północy, wliczony w cenę Menu Amuse-bouche Custard, kawior, szczypior Hors d’oeuvre Foie gras, figowy chutney, brioche Le poisson Ogon homara, ravioli, szpinak La viande Organiczna cielęcina, trufla, ziemniaki Anny Le dessert Mandarynkowa deklinacja Cena: 690 PLN | osoba Cena zawiera pakiet napojów. Rezerwacje: Sofitel Warsaw Victoria - Concierge Tel.: 22 657 82 89 E-mail: H3378-CR@sofitel.com Sofitel Warsaw Victoria - Concierge
królestwo garówtakie przepisy, które są tanie, nie wymagają dużego nakładu pracy, do zrobienia dla każdego, a co najważniejsze ... są BARDZO smaczne :) Chce wam przedstawić zdobywczy przepis na: Kartofelki Marcepanowe, Ziemniaczki, Trufle Śląskie, Ziemniaczki Odpustowe, Marcepanki bez marcepanu.... tyle mają nazw ,że sama nie wiem jak je nazwać :) Składniki: 0,5 ziemniaków 1 kg cukru 1 olejek migdałowy 1 łyżka masła kakao
W Moim Magicznym Domurzedstawiałam już Wam czekoladowe trufle, a teraz kolej na Karmel! Nigdy nie był on moim ulubieńcem. Głównie dlatego, że idzie w boczki i ciężko zrobić go w wersji fit. Ale, ale, święta rządzą się własnymi prawami, a to oznacza, że można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa! Karmel to prezent niebanalny. Jeśli co roku, tak jak ja, obdarowujecie swoich bliskich czekoladowymi
Fill The Bowltrzeciej chyba też) chwili byłam przekonana, że to najzwyklejsza podkładka do pracy ;) W misach robotów kuchennych rozgrzewała się czekolada. Obok nas piętrzyły się stosy najróżniejszych czekolad, pralinek, trufli, ptasiego mleczka. Za nami stały w dużych kuwetach prażone migdały, rodzynki, kandyzowane skórki cytrusowe, kolorowe drażetki do dekoracji... I ten cudowny zapach....mmmm.... Raj po prostu :) Na początku Maestro wyjaśnił
Codzienna kuchnia niecodziennaAromat sądeckiej śliwowicy i suszonej śliwki to bardzo małopolskie zapachy. Delikatna nuta cytryny to gratis, któremu też się trudno oprzeć. Razem tworzą przyjemną słodkość, która
Mam To Na WidelcuFigi bardzo kojarzą mi się ze świętami. Jeszcze z czasów, gdy ich kupno w polskich sklepach nie było wcale takie oczywiste. Dziś to żaden problem
Mam To Na WidelcuDzisiaj przekonałam się, że trufle z kakao jednak nie są wdzięcznym obiektem do fotografowania. Nie są również sprzymierzeńcem porządku w kuchni - wszędzie, dosłownie wszędzie jest kakao. Ale to nic, bo smak rekompensuje wszystko. Nie jest to typowy fit czy dietetyczny przepis. Poszłam na spory kompromis w kwestii składników, dlatego niech to będą słodycze od tzw. wielkiego dzwonu. Podstawę stanowią twaróg
Powiedz dietom nieMoją pierwszą propozycją na tegoroczne Święta jest przepyszny tort raffaello. Moim zdaniem masa tego ciasta bardzo przypomina smak kremu z oryginalnych trufli Raffaello i jest zupełnie inna od mas ze znanych mi przepisów na torty kokosowe. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com
Przepisy Aleksandrydodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis i fajne połączenie smaków. Polecam!!!! listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='140 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1/2 szklanki mocnej kawy
moj przepis namałe jesienne smuteczki, najlepsze są TRUFLE ;) To bezapelacyjnie jeden z moich ulubionych, poprawiaczy nastroju. Przyjemność tkwi w ich robieniu, a jeszcze większa jest w ich jedzeniu ;) Tym razem wersja trochę świąteczna. Idealnie sprawdzi się jako prezent dla najbliższych. Tym bardziej fajny, bo przygotowany własnoręcznie i od serca. SKŁADNIKI: ok 100 g korzennych ciasteczek 100 g białej czekolady 1 łyżka startej
Kuchnia w opałachroku, to będzie słabo. *Z połowy musu zrobiłam ekspresowy deser- długie biszkopty nasączyłam rumem, położyłam w płaskim naczyniu. i zalałam musem. Wyszło coś przypominające w smaku wawelowskie trufle. Całkiem zjadliwe
les mirabellesCzekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub obtoczyć w nim swoje ulubione owoce. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnieciu się nie łamie- ale zachowuje
Domowe Torty