słodkościami
kuron.com.plherbaty, jak wolicie czystek to jak najbardziej będzie pasowało. Można dodać swoje ulubione owoce, zapewniam jednak że z takim zestawem owoców jak wyżej jest obłędne. A może jeszcze truskawki kupicie i upieczecie ten oto placek: ciasto z owocami "Kruszonka" . Ciasto z czarną porzeczką, agrestem, mnóstwem kruszonki i bezą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzyrządzenie ułatwią nowoczesne sokowniki. Naczynia te pod wpływem ciepła wytwarzają parę, która ułatwia owocom „puszczanie soków”. Ich zaletą jest również to, że nie ma konieczności czasochłonnego „przeciskania” malin czy truskawek, jak w przypadku popularnych kilka lat temu sokowirówek. Każdy, kto chce mieć przetwory na zimę, powinien wyposażyć się w wysoki i duży garnek, który ułatwi pasteryzację. A co ze słoikami
Okiem Blondynki by McBlondiTruskawki już są właściwie wspomnieniem (chociaż nadal można je kupić, to chyba na te najsmaczniejsze trzeba będzie poczekać do przyszłego lata), a teraz królują borówki, więc u mnie też eksperymenty. Jednym z nich jest jogurtowe, proste ciasto z borówkami amerykańskimi, które krótko po upieczeniu wyglądały jak gigantyczne jagody Dlaczego tak piszę? Owoce zmieniły w trakcie pieczenia barwę z pastelowej
FitkotZnamy konfitury z brzoskwiń , wiśni, truskawek, czarnej porzeczki, śliwek z gruszkami , fig ..., a kto zna konfiturę z ogorków? Przeglądając książki ze swojej biblioteczki, trafiłam na przepis „ konfitura z ogórków ” w książce Marii Disslowej „Jak gotować”, z 1930 roku. Troszkę go przerobiłam i odsłodziłam. Podaję proporcje na 1,5 kg obranych i pokrojonych ogórków !! (trzeba kupić około 3 kg ogórków
królestwo garówNoże Magimixa wykonane są ze stali Sabatier , która ma zdolność do samoostrzenia. Wypróbowałam je już na wiele sposób i nigdy mnie nie zawiodły. Pamiętacie przepis na shaka truskawkowego? Mrożone truskawki mogą stępić nie jedne noże, ale na pewno nie te Składniki: około 30 suszonych daktyli bez pestek (można dać 2-3 więcej) 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka ciemnego kakao
Słodkie okruszkisercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą pianką i owocami jest idealnym pomysłem na lato! Jeśli chcecie zamienić borówki na inne owoce – możecie śmiało! Pasują truskawki, brzoskwinie, maliny, ananas, kiwi, a nawet winogrona! Gwarantuję, że każde będą tu świetnym dodatkiem! Polecam! SKŁADNIKI: SPÓD: * okrągłe biszkopty – 1 op KREM CYTRYNOWY: * sok z cytryny – 150 ml + skórka
Ostra na Słodkojest też doskonała jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, lub po prostu deser :) W mojej wersji wykorzystałam morele, maliny i borówki, ale świetnie sprawdzą się też wiśnie, czereśnie, truskawki, jagody, albo nawet gruszki czy jabłka. PIECZONA OWSIANKA Z OWOCAMI Czas przygotowania 10 minut + 40-45 minut pieczenia 100 g płatków owsianych 100 g płatków jaglanych 2 jajka Dojrzały
HealthyCreationslimonka, listki mięty, kostki lodu Do dzbanka wlej wodę, dodaj pokrojone w plastry owoce, listki mięty i kostki lodu Woda owocowa 1 litr wody niegazowanej, mrożone owoce, np. maliny, truskawki, limonka, listki mięty Do dzbanka wlej wodę, dodaj mrożone owoce, pokrojoną w plastry cytrynę, listki mięty i kostki lodu. Napój możesz posłodzić ksylitolem lub miodem. Miętowa herbatka Kilkanaście listków mięty
Strefa Zdrowego Żywieniailości składników jest wilgotne i sycące. Owoce, jakie dodacie do ciasta są waszym wyborem, nie muszą to być wiśnie jak u mnie. Świetnie sprawdzą się również śliwki, brzoskwinia, jabłka, truskawki czy maliny, a nawet borówki i jagody. Wykonałam je w dwóch formach, jedno z wiśniami klasyczne takie jak widzicie na zdjęciu, a drugie z dodatkiem odżywki białkowej o smaku banana
Zdrowie i pysznie na talerzuZaraz po truskawkach najchętniej zajadam się morelami, borówkami i właśnie malinami. Najczęściej jadam je solo lub jako dodatek do jogurtu, od czasu do czasu powstanie z nimi sezonowy deser albo wypiek. Pudding z tapioki odkąd zrobiłam pierwszy raz, wszedł do mojego menu na stałe. Tym razem wzbogaciłam go o dodatek gorzkiej czekolady. Zawsze też łączę go z jakimś musem owocowym
Fabryka pomysłówkremowy i aksamitny, a maliny świetnie przełamują słodycz całości. Inne sezonowe owoce jagodowe w nim również się sprawdzą, zatem można upiec sernikobrownie z wiśniami lub czereśniami (wydrylowanymi oczywiście), z truskawkami, porzeczkami, jagodami albo agrestem. Smakowite wyszło, więc upiekę jeszcze nie raz:) Sernikobrownie z malinami Składniki: sernik: 500g tłustego lub śmietankowego twarogu 100ml śmietanki 30% 1 duże jajko 70g cukru
Obiad gotowy