smażyłam na max mocy. Gofrownice są różne. Ja swoją przed użyciem posmarowałam olejem - zmoczyłam kawałek ręcznika kuchennego w oleju i smarowałam kratkę. Podawałam moje gofry z konfiturą z truskawek, bitą śmietaną, owocami sosem czekoladowym. Rozpusta smakowa! Jakie to było pyszne! Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąswoich przepisach. Maliny fantastycznie sprawdzają się w słodkich deserach, ale warto wykorzystać je także w daniach wytrawnych np. sałatkach. Uwielbiam sałatki z wykorzystaniem owoców: malin, truskawek czy arbuza . Składniki: 1 00 g mixu sałat (szpinak, rukola, liście botwinki) 70 g sera z niebieską pleśnią, 200 g malin, 2 łyżki płatków migdałowych, m iodowy winegret z tego przepsiu . Sałatę
Moja kraina smakówwakacjami i kuchnią mamy, czyli ze wspomnieniami dzieciństwa. Najczęściej lepię wytrawne pierogi, ale czasami przygotowuję pierogi na słodko jak te dzisiejsze, pierogi z jagodami i twarogiem lub pierogi z truskawkami . Te z nektarynkami zrobiłam, gdyż zabrakło mi farszu do ruskich pierogów, a szkoda było mi wyrzucić ciasto. Zastanawiałam się tylko jakie owoce wybrać, czy wykorzystać wiśnie czy mandarynki, wypadło
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięblogu znajdziecie mnóstwo smacznych drożdżowych inspiracji: Ciasto drożdżowe z owocami lata Drożdżowe ciasto ze śliwkami Drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Dyniowe ślimaczki drożdżowe
Kulinarne przygody Gatitypłatków owsianych oraz suszonych daktyli. I to właśnie suszone daktyle pełnią rolę słodzidła, a także są bardzo dobrym lepikiem. Całość dopełniają owoce - oprócz borówek pasują tu również maliny, truskawki czy porzeczki... Składniki: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 200 g suszonych daktyli 100 g gorzkiej czekolady 200 g borówek Wykonanie: Korpusy: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około
Kuchnia MagdaLenypłatków owsianych oraz suszonych daktyli. I to właśnie suszone daktyle pełnią rolę słodzidła, a także są bardzo dobrym lepikiem. Całość dopełniają owoce - oprócz borówek pasują tu również maliny, truskawki czy porzeczki... Składniki: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 200 g suszonych daktyli 100 g gorzkiej czekolady 200 g borówek Wykonanie: Korpusy: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około
Kuchnia MagdaLenypatrzy na te soczyście zielone liście, pachnące fioletowe i białe bzy, czy kwitnące jabłonie. Na bazarach pojawiają się pierwsze nowalijki, za chwilę pojawią się pierwsze „prawdziwe” truskawki i już za chwilę bazarowe kosze uginać się będą od pięknych polskich warzyw i owoców. Do tego czasu warto wygrzebać z półek zeszłoroczne dżemy i powidła i użyć ich do naleśników
Pełna Lodówkapyszny deser, którego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut! Do jego przygotowania możecie użyć zarówno herbatników jak i innych kruchych ciastek. Oprócz borówek możecie dodać malin, truskawek lub jeżyn. Gwarantuję, że będzie równie pyszny. Deser z mascarpone, borówkami i herbatnikami Porcja na 2 desery w pucharkach Składniki 250g mascarpone z lodówki, ok. 150g borówek, 1 kieliszek burbona, whisky
Pełna Lodówkaziemniaczanej, 50g płatków migdałowych, Masa serowa: 400ml śmietany 30%, 2 śmietan fixy, 4 łyżki cukru pudru, 5 łyżek twarogu sernikowego z Mascarpone President, Dodatkowo: 500g dowolnych owoców (np. borówki, truskawki. winogrona), kolorowe wiórki kokosowe. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaję twaróg sernikowy oraz budyń. Ucieram. Masę serową wylewam na tortownicę o średnicy
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj mam dla Was przepis na najprostsze, najszybsze i najsmaczniejsze, cudownie puszyste FIT ciasto z owocami. Niezastąpione w okresie letnim, kiedy królują sezonowe, pachnące słońcem truskawki, morele, jagody, borówki, porzeczki czy maliny. Co więcej, zawsze i każdemu się udaje. Koniecznie spróbujcie. Print Ciasto z morelami FIT Najprostsze, najszybsze i najsmaczniejsze, cudownie puszyste FIT cisto z morelami lub innymi sezonowymi owocami
Fitsweet.meSKŁADNIKI NA BEZE: 6 białek 300g cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM: 250g śmietany 30% 250g mascarpone DODATKOWO: Owoce wedle uznania - u mnie truskawki, maliny, borówki amerykańskie WYKONANIE: 1. Ubijamy białka z solą, stopniowo dodajemy po łyżce cukru, ubijamy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji, cukier musi nam się całkowicie rozpuścić. Pod koniec dodajemy mąkę. 2. Blaszkę
Dziś Ja gotujeDziś małe zestawienie na kolorowe koktajle owocowe: z truskawkami, bananami, pomarańczą, granatem, sokiem jabłkowym, jogurtem , a nawet z jarmużem, czyli dla każdego coś kolorowego i pysznego! ;) Koktaj truskawkowy Koktajl bananowy z kiwi Koktalj truskawkowy z bananem Koktakj z sokiem jabłkowym, natką, kiwi Koktalj z jarmużem Koktalj bananowo - borówkowy Smoothie banan, pomarańcza, awokado Smoothie banan, grapefiut, granat
Lena Gotujeschłodzoną śmietankę kremówkę na sztywno. Na spód ciasta wykładamy krem czekoladowy i dokładnie rozprowadzamy. Na krem wykładamy śmietanę. Wierzch ciasta układamy obficie owoce – ja użyłam pokrojonych w plasterki truskawek, całych malin i borówek amerykańskich. Całość wkładamy do lodówki do schłodzenia na minimum 2 godziny. Potem podajemy i jemy ze smakiem. Powrót na górę
Smaczna Stronaplacków): 1 banan 1 łyżka nasion chia 50ml wody 60g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju + do smażenia szczypta soli 1 szklanka owoców leśnych (maliny, jeżyny, truskawki, jagody, borówki itp) banana zblenduj z nasionami chia i wodą i odstaw na 10 minut po tym czasie zblenduj raz jeszcze, żeby masa była puszysta dodaj mąkę, proszek do pieczenia
SandraFrej.comBiszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem śmietankowo-owocowy: 600ml śmietanki kremówki 30-36% 400g owoców typu jagody, maliny, porzeczki, truskawki, wiśnie itp. (u mnie jagody i porzeczki) – mogą być mrożone owoce pół szklanki cukru 4 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 400ml gorącej wody pół szklanki
Blog z Apetytem