pojemnika wyłożonego papierowymi ręcznikami i wstaw do lodówki * zamarynuj wołowinę w niemetalowym pojemniku, przykryj i włóż do lodówki * przygotuj czekoladowe płatki i schowaj do szczelnego pojemnika * przygotuj czekoladowe trufle W danym dniu: * przygotuj piankę o smaku bazylii i wstaw do lodówki * przygotuj warzywne kulki zblanszuj i wstaw we wrzącej wodzie * wybierz gałązki ziół do przybrania * ustal
ClauditteMissCookingzimna. Do picia i do chrupania. Czekolada lubi kontrasty - kwaśne i ostre. Likier i zioła. Owoce i mięsa. Od wieków jest obiektem pożądania. Pudełko własnoręcznie zrobionych pralinek albo trufli - to miły i wymowny gest. Na każdą okazję i bez okazji. Zapraszamy na pralinki! Do A mber z Kuchennymi drzwiami i do mnie - do Kucharni . Częstujcie się bez poczucia winy
KUCHARNIAkardamonowa panna cotta z pistacjowym krokantem i karmelizowanym mango 5. Koktajl miłości „Love potion” 6. Pieczone gruszki z gorgonzolą, miodem i orzechami 7. Lody z kolorowym pieprzem (klik) 8. Trufle w hibiskusowym, różanym i truskawkowym pudrze (klik) 9. Czekoladowe serca W przygotowaniu tych wszystkich potraw oprócz dzielnych Uczestników, miały swój znaczący udział zaprzyjaźnione firmy partnerskie, które po raz kolejny zaufały
KUCHARNIAgodz. 10.00 WYTRAWNIE – 20.09 o godz. 15.00 Podczas warsztatów uczestnicy przygotują m.in. : SŁODKO * ciasto gryczane z owocami jaglaną tartę owocowo-ziołową budyń owsiany koktajl amarantusowy batony pełne ziaren trufle z białej kaszy * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie WYTRAWNIE * polentę w w dwóch odsłonach sałatka z kaszy z pomarańczami w szalotkowym vinaigrette gryczane orecchiette jaglane fish-burgery
KUCHARNIApachnących i pysznych jadalnych prezentów. Wszystkie przygotowane prezenty uczestnicy warsztatów zabiorą ze sobą i będą mogli ofiarować swoim bliskim. Będziemy szykować coś na słodko i wytrawnie, będą przetwory, przyprawy, trufle, czekoladki, kremy i wiele innych oryginalnych smakołyków, które na pewno zachwycą obdarowane osoby. Do wyboru cztery terminy warsztatów: 6, 7, 13 lub 14 grudnia Ilość miejsc ograniczona. ZAPISY
KUCHARNIApowstało: 1. Krówki z solą morską. 2. Czekoladowe medaliony. 3. Sezamowe tiule / Słodko-słone orzeszki. 4. Słoneczny cukier puder. 5. Wytrawne biscotti z kolorowym pieprzem. 6. Trufle z zieloną herbatą 7. Aromatyczna mieszanka Chai Tea. 8. Sos karmelowy do deserów (z solą morską). 9. Krem daktylowo-korzenny 10. Prażony cukier kokosowy. 11. Bazyliowy syrop do deserów / Sok imbirowy
KUCHARNIAchciałabym bardzo serdecznie podziękować za Wasze owsiankowe wpisy, które z chęcią przygotuję w swojej kuchni. :) Oprócz typowych owsianek, pojawiły się także wpisy na jaglanki, gryczanki, owsiane gofry, ciasteczka i trufle. Chyba potrzeba nam będzie więcej takich wspólnych akcji! :) Bloggerki, które dodały ponad 10 wpisów do naszej akcji to: Daria - An Apple A Day Navynut - Navynut Klliisiaa - Mon Petit
Chocolate Stop TemptingBardzo łatwo we własnej kuchni możesz przygotować trufle.To chyba najprostsze i najszybsze trufle,pralinki jak kto woli.Idealne dla osób dbających o figurę.Zdrowe,pyszne,wegańskie nawet bez czekolady.Wygladają elegancko i bosko smakują ,naprawdę trudno poprzestać na kilku.Te małe kuleczki kryją w sobie tylko zdrowe tłuszcze,a w skład trufelków wchodzą tylko dwa składniki: daktyle i pasta tahini.Słodkie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Następnie dodałam pozostałe składniki i dokładnie wymieszałam. Masę przelałam do pojemnika i wstawiłam na noc do lodówki. Gdy masa stężała łyżeczką wyjmowałam porcję czekolady, które następnie obtoczyłam w kakao. Trufle należy przechowywać w lodówce
Zapiski Młodej ŻonyDeser z owocami i czekoladową bitą śmietaną Galaretka z truskawkami Deser galaretkowy "nabity w butelkę" Owocowy mus z granolą Orange curd Smoothie ananasowe z kiwi Galaretka z białego wina Trufle czekoladowe Domowy cukier waniliowy Szyszki ryżowe Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy Szpajza cytrynowa -śląski deser Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo truskawkowo czekoladowe Deser galaretka
Ala piecze i gotujegodziny, a najlepiej na całą noc, żeby masa stężała. Przy pomocy małej łyżeczki, nabierać porcje masy i w dłoniach formować kulki, które następnie obtaczać w kakao. Do obtaczania trufli można również użyć wiórków kokosowych, mielonych orzechów... i co tam nam jeszcze do głowy wpadnie
Kuchnia w opałachSernik z truflami Sernik z piernikami i czekoladowymi kropkami Sernik z ziemniakami Sernik zebra Sernik z jogurtów greckich Sernik z borówką amerykańską Sernik brzoskwiniowy na zimno Sernik z marchewką Sernik z oreo i bitą śmietaną Sernik na zimno z galaretką Sernik na migdałowym spodzie Sernik na zimno z czarną porzeczką Sernik wiedeński z brzoskwiniami Sernik z żurawiną pod bezową czapą
Ala piecze i gotujebędzie Wam potrzebna! U mnie zostało już tylko 5 kuleczek, które sama schowałam :) Z tych ilości składników wyszło mi ok.25 średniej-wielkości kulek. Próbowaliście kiedyś przygotować podobne trufle? :) Pozdrawiam
Chocolate Stop Temptingstwierdziłam, że blog nie zając ... A mam dla Was coś obłędnie pysznego. Sernik, oczywiście. Znaleziony u Doroty , wykonany na serku mascarpone, dzięki czemu jest obłędnie kremowy, a konsystencją przypomina truflę. Słodki od białej czekolady, którą równoważy frużelina z porzeczek, które jeszcze latem zamknęłam w słoiczkach. Wyszedł bajeczny, i choć może nie wygląda specjalnie widowiskowo, po pierwszym kęsie nikt już
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZostało mi wczoraj zarzucone, że słoik po pierniczkach stoi pusty, a trufle czekoladowe się skończyły. Trudno mi było z tym polemizować. Fakty mówiły same za siebie. By się zrehabilitować postanowiłam upiec czekoladowe ciastka z waniliowym aromatem. Przepis znalazłam w książce Nigelli Lawson KUCHNIA. Przepisy z serca domu . Ciastka są duże - średnica około 8cm. Wyszło mi ich 20, piekłam
W kuchni wieczorem