herbatników, 100 g masła, Krem 250 g mascarpone, 200 g śmietany 30 lub 36%, 2-3 łyżki cukru pudru. Dodatkowo maliny, borówki lub inne dowolne owoce np. truskawki (w sumie około 400 g). Herbatniki dokładnie pokruszyć (np. wałkiem w szczelnie zamkniętej torebce) lub zmiksować w malakserze. Masło rozpuścić, lekko przestudzić, dodać do ciasteczek. Wymieszać – ma powstać mokry ciasteczkowy piasek
Moja kraina smakównutą chrzanu Najlepsze pierogi ruskie Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi Wydrukuj przepis The post Pierogi z borówkami appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoUcierane ciasto serowe z truskawkami i kruszonką. Wilgotne, aromatyczne, proste do zrobienia i bardzo dobre w smaku. Czytaj dalej
Arabeska waniliowapara-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Sezon na truskawki powoli dobiega końca, jednak przyszedł czas na kolejne pyszne owoce, przykładem może być arbuz. Dlatego nie pozostajemy obojętni i ostatnio przygotowaliśmy drinka z jego bazie. Arbuzowe szaleństwo SKŁADNIKI NA 1 DRINKA
Związek na patelnidlatego często spełniam ich smakowe życzenia. Ale sama też serwuję sobie to na co mam ochotę. Pomimo, że teraz w ogródkach i na straganach jest tyle sezonowych owoców: truskawek, malin, czereśni. wiśni... ja nabrałam ochotę na szarlotkę. Tak, zachciało mi się zjeść ciasto z jabłkami, pomimo że w tej chwili nie jest sezon na jabłka
Kuchnia u Krysipsychicznie odpoczęłam od małych terrorystów :D Proste, szybkie i pyszne ciasto z czereśniami. Zresztą nie tylko czereśnie do niego pasują. Do tej pory piekłam je już z truskawkami i morelami i za każdym razem wychodziło bez zarzutu. Ciasto wychodzi wysokie, wilgotne i puszyste. Przepis pochodzi z tej strony ( klik ). P.S. Zdjęcia robione przy lipcowym, wieczornym słońcu...:) Lato trwaj! Forma
My simple kitchenUwielbiam tę porę roku, kiedy spacerując po ogrodzie można zbierać z krzaczków dary ogrodu. Truskawki już się kończą, jagoda kamczacka też za nami. Teraz przyszedł czas na agrest. Zbieram i zamykam do słoiczków na zimę. Będzie co wspominać :) Dziś zapraszam na najprostszy smak lata, kompot :) Składniki - agrest - cukier - woda Wykonanie Agrest płuczę pod bieżącą, zimną wodą, pozbawiam szypułek. Układam
Kuchnia z widokiem na ogróddeser, na śniadanie. Wzięłam: garść malin, kilka truskawek, opakowanie mleczka kokosowego (250 ml) 2 listki namoczonej żelatyny i rozpuszczonej. Całość zblendowałam. Przelałam do naczyń i schłodziłam w lodówce. Deser ma lekką strukturę. Lekko piankowatą. Przyjemną
AZgotuj!Ciasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne
Kuchnia MagdaLenyCiasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne
Kuchnia MagdaLenysmak ciasta idealnie komponuje się z lekką kwasowością malin oraz aromatem cytryny – w cieście jest skórka cytrynowa. Oczywiście zamiast malin możecie użyć innych czerwonych owoców, jak na przykład truskawki, porzeczki czy wiśnie. Zobacz też: Ciasteczka owsiane z żurawiną Proste ciasto bananowe Przepis na cytrynowe babeczki z malinami Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 40 minut Składniki mały jogurt naturalny
Kuchnia Bazyliinaszych upodobań smakowych od 350g do 500g na 1 kg owoców. Składniki: Owoce Cukier Konfitur-Fix Przygotowanie: Wybrane owoce oczyścić (u mnie przeważnie jest to czarna porzeczka, truskawki, czereśnie lub wiśnie, umyć i wypestkować , oczywiście pisząc o wypestkowaniu nie mam na myśli porzeczki). Duże owoce lekko rozdrobnić, odważyć odpowiednio 1 kg owoców lub 750ml soku na 1 opakowanie
W garach u Gosistan wypieczenia. Po tym czasie od razu wyjąć. I smacznego ps. ciasto ucierane, może służyć jako baza do placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki... Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka z cynamonem i jabłecznika gotowy
mojej kuchnistan wypieczenia. Po tym czasie od razu wyjąć. I smacznego ps. ciasto ucierane, może służyć jako baza do placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki... Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka z cynamonem i jabłecznika gotowy
w mojej kuchni