truskawka - 16921 przepisów (strona:359/1129)

Ciasto z kremem i truskawkami 144

Proste ciacho z truskawkami i kremem budyniowym. Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem budyniowy: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 3-4 łyżki, masło 200 g, dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa 2 szt, Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy ostygnięty budyń i cały czas ucieramy. Masę wykładamy na biszkopt i układamy na masie truskawki. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Gdy zaczną tężeć wylewamy galaretkę na wierzch ciasta. Ciasto przechowujemy w lodówce

kulinarne odsłony pati
Deser truskawkowy 272

Sezon truskawkowy powoli dobiega końca, ale zanim świeże truskawki zniknął całkowicie z krzaczków zróbcie pyszny truskawkowy deser. Lekka pianka truskawkowa, odrobina galaretki oraz bita śmietana. Pycha!!! DESER TRUSKAWKOWY Składniki: (4 porcje) 500 g truskawek 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (+1/3 szkl wody) galaretka truskawkowa 200 ml śmietany 30% (+ cukier puder do smaku(...)Przygotowanie: Truskawki myjemy, obrywamy szypułki i miksujemy blenderem, dodajemy cukier puder, mieszamy.. Mleko skondensowane ubijamy mikserem do otrzymania puszystej pianki. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy, a następnie mieszamy z pianką z mleka skondensowanego wymieszaną z truskawkowym musem.  Piankę truskawkową przekładamy do szklanek do połowy wysokości. Szklanki wstawiamy do lodówki. Galaretkę truskawkową rozrabiamy według przepisu na opakowaniu, studzimy

Bon appetit mon amie
Truskawkowo szpinakowa polana 149

Przepyszne orzezwiajace ciasto z truskawkami. Ciasto: 2 szkl.mąki, 2 duże jajka, ¾ szkl.cukru, ½ szkl. oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g mrożonego szpinaku Krem: 500 ml śmietany 30%, 1 galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe, truskawki, sok do nasączenia WYKONANIE Ciasto: Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy olej, szpinak, a na końcu mąki(...)upieczeniu przekrawamy na 2 placki, nasączamy sokiem. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Kremem przekładamy ciasto. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. wody. Truskawki obieramy z szypulek, dzielimy na pół. Układamy na kremie, zalewamy tezejaca galaretką

słodki bratek
Najlepsze ciasto z rabarbarem i kakao 162

jest bardzo smakowity. Ciasto jest wilgotne i lekko kwaskowe. Idealne na upalne dni. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem  w roli głównej: Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Kakaowe ciasto z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar(...)truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Najlepsze ciasto z rabarbarem i kakao Proporcje na formę o średnicy 24 cm Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kulinarne przygody Gatity
TORCIK KAWOWO - KARMELOWY NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 129

łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml gorącej wody 2 - 3 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku karmelu Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody  0,5 kg truskawek ok. 20 sztuk okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Biszkopt -  na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski(...)minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Truskawki - wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Szypułki należy usunąć tuż przed pokrojeniem, by woda nie przedostała się do środka i nie pogorszyła smaku Nasączenie - w 300 ml gorącej wodzie rozpuszczamy kawę

Ciastka - domowe słodkości
Crumble z rabarbarem i truskawkami 108

Crumble z orzeźwiającymi rabarbarem i dojrzewającymi w słońcu słodkimi truskawkami zapieczonymi pod chrupiącą kruszonką. Bardzo łatwy, szybki w przygotowaniu letni deser z sezonowymi owocami, który świetnie komponuje się z gałką ulubionych lodów. Składniki: Kruszonka: 160g mąki pszennej 70g masła 70g cukru 3 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: 350g świeżych truskawek 350g rabarbaru 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej masło(...)wysmarowania naczynia żaroodpornego Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Rabarbar umyć i pokroić w 1cm kawałki.  Owoce przełożyć do miski, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie wymieszać. Następnie owoce przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. 2. Kruszonka: Masło, mąkę i cukry wymieszać, rozetrzeć palcami aż powstaną okruchy kruszonki. 3. Owoce w naczyniu przysypać

Szalona Kuchnia Eweliny
Mus rabarbarowo-truskawkowy z białą czekoladą 109

czekolady. Sam opis wywołuje mrowienie w brzuchu i napływ śliny do ust. Wykonanie szybkie i nieskomplikowane – to do dzieła! Składniki (na 4 duże porcje): 4 łodygi rabarbaru 250g truskawek 250ml śmietanki kremówki tabliczka dobrej jakości białej czekolady 200g naturalnego serka homogenizowanego pół łyżeczki esencji waniliowej 2 łyżki mleka   Rabarbar myjemy, odcinamy końce i kroimy w kostkę. Wrzucamy(...)rondelka. Truskawki także myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy i dodajemy do rabarbaru. Całość wstawiamy na średni ogień i gotujemy, aż owoce się rozpadną – 10-12 minut. Ściągamy z ognia do całkowitego ostygnięcia.   Wystudzone owoce blendujemy na gładko. Jeśli chcemy mieć jednolicie gładki mus, bez pestek od truskawek, możemy dodatkowo przetrzeć owoce przez sito. Zblendowane owoce schładzamy w lodówce

Smaczna Strona
Ciasto Wegańskie Owocowo – Orzechowa Pycha Na Zimno, Bez Cukru, Bez Glutenu 174

migdałów 200g daktyli 80g roztopionego oleju kokosowego 120g masła orzechowego bez dodatków Masa truskawkowa: 250g orzechów nerkowca 5-6 łyżek syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300g umytych truskawek bez szypułek 2 łyżki soku z cytryny Masa jeżynowa: 250g orzechów nerkowca 5-6 łyżek syropu z agawy 125g jeżyn 50ml mleka roślinnego Polewa: 100g gorzkiej czekolady bez cukru (użyłam(...)przełożyć do dwóch blaszek). Masa truskawkowa: 4. Orzechy nerkowca osączyć na sitku. Połowę orzechów przełożyć do miski i zblendować ręcznym mikserem, patrz FILM . Dodać ekstrakt waniliowy, syrop z agawy, truskawki i wszystko zmiksować na mus. Dodać soku z cytryny, wymieszać mikserem. Gotową masę truskawkową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Wstawić do zamrażalnika na około 1-2 godziny. Masa jeżynowa

Mała Cukierenka
Truskawki w czekoladzie 131

Dobry przysmak dla łasuchów, który szybko i łatwo przygotujemy. -- Truskawki myjemy i osuszamy na papierowych ręcznikach. -- Następnie rozpuszczamy czekoladę i w lekko przestudzonej maczamy truskawki. Potem całość schładzamy w lodówce. -- -- Serwujemy zimne w papilotkach do mufinnek lub na talerzyku. Smacznego

chleba naszego
Biszkopt z truskawkami 137

Bardzo proste i szybkie ciasto na raz. Z dodatkiem truskawek jest nieziemskie! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia aromat kilka truskawek Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem. Dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, aromat - całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Na wierzch układamy oczyszczonej truskawki. Pieczemy

Truskawkowa Fiesta
Koktajl truskawkowo bananowy. 141

Sezon na truskawki trwa, trzeba więc korzystać, bo niestety jest krótki. Koktajle, to fajny sposób na ich wykorzystanie. Robi się je, bardzo szybko i są pyszne. Dlatego myślę, że nie muszę Was specjalnie zachęcać do ich przygotowania. Wystarczy blender i owoce. Dodatki według uznania, mleko, jogurt, mogą być pokruszone kostki lodu. Co kto lubi :) Dziś mam propozycję, na koktajl, truskawkowo(...)bananowy. Podaje składniki, na dwie porcje. Składniki: 300 g. truskawek 2 banany 1 łyżka miodu 1/2 szklanki mleka Wykonanie: Truskawki umyć i usunąć szypułki. Wrzucić do naczynia. Dodać pokrojone banany i miód. Zblendować. Wlać mleko i blendować jeszcze chwilę. Przelać do szklanek i gotowe

Agusiowe smakołyki
Deser karmelowo-truskawkowy 122

Deser na śniadanie lub kolację? Ależ bardzo proszę! 4 porcje: 150 g jogurtu skyr 150 g masy kajmakowej 200 g twarożku grani ok. 200-250 g truskawek 2 łodygi rabarbaru ok. 250 ml mleka kokosowego (stała część i woda) 1-2 łyżki ksylitolu 2 łyżki masła orzechowego szczypta soli łyżeczka agaru lub żelatyny Jogurt mieszamy z masłem orzechowym(...)masy kajmakowej, dodajemy szczyptę soli. Truskawki miksujemy. Twarożek mieszamy z pozostałą częścią masy kajmakowej oraz truskawkami. Rabarbar myjemy, nie obieramy, kroimy w kostkę. W rondelku gotujemy rabarbar z ksylitolem. Gdy rabarbar zmięknie dodajemy agar i gotujemy ok. 2 minuty. Do szklanek wykładamy masę jogurtową, na nią z twarożku, a na koniec wylewamy kokosową galaretkę. Odstawiamy do lodówki. Ja zrobiłam

Kucharzyca
Cuszima - ciasto 221

prezentuje i co najważniejsze bardzo smaczne. Biszkopty można upiec dzień wcześniej dzięki czemu przyspieszymy czas pieczenia i przekładania ciasta. W zakładce Ciasta znajdziecie więcej przepisów na ciasta kruche, z truskawkami, drożdżowe, ucierane, biszkoptowe i inne. Zapraszam na smaczne ciacho. Biszkopt jasny: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno(...)mleka dodać cukier, cukier waniliowy, budynie i dokładnie wymieszać. Wszystko ugotować na budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu stale ucierając. Masa truskawkowa: 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe  Truskawki zmiksować i zagotować. Zdjąć z palnika i wsypać galaretki. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do przestudzenia.  Masa śmietankowa: 1/2l śmietany kremówki (36%) 1 czerwona galaretka

O kuchni z uczuciem
BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I GALRETKĄ 187

jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić(...)szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania stale miksując dodać cukier puder oraz przestudzoną żelatynę. Biszkopt posmarować bitą śmietaną, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki

RAROSSA
Koktajl z truskawkami i siemieniem lnianym 144

Składniki /1 porcja: –  duża garść truskawek – 1 banan – 200 ml mleka bez laktozy – 1 łyżeczka miodu – 2 łyżeczki płatków migdałowych – 1 łyżeczka siemienia lnianego Przygotowanie: Owoce myjemy i obieramy. Wrzucamy do blendera. Siemię lniane  prażyć ok. 2 minuty na rozgrzanej patelni. Do blendera dodajemy siemię, migdały i miód. Wszystko zalewamy mlekiem. Blendujemy i gotowe :). Artykuł Koktajl z truskawkami

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania