torty - 16045 przepisów (strona:143/1070)

tort z czekoladek – słodki prezent 39

składniki 2 okrągłe opakowania galaretki w cukrze ok. 24 szt. czekoladek Merci 1 opakowanie Raffaello 1 duża gumka recepturka czerwona kokardka opcjonalnie: złoty podkład pod tort taśma dwustronnie klejąca wykonanie: Opakowania galaretek kładziemy jedno na drugim. Na opakowanie galaretki zakładamy gumkę. Za gumką umieszczamy (jedna przy drugiej) czekoladki Merci. Na wierzchu układamy pralinki Raffaello. Na końcu przywiązujemy wstążkę i torcik(...)gotowy. Aby torcik był bardziej stabilniejszy można opakowania galaretek (jedno do drugiego oraz do podkładu pod tort) przykleić taśmą dwustronnie klejącą

Domowy Smak Jedzenia
tort z czekoladek – bez pieczenia 41

składniki 2 okrągłe opakowania galaretki w cukrze ok. 24 szt. czekoladek Merci ok. 14 szt. czekoladek Ferrero Rocher 1 duża gumka recepturka złota kokardka opcjonalnie: złoty podkład pod tort dwustronna taśma klejąca wykonanie: Opakowania galaretek kładziemy jedno na drugim. Na opakowanie galaretki zakładamy gumkę. Za gumką umieszczamy (jedna przy drugiej) czekoladki Merci. Na wierzchu układamy czekoladki Ferrero. Na końcu przywiązujemy(...)wstążkę i torcik gotowy. Aby torcik był bardziej stabilniejszy można opakowania galaretek (jedno do drugiego oaz do podkładu pod tort) przykleić taśmą dwustronnie klejąca. Tort z czekoladek krok po kroku

Domowy Smak Jedzenia
Jak prawidłowo używać rękawa cukierniczego? 49

mocnego tworzywa i mogą służyć przez dłuższy czas, a także jednorazowe rękawy cukiernicze, które wyrzuca się po użyciu. Najmniejsze worki cukiernicze będą idealne, jeśli chcesz tworzyć drobne dekoracje na tortach i ciasteczkach – ponieważ nie musisz wtedy nakładać dużej ilości kremu lub lukru. Średniej wielkości worki pomogą stworzyć unikalne dekoracje na tortach i ciastach, natomiast największe rękawy służą przede wszystkim(...)wypełniania ciast nadzieniem i do równomiernego rozprowadzania kremu na torcie. Tylki cukiernicze i ich rodzaje Tyliki cukiernicze to końcówki, za których pomocą możesz tworzyć ozdoby o rozmaitych kształtach i rozmiarach. To bardzo zróżnicowane produkty, które różnią się wielkością i sposobem wycięcia końcówki. Łączy się je bezpośrednio z rękawem cukierniczym. Jakie tylki są najpopularniejsze? Najczęściej używa się następujących wzorów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Doskonałe wesele i wspaniałe chrzciny 45

świeże i przygotowane ze składników wysokiej jakości. Sprawdź także: https://www.eliksir.pl/wesela/ https://www.eliksir.pl/chrzciny/ Co podać na deser? Na deser można podać lody, sorbety czy też ciasta. Tort czekoladowy lub bezowy jest na pewno dobrym deserem, a poza tym ozdobny tort jest największą atrakcją wesela. Chrzciny bez tortu także się nie obędą. Tort na wesele jest zdobiony(...)napisami, figurkami, czasami obrączkami. Pięknie się prezentuje, jest bajecznie kolorowy. Obecnie coraz więcej osób zamawia takie torty w dobrych cukierniach. Samodzielnie ich nie piecze, lecz wybiera doskonałe ciasta przygotowane przez specjalistów. Wyjątkowe jedzenie to jest naprawdę ważna część chrzcin lub wesela. Spokojnie można z nich skorzystać i doskonale się nasycić. Wspólne biesiadowanie sprawia wiele radości i jest doskonałym sposobem

jakszef.pl
Toppery urodzinowe – oryginalne pomysły na niebanalne ozdoby! Podpowiadamy, jak je wybrać 67

Urodziny to wspaniała okazja, którą zazwyczaj celebruje się w gronie najbliższych osób. Integralną częścią każdego przyjęcia jest oczywiście kosztowanie pysznego, urodzinowego tortu. Wypiek musi zachwycać smakiem i być atrakcyjny dla oka. Do tego niezbędne są stosowne dekoracje, które wyróżniają go na tle innych słodkości. Najpopularniejszym sposobem zdobienia urodzinowych tortów jest umieszczenie na nich topperów. Jak wybrać odpowiedni? Sprawdziliśmy, jakie masz(...)czytaj dalej i zainspiruj się! Toppery urodzinowe, czyli co? Toppery to oryginalne ozdoby, które mają najczęściej postać motywu graficznego lub płaskiego napisu. Wyroby te zwykle umieszcza się na szczycie tortu. Najczęściej wykonane są z cienkiej, drewnianej sklejki lub coraz popularniejszej plexi. Dzięki prostej obróbce tych materiałów można tworzyć precyzyjne i niezwykle ozdobne toppery, o wielu kształtach. Co więcej, zarówno plexi

ProstePesto.pl
Herbata – złoty środek po obfitym posiłku. Popijając nią tort przyswoisz mniej kalorii. 41

Herbata. Niby nic, a jednak napój o wielkiej mocy! Czy wiecie, że tuczące posiłki, jak np. torty przy okazji urodzin, warto popijać herbatą i tym samym przyswoić mniej kalorii? Znane rodzaje herbat – czarna, zielona i oolong nie tylko wpłyną korzystnie na pracę naszego serca i mózgu, ale także pomogą pozbyć się nagromadzonego tłuszczu na brzuchu. Herbata – złoty środek(...)właśnie one mają niesamowitą zdolność hamowania enzymów w naszych jelitach, które trawią tłuszcze i cukry, po to by później umożliwić im wniknięcie do krwi. Popijając herbatę np. podczas jedzenia tortu czy pączka, możemy cieszyć się przyjemnością jedzenia tych słodkości, a jednocześnie mieć pewność, że nie wszystkie kalorie przedostaną się do naszej krwi, a następnie do organizmu. Herbata wypita z posiłkiem

Natka Pietruszki
TORT TRUSKAWKOWY 131

Tort truskawkowy z bitą śmietaną, przepłeniony aromatem truskawek, delikatny   po prostu rozpływa się w ustach. Składniki Biszkopt ( tortownica 22 cm) Składniki 6 jajek ¾ szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 4łyżki mąki ziemniaczanej Krem 0,5g śmietany 36% Galaretka krystaliczna rozpuszczona w ½ szklanki gorącej wody 0,5 kg truskawek ( umytych i przekrojonych na pół) Poncz Sok z jednej cytryny ¾ szklanki(...)śmietaną przykryć kolejnym blatem biszkoptowym nasączyć ponczem, posmarować 2 łyżkami śmietany ułożyć połowę truskawek na nie wyłożyć 2 łyżki śmietany i rozsmarować, przykryć ostatnim biszkoptem i rozsmarować pozostałą śmietaną. Tort wstawić na 20 minut do lodówki. W czasie gdy tort się chłodzić przygotować krem do dekoracji, śmietanę fix oraz cukier waniliowy ubić na sztywno. 1/3 kremu przełożyć do szprycy posłuży

RAROSSA
Tort biszkoptowy z kremem maślanym jak dawniej 61

Tort jak za dawnych lat z kremem maślanym ale w nowoczesnym wydaniu.  Dwie tortownice tej samej wielkości (u mnie 16 cm średnica) wysmarowane tłuszczem i wyłożone papierem do pieczenia. Papier powinien wystawać 2-3 cm nad rant tortownicy (papieru już nie smarujemy, tylko stronę przylegającą do blaszki). Składniki: 6 jaj (temperatura pokojowa) 1 płaska łyżczka proszku do pieczenia(...)zacząć ubijać mikserem na puch, po kilku minutach dodać cukier i miskować dalej na koniec dodać spirytus. Podzielić masę na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Składanie tortu: Pierwszy blat tortu umieścić na paterze. Polać kilkoma łyżkami ponczu. Rozsmarować powidła. Położyć nastepny blat, naponczować i nałożyć kilka łyżek kremu waniliowego lub kakaowego według własnego uznania. Cały tort "otynkować

AZgotuj!
Stempelki do ciastek – oryginalny pomysł na dekorację. Sprawdź, jak je wykorzystać 64

pierwszej ocenie. Wybierając słodkości w kawiarniach czy cukierniach, najczęściej kierujemy się ich walorami estetycznymi. Zasada ta sprawdza się także na domowych przyjęciach, dlatego warto zadbać o atrakcyjność ciastek czy tortów. W jakim celu ozdabia się wyroby cukiernicze? To świetny sposób na to, by nawet najprostsze ciastka nabrały wyjątkowego charakteru. Czy wyobrażasz sobie słodkie, świąteczne pierniki w kształcie renifera czy mikołaja(...)wykorzystania stempelków do ciastek? Poza unikalnym zdobieniem tych niewielkich wyrobów, akcesoria te świetnie sprawdzą się jako sposoby na proste i szybkie dekoracje innych wypieków. Najczęściej są wykorzystywane do zdobienia tortów. W połączeniu z formami cukierniczymi można stworzyć w ten sposób wyjątkowy napis czy słodką grafikę, która będzie świetnym uzupełnieniem pozostałych dekoracji na torcie. Wówczas wykorzystuje się głównie masę cukrową – składnik

Moja smaczna kuchnia
Tort sałatkowy z jajkiem 50

Kolorowa sałatka zaserwowana w formie tortu z pewnością zachwyci każdego gościa. Sałatka pięknie prezentuje się na stole, ładnie trzyma swoją formę i nie rozpada się podczas krojenia. Idealnie sprawdzi się na święta, szczególnie Wielkanocne, a także na każdą inną okazję, która nadarzy się w ciągu roku. Tort sałatkowy z jajkiem smakuje naprawdę świetnie. Może i jest nieco pracochłonny(...)przygotowania, z wyszczególnieniem każdej warstwy. Jestem pewna, że każdy z Was poradzi sobie z jej przygotowaniem, a sama sałatka z pewnością zachwyci Was swoim smakiem. Zapraszam na przepis! TORT SAŁATKOWY Z JAJKIEM – PRZEPIS Składniki CIASTO SZPINAKOWE 350 g mrożonego szpinaku 3 jaja 2 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku pieprz sól WARSTWA MIĘSNA 300 g szynki konserwowej 1 łyżka

Alle Dobre!
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 85

galaretkę. Jednak jest ono tak dobre, że warto poświęcić ten czas, szczególnie gdy szukacie niebanalnego ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Przepis pochodzi z mojego najnowszego Ebooka "Wyjątkowe Ciasta na Boże Narodzenie" , który zawiera przepisy na pyszne, wielowarstwowe i oryginalne ciasta. Przygotowałam go na Boże Narodzenie, ale większość ciast świetnie sprawdzi(...)się również na Wielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem i orzechami Wiśniowa kora dębu Orzechowiec z masą budyniową i kajmakiem Migdałowiec z masą budyniową Pijany bakaliowiec Tort makowy z wiśniami i orzechami Tort orzechowo-makowo-kawowy z masą z palonej białej czekolady Seromakowiec z brzoskwiniami i bezą kokosową Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1 żółtko 1/2 szklanki cukru

Kuchnia MagdaLeny
Biszkopt szpinakowy do ciasta, tortu 387

Biszkopt szpinakowy do ciasta, tortu Tort czy ciasto przełożone zielonym, szpinakowym biszkoptem, to bardzo smaczny i efektowny pomysł na trochę inny niż zwykle wypiek. Takie blaty możemy połączyć ze śmietankowymi kremami oraz owocami lub żelką.     Składniki: Ciasto: 150g świeżego szpinaku Baby 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki(...)Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 40 minut – do suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na dwa lub trzy blaty *** *** Blaty możemy wykorzystać do ciasta lub tortu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Tort z kremem dyniowym 97

Tort z kremem dyniowym to idealny tort na jesień, bo oprócz smakowicie przyprawionej dyni, ma w sobie konfitury z wiśni, które swym smakiem przypominają o niedawno minionym lecie. Pychotka Zachęcam do wypróbowania! Składniki (na małą foremkę tortownicy): Biszkopt (potrzebujemy takie trzy): 1/3 szklanki (80 ml) zwykłej mąki pszennej (może być też np. orkiszowa typ 550) 1 łyżka (15 ml) brązowego(...)biszkopt będzie suchy. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy do przestudzenia. Potrzebujemy TRZY takie biszkopty do naszego torta. Krem wiśniowy: Gdy biszkopty się upieką przygotowujemy krem wiśniowy do przełożenia tortu. Do garnku z grubym dnem wlewamy wodę i mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszamy i gotujemy do uzyskania konsystencji kisielu. Gdy kisiel jest gootwy, dodajemy domowe konfitury z tego przepisu http://lamarida.pl/2019/07/30/domowy-sok-i-dzem-wisniowy/

Lamarida.pl
Przepis na delikatne makaroniki 208

cukru pudru 50 g drobnego cukru 120 g zmielonych migdałów 3 białka jaja kurzego barwnik spożywczy (np. czerwony) Na krem 250 ml schłodzonej śmietanki 30% 1 opakowanie kremu do tortów o smaku waniliowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przygotowanie makaroników zaczynamy od wymieszania zmielonych migdałów z cukrem pudrem. Białka ubijamy za pomocą miksera nastawionego na najwyższe obroty. Stopniowo dodajemy cukier(...)upieczone ale ich wierzch nie może być zrumieniony. Makaroniki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na kolejne dziesięć minut do wystudzenia. Do miseczki wlewamy schłodzoną śmietankę i opakowanie kremu do tortów. Ubijamy za pomocą miksera najpierw na niskich a później przez kilka minut na wysokich obrotach. Konsystencja uzyskanej masy powinna być gładka – wówczas krem będzie gotowy. Uzupełniamy nim woreczek cukierniczy

ProstePesto.pl