truskawka - 16921 przepisów (strona:723/1129)

Muffinki 92

swobodnie opadać z łyżki. Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego. Formę do wypieku muffinek wyłóż papilotkami i szprycą napełnij je do wysokości 2/3 papilotki. Do moich muffinów dałam po truskawce i kawałki banana. Piecz przez 20 minut 175 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Muffiny są mięciutkie i pyszne. Znikły w jedną chwilkę. Książka warta polecenia! Tytuł - "Ciastecznik" Autor

Z Kuchni Do Kuchni
Kompot czereśniowy na zimę 105

lepszego niż w zimie otworzyć słoik kompotu do obiadu i poczuć ten wspaniały smak lata! Zwykle na zimę robię kompoty z jabłek i truskawek, ale w tym roku zostałam niespodziewanie obdarowana czereśniami i w ten sposób powstało kilka słoiczków kompotu czereśniowego. Wyszedł super, bo jeden już musiałam wypić, gdyż niestety usłyszałam syczenie podczas gotowania i okazało się, że zakrętka

Mania Wypiekania
Zapiekany niebieski deser z malinami i kilka słów o BLUE CORN 164

niebieskiej kukurydzy (z którego zostały wykonane piramidki) zawiera 3792mg/kg antyoksydantów. produkt bezglutenowy; źródło energii. Poza wspomnianymi, testowanymi przeze mnie produktami, w ofercie znajdzie również: Bluecorn popcorn z suszoną truskawką I olejem kokosowym tłoczonym na zimno oraz Bluecorn popcorn z solą himalajską I olejem kokosowym tłoczonym na zimno. Jestem bardzo ciekawa tego połączenia. Może ktoś z Was już próbował? Kilka słów

Słodkie okruszki
Cytrynowy sernik na zimno z brzoskwiniami 149

roczek wnusi, teraz ciasta na wesele dla znajomej. A patrząc na słodkości rodzinka domagała się czegoś słodkiego. Chcąc odpocząć od piekarnika zrobiłam sernik na zimno. Miał być z truskawkami ale sprzedający nie mieli za ciekawych więc wyjęłam puszkę brzoskwiń. Taki serniczek też super smakuje. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Tarta bez pieczenia z borówkami 118

najłatwiejsze ciasto, które warto przygotować latem na deser. Tarta składa się z kilku prostych składników, a smakuje wybornie. Moja tarta jest z borówkami, ale można je zastąpić malinami, truskawkami lub innymi niezbyt kwaśnymi owocami. Spód do ciasta zrobiłam z herbatników, masła i czekolady w proporcjach, jak na mój gust idealnych, gdyż schłodzona tarta nie kruszy się i dobrze się kroi

Kuchcik gotuje
Racuchy z płatkami owsianymi i bananem. 111

jedna łyżka wystarczy) smażyć na rumiano z dwóch stron. Co jakiś czas dodawać po łyżeczce oleju na patelnię.  Przed podaniem można posypać cukrem trzcinowym. Ja podałam dodatkowo z truskawkami. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
GRILLOWANE PAMPUCHY Z SEREM I POMIDORAMI 196

składników i ma w sobie 7 ziół. Pampuchy to moje ulubione danie z dzieciństwa. Mama przygotowywała je zazwyczaj na słodko... śmietana, cukier i... owoce. Zazwyczaj były to jagody lub truskawki. Ja jednak postanowiłam pobawić się smakami i przygotowałam pampuchy na wytrawnie. Sprawdziło się idealnie. Danie jest czasochłonne więc należy zacząć je przygotowywać wcześniej, ale warto poświęcić czas na zrobienie czegoś

Kuchnia w oparach
Sernik bez spodu z bitą śmietaną i owocami lata 144

jajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru 100g margaryny Palma Dodatki: 300ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie fixu do usztywnienia śmietany owoce do dekoracji: truskawki, maliny, borówki mięta do dekoracji 1. Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy do tortownicy

Szefowa kuchni
Wino truskawkowe ( półsłodkie ) 113

Składniki : 4 kg dorodnych zdrowych dojrzałych truskawek 1 kg cukru 2 duże cytryny 6 i 3/5 l wody źródlanej 1 opakowanie drożdży winiarskich uniwersalnych 5 g pożywki dla drożdży 1 ml pektopolu 1 filiżanka mocnej czarnej herbaty  Sposób wykonania :   T ruskawki dokładnie opłucz, obierz z szypułek, lekko rozgnieć, najlepiej drewnianą pałką. Cytryny  dokładnie umyj i sparz wrzątkiem

Przepisy i porady kulinarne
Zdrowa sałatka z kaszą kuskus 124

owocami.  Po dodaniu mięty, sałatka jest orzeźwiająca. Składniki : 2 szkl  kuskusu 2 szkl wody gotowanej sól - szczypta 1/2 szt granata ( pestki ) 1/2 szkl jagody kamczatki 5 dużych truskawek 1,5 łyżki posiekanej mięty Sok sok z 1/2 cytryny miód - 2 łyżki Przygotowanie: Kaszę kuskus wsypać do miski, zalać lekko osoloną gotowaną wodą, odstawić do napęcznienia. Przemieszać delikatnie kaszę

Kuchnia Danusi
Wiśniowa rolada na cieście francuskim 132

piec godzinami aby ciasto było smaczne. Ciasto francuskie z owocami komponuje się bardzo fajnie. W tym momencie mamy bardzo duży wybór jeśli chodzi o owoce. Możemy sięgnąć po truskawki, maliny, rabarbar, czereśnie, wiśnie czy jagody. Ja zdecydowałam się na wiśnie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia

mecooks
Domowy jogurt truskawkowy 167

zrobić domowy jogurt truskawkowy . Gęsty jogurt, pełny owoców i naturalnego aromatu to wspaniały pomysł na śniadanie. Taki jogurt to też świetny dodatek do naleśników, placków, ryżu... Gęsty jogurt z truskawkami można jeść sam lub użyć do wielu przepisów. Domowy jogurt truskawkowy świetnie sprawdza się jako polewa do naleśników oraz placków. Kluski leniwe z jogurtem też są pyszne. Płatki owsiane, gotowany

AniaGotuje.pl
Sernik na zimno z domowym twarożkiem i owocami 97

typu greckiego truskawkowego użyłam Piątnica  (Piątuś) gdyż mają bardzo dobry skład 600 gram domowego serka grani również od Piątnicy żelatyna spożywca na 1,5 litra płynu na wierzch: truskawki jagoda kamczacka 1 galaretka truskawkowa przeźroczysta  biszkopty na spód Przygotowanie: Odmierzoną porcję żelatyny rozpuszczamy w 300 ml wody, następnie studzimy i mieszamy  z jogurtami i serkami. Żelatynę podczas

Życie zaczyna się w kuchni
Drożdżówki z serem i jagodami 234

drożdżowych bułek z serem, kruszonką i np. jagodami.  Co prawda na jagody jeszcze odrobinę za wcześnie (w tym przypadku użyłam mrożonych), ale można użyć np. poziomki, maliny, truskawki, śliwki i czego tylko zapragniecie! Jest mnóstwo przepysznych owoców, które idealnie się nadadzą! Ale żeby już nie przedłużać, zapraszam po przepis! Składniki: Rozczyn: 20 g drożdży 100 ml ciepłego (nie gorącego

Gotuj z Mąką
MUFFINKI JOGURTOWE- BARDZO WILGOTNE 244

zbyt długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozłożyć do nich równo ciasto. Można do każdej babeczki wcisnąć po niedużym kawałku czekolady lub dodać mniejszą truskawkę, poziomki, jeżyny, itp. lub nie dodawać nic. Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.18-19 minut, do lekkiego przyrumienienia (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto dopiekło

Smaczne Zdrowe