trufle - 1014 przepisów (strona:41/68)

trufle z nutą pomarańczową 101

Polecam trufle własnej roboty ze skórka pomarańczową

Ugotujmy Coś
trufle z masą krówkową 106

Polecam trufle z masą krówkową i ze skórka pomarańczową

Ugotujmy Coś
Babeczki kawowo – chałwowe 169

dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis i fajne połączenie smaków. Polecam!!!! listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='140 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1/2 szklanki mocnej kawy

moj przepis na
KORZENNE TRUFLE 119

małe jesienne smuteczki, najlepsze są TRUFLE ;) To bezapelacyjnie jeden z moich ulubionych, poprawiaczy nastroju. Przyjemność tkwi w ich robieniu, a jeszcze większa jest w ich jedzeniu ;) Tym razem wersja trochę świąteczna. Idealnie sprawdzi się jako prezent dla najbliższych. Tym bardziej fajny, bo przygotowany własnoręcznie i od serca. SKŁADNIKI: ok 100 g korzennych ciasteczek 100 g białej czekolady 1 łyżka startej

Kuchnia w opałach
Jesienny syndrom Tourette'a 129

roku, to będzie słabo. *Z połowy musu zrobiłam ekspresowy deser- długie biszkopty nasączyłam rumem, położyłam w płaskim naczyniu. i zalałam musem. Wyszło coś przypominające w smaku wawelowskie trufle. Całkiem zjadliwe

les mirabelles
Czekoladowy sos Ganache 148

Czekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub obtoczyć w nim swoje ulubione owoce. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnieciu się nie łamie- ale zachowuje

Domowe Torty
Sylwester w Sofitel Warsaw Victoria 101

północy, wliczony w cenę Menu Amuse-bouche Custard, kawior, szczypior Hors d’oeuvre Foie gras, figowy chutney, brioche Le poisson Ogon homara, ravioli, szpinak La viande Organiczna cielęcina, trufla, ziemniaki Anny Le dessert Mandarynkowa deklinacja Cena: 690 PLN | osoba Cena zawiera pakiet napojów. Rezerwacje: Sofitel Warsaw Victoria - Concierge Tel.: 22 657 82 89 E-mail: H3378-CR@sofitel.com Sofitel Warsaw Victoria - Concierge

królestwo garów
Tarta cukiniowa – tarciuch cukiniowy 171

robi Mama R. Idealnie pikantny i rozpływający się w ustach, taki jak lubię. A dlaczego o tarciuchu - smak tartej jakoś mi tak go przypomniał. Przepis ten znalazłam na blogu Trufli. Jest wspaniały (i blog i tarta). Taka kolorowa i cudownie pachnąca. Jest z nią troszkę pracy ale naprawdę się opłaca. Szczerze polecam! TARTA CUKINIOWA średnio łatwa (jak zaniedbamy pierwsza część

sierotka maRysia w kuchni
Gastronomia na wypasie 113

Węgrzech (sama nazwa croissant oznacza nic innego jak półksiężyc). Jednak oprócz doskonałych wypieków gastronomia kojarzy mi się, w kontekście francuskim rzecz jasna, z mniej lub bardziej "zapachowymi" serami, truflami, gęsią wątróbką no i oczywiście z szampanem, innymi świetnymi winami oraz wieloma, wieloma innymi rarytasami. La Grande Taverne de Loundres Gastronomia to także nieodzowne skojarzenie ze stołowaniem się w restauracjach

Right Behind The Kitchen
Praliny samo zdrowie. 135

Kakaowe trufle z ciecierzycy, gorący koktajl banan-dynia* (ciecierzyca, daktyle, kakao, mąka kokosowa, banan, cynamon) *banan, dynia,mleko sojowe, cynamon  Trzymajcie kciuki dzisiaj, kolejna matura :D  Ps. Przepis uzupełnię po południu

More food, love and dreams
ciasto truflowe 153

blaszka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukierków "trufle w czekoladzie" łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
27 pomysłów na makaron 887

szpinakiem i ricottą Świderki z salami,cukinią i grana padano Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Ziołowe spaghetti

Moja smaczna kuchnia
31 dań jednogarnkowych 5583

oliwie z rozmarynem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa z żółtą fasolką szparagową Gęsta jarzynowa z brukselką Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Frittata z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Krem Rafaello 264

gęstego mleka kokosowego 2 nakrętki likieru śmietankowego 20 g śmietanki kremówki Dodatkowo potrzebne będą: wafelki do lodów migdały około 20 sztuk wiórki kokosowe do posypania do przystrojenia użyłam Trufli Rafaello z przepisu poniżej: Przygotowanie: składniki  włożyć do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu aż masło i czekolada się rozpuszczą zagotować, po doprowadzeniu do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania