Podczas przygotowywania śniadania w weekend często odnajduje siebie w sytuacji, że smażąc naleśniki, wykorzystuje ostatnie krople kartonowego mleka i potem nie mam czym zabielić kawy. Normalnie
wegetalerzeBawienie się czekoladą nie wiem dlaczego zawsze mnie relaksuje. Wcale nie muszę jej jeść, aby poczuć się dobrze. Czyżby tworzenie czekoladowych smakołyków działało na mnie terapeutycznie
Blondynka GotujeNiejednokrotnie przekonałam się, że proste pomysły są najlepsze. Tak też było w przypadku dzisiejszych domowych pralinek. Malinowe serca otoczone są masą marcepanową
Wrzosowa PolanaDużo się mówi w okresie poświątecznym na temat marnowania i wyrzucania żywności. W poniedziałek idę rano do pracy, mijam śmietniki na Placu Sebastiana, a tam na
bistro mamaTym razem nie będzie konkretnego przepisu, ale zamiast tego inspiracja dla Was i kilka słów ode mnie. Stali czytelnicy doskonale wiedzą, że lubię pobawić się czekoladą
Blondynka GotujePierniczki upieczone, udekorowane, pewnie do Świąt nie doczekają. Bez awantury się nie obeszło. Wróciła Hania z warsztatów tanecznych w sobotę i od progu: a pierniczki
bistro mamaPrzy ostatnich pralinkach obiecywałam Wam pralinki Ferrero w wersji De Luxe, więc oto i one. Trudno mi je nazwać pralinkami, bo zwykle są małe na praktycznie
Blondynka GotujeW temacie pralinek pomysłów mi przybywa na nowe kombinacje, mojemu dziecku to bardzo pasuje, bo uwielbia. Jak zaczęłam kilka dni temu pralinkami, wpadł mi do głowy
Blondynka GotujeSłodki smak czekolady przełamany kwaskowatym owocem? To jest rewelacja! Nie jest to tylko moja opinia, ale mnóstwa osób, które próbowały te czekoladki. A ja? Ja produkowałam
Blondynka GotujeDomowe Batoniki a`la Bounty dobrze znacie, a co powiecie na takie batoniki z dodatkiem likieru i owocu? Ja powiem. Najlepsze! Najpyszniejsze! Uwielbiam! Zachwycili się również
Blondynka GotujeTak, to są czekoladki dla leniwych, dal tych co nie mają czasu, dla tych co nie lubią za długo przebywać w kuchni, dla facetów, którzy lubią
Blondynka GotujeJak już zrobiłam krem kokosowy, to potem jakoś tak samo wyszły te czekoladki. Czy to będzie przepis precyzyjny? Nie. To będzie inspiracja dla Was. A to
Blondynka GotujeSkładniki: 2 banany 2 szklanki pokruszonych herbatników 1/2 szklanki wiórków kokosowych Wykonanie: Banany rozgnieść widelcem na gładka masę. Herbatniki pokruszyć i połączyć z bananem. Z masy
magiczna kuchnia KasiCzekolada i masło orzechowe bardzo często widuję na amerykańskich blogach i stronach. Dodatkowo identyczne zestawienie widziałam kiedyś na Moje Wypieki. Ten duet smaków nie dawał mi
Blondynka Gotuje