truskawka - 16921 przepisów (strona:722/1129)

Sernik bez spodu z bitą śmietaną i owocami lata 149

jajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru 100g margaryny Palma Dodatki: 300ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie fixu do usztywnienia śmietany owoce do dekoracji: truskawki, maliny, borówki mięta do dekoracji 1. Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy do tortownicy

Szefowa kuchni
Wino truskawkowe ( półsłodkie ) 118

Składniki : 4 kg dorodnych zdrowych dojrzałych truskawek 1 kg cukru 2 duże cytryny 6 i 3/5 l wody źródlanej 1 opakowanie drożdży winiarskich uniwersalnych 5 g pożywki dla drożdży 1 ml pektopolu 1 filiżanka mocnej czarnej herbaty  Sposób wykonania :   T ruskawki dokładnie opłucz, obierz z szypułek, lekko rozgnieć, najlepiej drewnianą pałką. Cytryny  dokładnie umyj i sparz wrzątkiem

Przepisy i porady kulinarne
Zdrowa sałatka z kaszą kuskus 128

owocami.  Po dodaniu mięty, sałatka jest orzeźwiająca. Składniki : 2 szkl  kuskusu 2 szkl wody gotowanej sól - szczypta 1/2 szt granata ( pestki ) 1/2 szkl jagody kamczatki 5 dużych truskawek 1,5 łyżki posiekanej mięty Sok sok z 1/2 cytryny miód - 2 łyżki Przygotowanie: Kaszę kuskus wsypać do miski, zalać lekko osoloną gotowaną wodą, odstawić do napęcznienia. Przemieszać delikatnie kaszę

Kuchnia Danusi
Wiśniowa rolada na cieście francuskim 143

piec godzinami aby ciasto było smaczne. Ciasto francuskie z owocami komponuje się bardzo fajnie. W tym momencie mamy bardzo duży wybór jeśli chodzi o owoce. Możemy sięgnąć po truskawki, maliny, rabarbar, czereśnie, wiśnie czy jagody. Ja zdecydowałam się na wiśnie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia

mecooks
Domowy jogurt truskawkowy 181

zrobić domowy jogurt truskawkowy . Gęsty jogurt, pełny owoców i naturalnego aromatu to wspaniały pomysł na śniadanie. Taki jogurt to też świetny dodatek do naleśników, placków, ryżu... Gęsty jogurt z truskawkami można jeść sam lub użyć do wielu przepisów. Domowy jogurt truskawkowy świetnie sprawdza się jako polewa do naleśników oraz placków. Kluski leniwe z jogurtem też są pyszne. Płatki owsiane, gotowany

AniaGotuje.pl
Sernik na zimno z domowym twarożkiem i owocami 105

typu greckiego truskawkowego użyłam Piątnica  (Piątuś) gdyż mają bardzo dobry skład 600 gram domowego serka grani również od Piątnicy żelatyna spożywca na 1,5 litra płynu na wierzch: truskawki jagoda kamczacka 1 galaretka truskawkowa przeźroczysta  biszkopty na spód Przygotowanie: Odmierzoną porcję żelatyny rozpuszczamy w 300 ml wody, następnie studzimy i mieszamy  z jogurtami i serkami. Żelatynę podczas

Życie zaczyna się w kuchni
Drożdżówki z serem i jagodami 252

drożdżowych bułek z serem, kruszonką i np. jagodami.  Co prawda na jagody jeszcze odrobinę za wcześnie (w tym przypadku użyłam mrożonych), ale można użyć np. poziomki, maliny, truskawki, śliwki i czego tylko zapragniecie! Jest mnóstwo przepysznych owoców, które idealnie się nadadzą! Ale żeby już nie przedłużać, zapraszam po przepis! Składniki: Rozczyn: 20 g drożdży 100 ml ciepłego (nie gorącego

Gotuj z Mąką
MUFFINKI JOGURTOWE- BARDZO WILGOTNE 249

zbyt długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozłożyć do nich równo ciasto. Można do każdej babeczki wcisnąć po niedużym kawałku czekolady lub dodać mniejszą truskawkę, poziomki, jeżyny, itp. lub nie dodawać nic. Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.18-19 minut, do lekkiego przyrumienienia (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto dopiekło

Smaczne Zdrowe
Murzynek 184

lepiej, teraz mam nieco mniejszą słabość do surowego ciasta, a miski liże już ktoś inny ;) Moja mama robiła murzynka na dużej blaszce i dodawała jeszcze przed pieczeniem wiśnie lub truskawki ze słoika. Nie przekrawała już ciasta po upieczeniu, bo miało w sobie owoce. Tak też smakuje pysznie! Jedyną wadą takiego rozwiązania jest to, że w cieście robią się dziurki

Ciastkozercy
Sorbet mango 221

Sorbet mango jest niezwykle orzeźwiający. To jedne z lodów, które zawsze szykuję latem, mimo że mamy w kraju dużo świetnych owoców sezonowych.  Zobacz koniecznie jak zrobić sorbet z truskawek oraz moje ukochane lody kajmakowe . A warto dodać, że aby zrobić te wszystkie lody nie potrzebujesz maszynki do lodów

AniaGotuje.pl
Kruche ciasto z morelami pod bezą 128

Truskawki już były, rabarbar też , więc czas na autorskie morelowe ciasto z posmakiem migdałowym. Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1/2 małej łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła 40 g cukru  1 cukier waniliowy ok. 16 g o smaku migdałowym 4 żółtka Morele z powidłami 700 g - 800 g moreli 200 g powideł

W Moim Magicznym Domu
Kostka Ferrero Rocher 399

porcję i podać *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: RUROCIĄG – PYSZNE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ FERRERO ROCHE – CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ CZERWONY KAPTUREK – BAJECZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Deser z owocami i kremem z białą czekoladą 123

kremem z białą czekoladą :) SKŁADNIKI Mi z tych proporcji wyszło 10 deserów w szklankach 200ml -3 różne galaretki  u mnie cytrynowa, wiśniowa i owoce leśne -200g truskawek -1 duży banan -1 nektarynka lub brzoskwinia KREM -500ml śmietany 36% -2 tabliczki białej czekolady (dobrej jakości) DODATKOWO  -1 batonik Kinder chocolate  Galaretki przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serniczek na zimno (bezglutenowy) 143

pół tabliczki białej czekolady masa serowa: 0,5 l śmietany 30 % 750 g sera sernikowego 3 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny lub limonki 5 łyżeczek żelatyny owoce (truskawki, granat, winogrona, borówki lub takie jak macie)   Przygotowanie: Płatki kukurydziane rozdrabniamy blenderem. Masło i czekoladę rozpuszczamy w rondelku, wlewamy do płatków i mieszamy. Jeżeli nadal są zbyt sypkie trzeba

Kulinarna Patilogia

Proponowane wyszukiwania