takich właśnie przepisów na lody naturalne znajdziesz u mnie sporo. Lody solony karmel to bardzo popularny smak, po który sięgają prawie wszyscy. Z owocowych będzie to klasyczna truskawka, czyli aksamitne i super mleczne lody truskawkowe
AniaGotuje.plgwarantując im frajdę, no i pyszne doznania smakowe. Składniki : (na 24 małe czekoladki) 150 g mlecznej czekolady 200 g białej czekolady dodatkowo: u mnie 3 łyżki suszonej truskawki, która jest lekko kwaskowa i wspaniale przełamała słodycz czekolad. Wykonanie: Każdą z czekolad łamiemy, wkładamy do osobnych miseczki i umieszczamy nad garnkiem w tzw. kąpieli wodnej. Kiedy woda
Walijskie Pichcenieramach swojego zapotrzebowania kalorycznego (np. zamiast kolacji) zdrowe przekąski: pasty (HUMMUS, PASTA Z BIAŁEJ FASOLI, PASTA Z CZERWONEJ FASOLI, PESTO) sałatkę (Z GRUSZKĄ I BAKŁAŻANEM, ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI) warzywa pokrojone w słupki Gdy nie masz czasu wyjściem z sytuacji mogą być orzeszki arachidowe, ale te prażone lub surowe zamiast tych solonych i smażonych. Te drugie nic dobrego do twojego
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyjajkiem 2. Chłodnik z botwinką 3. Chłodnik pomidorowo-paprykowy 4. Jogurtowy chłodnik wiśniowy z chia LODY 1. Marmurkowe lody truskawkowe z mleczkiem kokosowym 2. Jogurtowe lody z truskawkami i wanilią 3. Kolorowe lody bananowe z drażetkami i batonikami 4. Delikatnie miętowe lody wodne z czereśniami 5. Deser lodowy 6. Domowe lody truskawkowe
Codzienna kuchnia niecodziennapare różnic. Szarlotka to rodzaj ciasta kruchego lub półkruchego i niekoniecznie musi być z jabłkami, równie dobrze można dodać do niej inne owoce np: morele, śliwki, wiśnie czy truskawki. Podawana jest wyłącznie na zimno. Jabłecznik natomiast może mieć tylko jabłka, jak sama nazwa wskazuje, a ciasto może być inne niż kruche lub półkruche, może być francuskie, bezowe, biszkoptowe
RITA food channelwykorzystać do różnych deserów, omletów albo zjadać ze słoika. Dżem możemy zrobić z dowolnych owoców, zarówno świeżych i mrożonych. Ja już nie mogę się doczekać, żeby przetestować wersję z truskawkami ;) Składniki (2 porcje): Warstwa kokosowa: 1 puszka mleka kokosowego (trzymanego przez noc w lodówce) 2 łyżki nasion chia 3 łyżki miodu Wiśniowy dżem chia: 1 szklanka mrożonych wiśni
Healthy food explorerróżne przepisy i nastawiam się na owocowe wypieki :) W tym przepisie użyłam jeszcze resztki znalezionych w zamrażalniku owoców leśnych, ale sprawdzą się każde inne a najlepiej te świeże np. truskawki lub maliny :) Muffinki przypominają trochę owsiankę, można je zjeść na śniadanie, nie zawierają one mąki, a zamiast tłuszczu użyłam jogurtu greckiego. Dodatkowo wzbogaciłam je o zdrowe nasiona chia. Składniki
Healthy food explorerjuż zwłaszcza podane z pysznym i zdrowym kremem czekoladowym z awokado. Na to jeszcze wiórki kokosowe, niestety nie miałam żadnych świeżych owoców, bo takie śniadanko byłoby jeszcze pyszniejsze. Zwłaszcza truskawki idealnie by się z nimi komponowały, ale myślę, że maliny albo borówki też będą doskonale pasować. Składniki (2 gofry): 1 duże jajko 2 płaskie łyżki mąki kokosowej
Healthy food explorerdeserek, który można zjeść również na lekkie śniadanie. Zwłaszcza w gorące dni będzie to bardzo dobra opcja. Zamiast malin można użyć innych owoców, na pewno dobrze sprawdzą się borówki, truskawki lub wiśnie. Składniki: 2 łyżki nasion chia 3/4 szklanki mleka roślinnego 2 łyżki syropu z agawy 1/2 szklanki malin gorzka czekolada Wykonanie: Nasiona chia zalać mlekiem roślinnym, dodać syrop
Healthy food explorerbiałek jaj * 30 g mąki pszennej * szczypta soli * pół łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam Skworcu ) *olej kokosowy do posmarowania patelni Dodatki: * masło czekoladowe typu Nutella * truskawki * borówki * płatki migdałów (użyłam Skworcu ) Wykonanie: Białka jaj ubić na sztywną pianę (przed ubijaniem dodać szczyptę soli). Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko do ubitej piany. Wszystko delikatnie
Zrób to smaczniesezonie letnim zaraz po malinach i truskawkach, to właśnie borówki jadam najczęściej. Dodaję je do jogurtu naturalnego lub owsianki, świetnie sprawdzają się też do szybkich ucieranych ciast. To przygotowałam z myślą o drugim śniadaniu do pracy. W lodówce miałam serek ricotta, który jest delikatny w smaku, więc wyszło lekkie i jednocześnie wilgotne pełnoziarniste ciasto z borówkami. Składniki na keksówkę
Fabryka pomysłówczym Wam się kojarzy dzieciństwo? Mi z knedlami domowej roboty. Mama wkładała najczęściej do knedli śliwki lub truskawki. Knedle polewałam dużą ilością jogurtu lub śmietany i obsypywałam cynamonem. Dom pachniał przepięknie korzenną przyprawą, słodkimi owocami i ziemniakami. Knedle w tym wydaniu są delikatne w smaku i nie rozpadają się przy gotowaniu. Składniki: 500 g ziemniaków koszyczek malin 250 g mąki
Kuchnia w oparachŚliwki Warzywa i owoce, które przechowujemy w lodówce Brokuły Brukselki Czereśnie Granaty Jabłka Jagody Jarmuż Kalafior Kapusta Kukurydza w kolbach Kolendra Maliny Marchewka Pietruszka Por Roszponka Rukola Sałata Szparagi Truskawki Winogrona Zielony groszek Warzywa i owoce powinny być trzymane osobno, bo przyspieszają proces dojrzewania innych owoców i warzyw Awokado Cebula (ze względu na zapach, który może się udzielić innym warzywom
Niedzielny kucharzInaczej część wyladowałaby na dnie piekarnika. To tak ku przestrodze. A efekt końcowy? Prawdziwy hicior bym powiedziała. Pyszny oprószony cukrem pudrem, wspaniały z golden syrup, oraz ze świeżymi truskawkami. Zapewne sprawdzi się też z innymi dodatkami - kleksem bitej śmietany, dobrym dżemem, puszkowanymi owocami, czy sosem czekoladowym. Przepis z bloga My Blue&White Kitchen . Składniki: (na 1 bardzo duży
Lejdi of the house