jagodzianka" Na początku maja, w kuchni króluje rabarbar. Przekonałam się o tym zaglądając na portale społecznościowe. U mnie skojarzenie było jedno … Przeczytaj cały artykuł Post Kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerjagodzianka" Uwielbiam pierogi każdego rodzaju, te z owocami, z kapustą z grzybami, ruskie, z serem, szpinakiem, czy mięsem – oprócz tych … Przeczytaj cały artykuł Post Pierogi z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerśniadanie, deser albo zamiast słodkiej przekąski. Polecam! A przy okazji przypominam o kończącym się konkursie! Możecie zgarnąć fantastyczny sprzęt m.in do koktajli! Szczegóły tutaj: http://ostra-na-slodko.pl/2015/05/06/konkurs-zmiksuj-ostrej-slodki-koktajl/ SKŁADNIKI: * truskawki – 250 g * mleko kokosowe – 200 ml * sok z limonki – 3 łyżki * miód – 1 czubata łyżka * wiórki kokosowe – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą
Ostra na Słodkomisce i wymieszać przy pomocy trzepaczki balonowej - mamy otrzymać gładką masę. Na rozgrzaną patelnię wykładamy łyżką ciasto i smażymy do zrumienienia z każdej strony. Owoce: 250 g mrożonych truskawek, 200 g mrożonych malin, 3 garści mrożonych czarnych porzeczek, 5 łyżeczek cukru, 2-3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej + kilka łyżeczek wody Owoce umieścić w rondelku, podgrzewać na średnim ogniu. Kiedy się
Plate of Joyłyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki cukru pudru Roztopić czekoladę, dodać do niej śmietanę, a następnie cukier. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Owoce: 250 g mrożonych truskawek, 200 g mrożonych malin, 3 garści mrożonych czarnych porzeczek, 5 łyżeczek cukru, 2-3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej + kilka łyżeczek wody Owoce umieścić w rondelku, podgrzewać na średnim ogniu. Kiedy się
Plate of Joywrzucamy do pojemnika blendera, dodajemy trochę jogurtu naturalnego oraz miód / syrop z agawy, miksujemy aż uzyskamy gładką konsystencję. Przekładamy do miseczek, podajemy z owocami. Smacznego :) * u mnie mrożone maliny, truskawki i czerwone porzeczki ** ilość miodu / syropu zależy od słodkości naszych owoców - możemy pominąć dosładzanie jeśli użyjemy słodkich owoców, np dojrzałych bananów
Plate of Joymąki jaglanej, 30 g mielonego lnu, szczypta soli, 1 jajko, 1/4 łyżeczki pasty waniliowej, 1/4 łyżeczki suchych drożdży, 11 łyżek ciepłego mleka, 2 łyżki syropu z agawy dodatkowo: marakuja, truskawki, syrop z agawy, cukier puder Wszystkie składniki placuszków umieścić w misce i dobrze wymieszać przy pomocy trzepaczki balonowej. Przykryć ściereczką, zostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia na 30-40 minut
Plate of Joypomarańczowym i owocami. Możemy dodać posiekane orzechy, będzie jeszcze pyszniej! Składniki: 150 g ugotowanej kaszy quinoa, 60 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, 1 banan, 60 g świeżych malin, kilka truskawek, ew. 2 łyżeczki ksylitolu / syropu z agawy / miodu dodatkowo : świeże owoce do podania Kaszę quinoa, sok i owoce umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy, aby wszystkie składniki się ze sobą
Plate of Joyprażonymi ziarnami z kokosem- od ZIARENKOWO serek mascarpone zmiksowałam z miodem oraz mocnym espresso. Polałam.Zlożyłam na pół. Posypałam cukrem pudrem. Polałam koniecznie mascarpone. Dodałam owoce. Na koniec truskawki i syrop truskawkowy. I pyszny oraz prosty deser..gotowy. Z naleśnikami postępowac podobnie, tylko należy je wychłodzić pod to konkretnie nadzienie. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniDoskonała propozycja na ciepłe dni,polecam szczególnie dla małych niejadków.Prosty w przygotowaniu,pożywny i smaczny obiad zachwyci nawet największego łasucha. Składniki: makaron (najlepiej jakiś gruby) świeże truskawki twaróg półtłusty opcjonalnie cukier puder odrobina ekstraktu waniliowego sól Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.Truskawki czyścimy,obieramy z szypułek i dokładnie myjemy.Miksujemy owoce wraz z serem
Wielki apetytSkładniki: 400g mąki 9 jajek 2 szklanki cukru 4,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 kostki masła/margaryny olejek waniliowy 0,5kg truskawek cukier puder listki mięty szczypta soli Sposób przygotowania: Do mąki dodajemy cukier,proszek do pieczenia i sól.Do utartego masła/margaryny,dodajemy stopniowo jajka-nadal ucieramy aż uzyskamy puszystą masę. Dodajemy sypkie produkty i miksujemy
Wielki apetytSkładniki: arbuz truskawki czereśnie listki świeżej mięty opcjonalnie wino musujące Sposób przygotowania: Z arbuza wycinamy koszyczek.Z miąższu wycinamy ładne kawałki arbuza (użyłam łyżki do robienia kulek z owoców).Następnie dokładamy ulubione owoce.Całość dekorujemy listkami świeżej mięty.Gdy koszyczek przygotowujemy z myślą o dorosłych świetnym dodatkiem jest wino musujące (wlewamy odrobinę do wnętrza koszyka i podajemy
Wielki apetytczubata łyżeczka mąki ziemniaczanej , 2 łyżki mielonych (lub drobno posiekanych) orzechów , 1 łyżka masła , 8-10 łyżek płatków owsianych , 1 szklanka pokruszonych korzennych ciasteczek (można użyć ulubionych herbatników), kilka truskawek . 2/3 mleka zagotować wraz z cukrem, esencją waniliową, orzechami i masłem. W reszcie mleka rozprowadzić mąkę pszenną i ziemniaczaną, wlać do mleka. Gotować przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć
Codzienna kuchnia niecodziennaDeser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Składniki (na ok. 4 duże desery): czerwona galaretka (np. truskawkowa, malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g dowolnych owoców (np. jeżyny, maliny, borówki, truskawki) 200 ml mleka ok. 180 g pianek marshmallow 350 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody
Słodka Stronajogurtowy owsiany szejk z nerkowcami; mus bananowy i truskawkowy Miało być w paski, ale truskawki się zbuntowały, no cóż, bywa :P Swoją drogą jak ten szejk owsiany fajnie zgęstniał przez noc ^^ Bo skoro wiosna, czy lato to i deszcz i burze, no cóż mam dobry humor to wybaczam
More food, love and dreams