Przepis na błyskawiczne i pyszne ciasto z jagodami i kruszonką. Do jego zrobienia nie potrzeba miksera. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 30 min Składniki
Słodki BlogPrzepis na szybkie racuchy zrobione z dodatkiem maślanki. Są pyszne i naprawdę nieskomplikowane do zrobienia! Składniki: (na ok. 15 szt.) 1 jajko 200 ml maślanki 2
Słodki BlogPrzepis na jagodzianki jest wręcz niezastąpiony w sezonie letnim. Co najmniej raz każdego roku trzeba zrobić domowe jagodzianki. A te z tego przepisu mogę Was zapewnić
Słodki BlogPrzepis na bardzo prosty deser, który jest kwintesencją lata. Delikatne ciasto biszkoptowe wypełnione lekką bitą śmietaną i mnóstwem świeżych owoców. Bardzo łatwy i jednocześnie niebanalny deser
Słodki BlogPrzepis na przepyszne letnie ciasto pełne świeżych malin. Jest to ciasto kruche i dodatkowo maliny przykryte są lekką bezową pianką. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia
Słodki BlogMoże kiedyś nadejdzie taki czas, że na dzień swoich urodzin upiekę prawdziwy tort, a nie, jak co roku, jakąś zmodyfikowaną wersję sernika. Nie to, żebym żałowała, bo sernik odwdzięcza się smakiem, ale prawdziwy tort to jest coś! Dziś prezentuję Wam letnią wersję sernika z zeszłego roku (przepis) sernik jagodowo – lawendowy , tyle że teraz wzbogacony o jeszcze jeden aromatyczny dodatek
Raj dla Podniebieniabalsamicznym. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Całość bardzo delikatnie wymieszaj. Częstuj się i smakuj! Sierpień to dla mnie urodzinowy miesiąc. W tym roku był pełen niesamowitych dla mnie wrażeń! Tort – niespodzianka zamówiony na moje urodzinowe przyjęcie w Galerii Tortów Artystycznych w Krakowie. Z moją przyjaciółką z czasów licealnych, która przylatuje zza oceanu prawie na każde moje urodziny! Przyjaźń
Raj dla Podniebieniaprzepis na ten klasyczny deser. Jest on szybki i łatwy do wykonania, a na pewno zrobi wrażenie na Twoich gościach! Wystarczy postępować zgodnie z poniższymi wskazówkami, aby stworzyć wspaniały tort. Tort piecz przez trzydzieści do trzydziestu minut, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Przed wyjęciem ostudź je na blasze przez około 15 minut. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, przygotuj polewę. Wymieszaj cukier
PatchworkPrzepis na prawdziwie letni deser – truskawkowy sernik na zimno. Lekki, delikatny o intensywnym świeżym smaku truskawek. To ciasto bez pieczenia będzie idealne na grilla lub
Słodki Blogmnie smakują jednak kiedy na spodzie jest biszkopt. Dzisiaj przepis na biszkopt z 3 jajek, można go również przekroić na pół. Wtedy przekładamy go masą i mamy pyszny, szybki tort. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt z 3 jajek. Składniki 3 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej szklanka 250 ml 1 łyżka mąki(...)zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Biszkopt wyjmujemy z rantu kiedy całkowicie wystygnie, odcinając najpierw ostrym nożem brzegi biszkoptu. Do przygotowania biszkoptu składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Biszkopt do tortu najlepiej upiec dzień wcześniej wtedy łatwiej się kroi. Artykuł Biszkopt z 3 jajek. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamAksamitny, waniliowy, przypominający budyń krem pâtissière idealnie nadaje się praktycznie do wszystkich wypieków: tortów, babecze, tart, makaroników, profiterolek itp. Jest to prawdziwy klasyk, którego nie powinno zabraknąć w menu każdej dobrej cukierni. Crème pâtissière: co to jest Crème pâtissière to bardzo miękki i pyszny krem, jedna z odmian kremu budyniowego. Jest to jeden z tradycyjnych elementów kuchni francuskiej, odróżniający się(...)wzbogacić dodając sok z cytryny, espresso, wyborny alkohol lub czekoladę itp. Dowiedz się więcej o sposobach przygotowania smacznego kremu i zdecydowanie to jego wybierzesz jako nadzienie do urodzinowego tortu lub świątecznego deseru. Jeśli z jakiegokolwiek powodu jest Ci trudno zrobić krem samemu, możesz zamówić mistrzowsko wykonane z nim desery przechodząc pod ten link . Sekrety przygotowania crème pâtissière Do przygotowania crème
jakszef.plPrzepis na tradycyjne polskie pierogi z truskawkami, których nie może zabraknąć w letnim sezonie. Pokażę Wam jak zrobić najlepsze ciasto na pierogi, idealnie cienkie, elastyczne, pełne
Słodki BlogUwielbiasz dobrej jakości domowe wędliny? Chcesz dowiedzieć się jak łatwo przygotować soczystą szynkę, karkówkę lub golonkę? Szynkowar to urządzenie, którego potrzebujesz. Opowiemy, jak działa i do
Kuchnia MagdaLeny