produktach widocznych na zdjęciu powyżej. W moim zamówieniu znalazł się ksylitol (cukier brzozowy). Nie zastępuje mi on w 100% cukru białego, ale sięgam po niego często. Gdy pieczę tort dla całej rodziny, to wykorzystuję normalny drobny cukier biały. Taki tort na bazie śmietany, masła i innych dodatków, jest i tak kaloryczny, więc nie widzę sensu odchudzania go cukrem brzozowym ;-) Jednak
Passions hobbies lifePiernik last minute! Ekspresowy piernik z dodatkiem kawy, przełożony powidłami śliwkowymi i oblany polewą czekoladową. Pyszne, korzenne ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie
Kuchnia MagdaLenyPrzepisy na ciasta w okresie świąt Bożego Narodzenia, to rzecz niezbędna. Serniki, makowce czy pierniki, to te najpopularniejsze, których zapach od razu przypomina, że świętowania nadszedł
Słodki BlogPrzepis na pyszne kruche rogaliki pełne posiekanych orzechów. Ich przygotowanie jest bardzo proste ale wymaga specjalnej metody, którą pierwszy raz stosowałam i uważam, że jest genialna
Słodki BlogSernik z mlekiem skondensowanym, bez spodu to prawdziwy hit! Nie spodziewałam się takiego efektu - jest puszysty, delikatny i znakomity w smaku. Składa się tylko z 4
Kuchnia MagdaLenyNajważniejszym elementem świątecznego wieczoru jest oczywiście kolacja, jednakże co po niej? Gdy emocje nieco opadną, każdy z domowników otrzyma już swój wymarzony prezent, można w końcu
Kuchnia MagdaLenyIstnieje kilka produktów spożywczych, których tak naprawdę nie sposób nie lubić. Rzadko kiedy słyszymy przecież, że ktoś nie lubi pizzy, czy czekolady. Podobnie jest w przypadku
Kuchnia MagdaLenySprawdź przepisy na pyszne ciasta na Boże Narodzenie! Poniżej znajdziesz 20 sprawdzonych inspiracji na świąteczne wypieki, a wśród nich: ciasta bez pieczenia serniki ciasta wegańskie ciasta przekładane torty ciasta piernikowe ciasta z galaretką ciasta z kremem Ciasto bez pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną Ciasto składa się z trzech kremów przełożonych herbatnikami i biszkoptami. Deser jest kremowy, puszysty i pięknie(...)miętowym kremem Każdy, kto próbował tego ciasta, stwierdził, że dawno nie jadł tak pysznego deseru! To zdecydowanie najlepsza rekomendacja. ZOBACZ PRZEPIS Ciasto czekoladowo-orzechowe Ferrero Rocher Delikatny i puszysty tort przekładany kremem o smaku uwielbianych czekoladek – czyli ciasto Ferrero Rocher. ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z ptasim mleczkiem i brzoskwiniami Biszkopt przekładany jest pysznym budyniowym kremem, a na wierzch ciasta to brzoskwinie
Via GustoPrzepis na kolejny pyszny sernik na moim blogu, w którym idealnie sprawdzi się dobry ser z wiaderka. Tym razem trochę bardziej kremowy, ale nadal pozostający bardzo
Słodki BlogProste i łatwe do wykonania ciasto o orzeźwiającym cytrynowym smaku, które może być świetnym pomysłem na niedzielny deser albo alternatywą dla urodzinowego tortu! Gorąco polecam to ciasto cytrynowe! Zamiast tradycyjnego tortu polecam również ciasto Fale Dunaju . Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Biszkopt: 3/4 szklanki (180 ml) mąki pszennej (lub mąki orkiszowej jasnej typu 700) 1 łyżeczka
Lamarida.plPiece do pizzy różnią się między sobą pod względem gabarytów, rodzaju zasilania, ilości i wielkości komór oraz wydajności i mocy. Zależnie od modelu mogą też posiadać
Kuchnia MagdaLenyZarówno w kuchni, jak i w innych częściach domu coraz częściej możemy spotkać się ze sprzętami smart. Jednym z nich jest inteligentna lodówka – co oferuje takie
Kuchnia MagdaLenySałatka meksykańska to mega smaczna i prosta sałatka warstwowa, przygotowana na bazie kapusty pekińskiej. Oprócz kapusty pekińskiej składa się z wołowego mięsa mielonego smażonego w pikantnym
Kuchnia MagdaLenyosób z cukrzycą, insulinoopornością czy nawet celiakią. O zaletach mąki owsianej wspominałam ostatnio przy okazji przepisu na babkę migdałową w polewie czekoladowej . Biszkopt ten może być bazą do tortów, rolad czy ciast z owocami. Zrobiony jest na bazie mąki owsianej (można też użyć po prostu zmielonych płatków owsianych), a dla wzmocnienia struktury ciasta dodałam odrobinę mąki ziemniaczanej. Ciasto jest delikatne(...)łatwiej się kruszy, ma nieco inną konsystencję niż tradycyjny biszkopt z mąki pszennej, dlatego blaty na tort powinny być grubsze, aby utrzymały swój kształt. Nie nasączamy ich też tak mocno jak klasyczne biszkopty, ponieważ ciasto owsiane samo w sobie jest już lekko wilgotne (można nawet całkowicie zrezygnować z nasączenia, chyba że zależy Wam na konkretnym smaku). Biszkopt owsiany - przepis
Z notatnika dietetyka